Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Ovesný porridge

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna jaro
sezóna léto

Lehká a přesto sytá slaná kaše, do které se perfektně hodí cuketa nebo mladé žluté patizony.

Ingredience

Stav mého manžela se rychle horšil, až došlo na kolapsové stavy. Přes časté pobyty v nemocnici mu nikdo nezjistil, že...

Jak připravit ovesnou kaši s cuketou a patizonem

  1. Ovesné vločky namočte na 30 minut do vody.
  2. Tempeh, cuketu a patizon nasekejte a přidejte koření..
  3. Na pánev dejte olej, koření, prolisovaný česnek, nasekanou cuketu, tempeh a patizon a osmahněte.
  4. Přidejte scezené vločky, kurkumu, sůl, zalijte vodou a za stálého míchání vařte, dokud nevznikne měkká kaše.
  5. Naservírujte na talíř, pokapejte citrónová šťávou a posypejte nasekanou pažitkou.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Citrónová šťáva je v receptu důležitá, kvůli chuti.
  • Do tohoto recept můžete využít odřezky z receptu Mls na špejli.
  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků. Na osobu počítejte 50 g ovesných vloček.
  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkové ovesné vločky.
  • Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.).

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv vaše oblíbené koření.
  • Zeleninu můžete obměnit podle sezóny a chuti.

Děti

  • S menším množstvím oleje a soli a bez pikantního koření vhodné pro děti od 2 let.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

43 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dobrota Blanka. Dýně hokkaido kvůli spotřebě použita

Nedávno mi syn říkal, že by si moc rád dal ovesnou kaši na slano, tak jsem už odhodlaná ji udělat. V minulosti jsem dělala jen s osmaženou cibulkou, ale to už je let.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Žluté rizoto

Cuketová sezóna je v plném proudu a na zahradě jako každé léto nesmí chybět ta krásně žlutá. Samozřejmě jí můžete nahradit jakoukoliv jinou cuketou.

Žlutá květáková rýže

Květáková rýže na žluto s indickým kořením. Jednoduchá, chutná a voňavá zeleninová složka talíře, kterou si můžete na talíři doplnit dalšími dobrotami dle ...

Bílá patizonová omáčka

Máte patizon a nevíte, jak ho připravit? Zkuste tuto jemnou krémovou omáčku vonící kořením.

Cizrnové Marry Me

Původ receptu, toho originálního Marry Me, není znám. Pravděpodobně se zrodil v USA a měl obrovský úspěch. Recept dělá čest svému jménu. Je tak dobrý, že k...
21
9

Špenátový porridge

Velmi rychlý a sytý pokrm pro milovníky špenátu. Pokud máte úrodu špenátu, vyzkoušejte tuto netradiční kaši a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Jemný patizonový krém

Jednoduchý a lahodný recept, do kterého využijete úrodu patizonů. Jemný krém, který kontrastuje s křupavou posypkou a lehkou, nevtíravou pikantností gochuj...