- dýně hokkaido
- 3 stroužky česneku
- hrst kešu
- celozrnná rýže baldo
- olivový olej
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- pažitka
- umeocet
Jak připravit rychlé rizoto z dýně
- Uvařte rýži. Použijete-li hnědou celozrnnou rýži, jako já, počítejte s dobou vaření asi 40 minut.
- Nakrájejte hokkaido na menší kusy a dejte do kastrolu. Přidejte kešu, osolte a podlijte vodou. Duste do změknutí dýně. Přidejte nastrouhaný muškátový oříšek a vše rozmixujte. Pokud se vám vyvařila všechna tekutina, přidejte vodu a rozmixujte na trochu řidší krém.
- Na pánev dejte olej a prolisovaný česnek. Osmahněte.
- Do pánve přidejte vařenou rýži, osolte a promíchejte.
- Nyní přidejte rozmixovanou dýni, promíchejte a pár minut vařte. Díky kešu omáčka rychle houstne, v případě potřeby můžete naředit trochou vody. Dochuťte lehce umeoctem.
- Servírujte a posypte pažitkou.
Praktické
- Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků
Obměna
- Můžete použít jakoukoliv dýni.
- Můžete použít jakoukoliv rýži, nejlépe celozrnnou vhodnou na rizota, která se nerozvaří a nelepí.
- Přidejte jakoukoliv posypku.
Děti
- S menším množství soli a oleje a bez pepře vhodné pro děti od 2 let.
PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁
Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!
Komentáře
Vierko, poklona. Jednoduché, rychlé, báječné. Doplnila jsem v trošce horkého vývaru (byl zrovna na plotně) rozmíchaným misem s pečeným česnekem od Kojibakers a naprostý luxus. Jen tedy mám pocit, že když do něčeho dám kešu, je mi po nich trochu těžko, ale zas jsou tak dobrý… :-)
Měla jsem dnes k večeři, bylo výborné.