Typicky mexické jídlo - refried beans aneb smažená fazolová pasta z černých nebo pinto fazolí. Dá se použít buď jako dip, pomazánka, anebo součást hlavního jídla.

Ingredience
  • 2 lžíce oleje
  • 1 větší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • kousek červené papriky
  • 1/4 lžičky římského kmínu
  • špetka kajenského pepře
  • 100 g černých fazolí
  • 1/2 – 3/4 h zeleninového vývaru
  • sůl

Jak připravit mexické smažené fazole

  1. Uvaříme fazole dle návodu na obalu.
  2. Na pánvi orestujeme cibuli se solí.
  3. Přidáme česnek, nakrájenou papriku, římský kmín, pepř a minutu smažíme.
  4. Vmícháme fazole a smažíme ještě 3 minuty.
  5. Zalijeme vývarem a dusíme 10 minut na nízkém plameni.
  6. Rozmixujeme mixérem (nebo rozšťoucháme).
  7. Dochutíme případně solí, sojovou omáčkou nebo umeoctem.

Praktické

  • Fazole můžeme buď rozmixovat pomocí mixéru nebo rozšťouchat šťouchadlem na brambory do konzistence, kterou máme rádi – buď úplně hladkou pastu, anebo nechat hrubší kousky.

Obměna

  • Místo černých fazolí můžeme použít pinto fazole.
  • Papriku lze vynechat.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Chutě na sladké jsou pryč (Kristýna)

Kristýna: Ahoj, já mám dnes vzkaz pro ty, co...

S manželkou jsme si užili skvělou páteční večeři (Jaroslav)

Jaroslav: Jsem velmi rád, že jsem si koupil Super...

S vaším webem je stravování pro nás jednodušší

Ludmila D.: Vaše stránky už sleduji nějakou dobu. Letos jsem...

Po 5 letech bílé krvinky v normě (Jana)

Jana: Ahojky Evi, Romane, všichni, moc děkuji za milou...

návod na obiloviny

Dobrý den! Vstoupila jsem do klubu před pár dny....

Nepotřebuji už kortikoidy a mám o 5 kg méně (Pavla)

Pavla: Zdravím 😉. Od puberty mě trápí dermatitida v...

Som plná energie (Viera)

Viera: Jedlo mi veľmi chutí, som plná energie, je...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Po 6 dnech 2 kila pryč a jako bonus spousty energie (Radka)

Radka: Díky rýžovému dni jsem si vyzkoušela a uvědomila,...

Nevěděla jsem, že umím tak dobře vařit (Andrea)

Andrea: Zdravím všechny ze své pozice na chvostu pelotonu!...

Naučila jsem se většinu surovin spotřebovat (Marcela)

Marcela: Tak loni jsem se naučila pesto, teď budu...

Nikdy bych nevěřila, že zelenina může chutnat tak dobře

Lenka: Taky pomalu objevují jemné chutě nových potravin a...

Mé tělo i duše blahem si vrní (Petra)

Petra: Moji milí, jsem nesmírně šťastná, že jsem s...

Dříve se mi zdávalo o čokoládě, teď už cukr nepotřebuji

Slipknot.xy: Dobrý den Evi, jsem s Vámi již v...
  1. Další test pro mě nového receptu 😀
    Zelný salát s křenem a jablkem, dnes pečený kváskový chléb, včera mi též dozrálo tradiční kimchi, napařený květák. Tak tohle byla jízda, luxusní chuť, která ne na pohled, ale až v puse se plně rozvine tak, že by toho člověk snědl celou misku sám 😀 Velmi rád testuji recepty od Ajky, vždy je to plné překvapujících chutí.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTyto nemoci způsobují umělá sladidla v dietních potravinách
Další článekJsou neočkované děti rizikem pro ostatní?