Voňavá japonská polévka ramen dobývá naše talíře, respektive hluboké misky! Je skvělá na snídani, oběd i večeři nebo jen tak jako lehká svačina. Zkuste ji v této zdravé verzi bez vajec a masa.
Ingredience
na 4 porce
  • pórek
  • 2 mrkve
  • kus dýně
  • 3 žampiony nebo shitake hříbky
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • pak choi (není nutné)
  • natural tempeh nebo tofu
  • 1/4 lžičky kurkumy
  • 1 lžíce miso pasty
  • 4 porce ramen nudlí
  • sůl

Jak připravit polévku s ramen nudlemi

  1. Do hrnce nalijeme vývar se špetkou soli a přivedeme k varu.
  2. Přidáme na půlkolečka nakrájený pórek, na šikmá kolečka nakrájenou mrkev, na kostičky dýni, tempeh nebo tofu a na kousky nakrájené houby a pak choi.
  3. Ochutíme kurkumou.
  4. Ztlumíme plamen a vaříme na nejnižším plameni cca 12 minut, do změknutí zeleniny.
  5. Během vaření polévky uvaříme nudle dle návodu.
  6. V misce v trošce horké vody rozmícháme miso.
  7. Vypneme polévku a vlijeme miso pastu.
  8. Do misek nachystáme nudle, nalijeme polévku a podáváme.

Praktické

  • Pokud bychom chtěli polévku hustější, tak ještě do horké nebo vařící polévky vmícháme rozemletá lněná semínka (v mlýnku na kávu nebo mixéru). Lněná semínka polévku krásně zahustí a navíc dodají tolik potřebné omega 3 kyseliny.
  • V případě bezlepkové diety sáhněte po rýžové miso pastě a ramen nudle nahraďte bezlepkovými rýžovými, pohankovými aj.

Obměna

  • Polévku můžeme ještě posypat výhonky nebo klíčky (např. mungo) nebo ozdobíme nasekanou petrželkou či jarní cibulkou. Skvělá je také posypaná opraženými arašídy nebo jinými semínky či oříšky.
  • Zeleninu v polévce můžeme měnit dle chuti.
  • Místo šikmých koleček můžeme mrkev nakrájet na sirčičky, anebo ji nastrouhat či naspiralizovat.
  • Nemusíte kupovat speciální ramen nudle, vystačíte si i se špagetami, rýžovými nudlemi nebo soba nudlemi.
  • Můžete použít také sušené shitake, jen je potřeba je předtím namočit nebo povařit tak, aby byly měkké.
  • Zeleninu můžete také připravit na sezamovém oleji. Polévka získá zase jinou chuť. Vhodné zejména pokud si ji chcete dát na oběd nebo na večeři.

Děti

  • Tato polévka je vhodná pro děti od 1,5 roku, ale je třeba použít mnohem méně dochucovadel, aby nebyla tak slaná.

Všechny vaše recepty jsou úžasné

Bobina: Všechny vaše recepty, které jsem zatím vyzkoušela (hlavní...

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

Doslova hltám všechny nové články!

Zdenka N.: Poslední dobou hltám vaše nové články, jsou super!...

Přestala mi být konečně zima

Ilona L.: Evi a Helenko, hlásim úspěchy po odezněni...

Máme několik kilo dole a cítíme se skvěle

Zdefal: Dobrý den, přeji všem a hlavně Vám Evi....

Eva: “Jím jinak” a jsem nadšená!

Eva: "Jím jinak" už podle vás vařím měsíc a...

Díky kurzu jsem získala nové návyky a cítím se skvěle

Maradamc: Dobry den pani Evo a Heleno, nejdrive jsem...

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Děkuji – spadli jste nám z nebe…

Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

Je úžasné, jak jde váha sama dolů!

Jajabre: Zdravím všechny. Zítra to bude 14 dní. Koupila...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

Neuvěřitelných 13 cm v pase dole!

Iveta: Od začátku ledna mám 5 kg dole, díky...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekFazolová kaše
Další článekTrendy ve stravování Čechů. 5 % preferuje stravu bez masa.