Ingredience a pomůcky
150g pohankové mouky
100g ovesné mouky ( rozmixovala jsem bzlp oves. vločky Country life)
100g mletých slunečnic. semínek
100g rostl. tuku ( já měla Alsan bio)
2 polévk. lžíce sezam. oleje
2 polévk. lžíce rýžového sirupu
1/4 čaj. lžičky vinného kamene
citrón. kůra bio ( já měla sušenou Sonnentor)
špetka soli
mletá vanilka
sušené kukuřičné mléko na obalení
malé formičky na rohlíčky
Postup
Všechny ingredience jsem zpracovala v těsto, které drží jakž takž pohromadě. Pokud se drobí moc, přidáme jěště trochu oleje nebo vody. Necháme odležet pár hodin nebo lépe přes noc. Těsto je drolivější, ale jde dobře napěchovat do formiček (vymazávat netřeba, jde to krásně ven). Formičky jsem dělala plnější, jde to pak lépe vyklopit. Pečeme cca 10 min na 170 °C. Necháme trochu zchladnout a teplé, ale ne úplně horké obalujeme v suš.kukuřič. mléce se špetkou vanilky.
Praktické rady
Nelekněte se drolivosti těsta, ručně z toho asi opravdu rohlíčky neuválíte, ale ve formičkách se to krásně spojí a jde lehce vyklopit. Z této dávky je cca 70 ks rohlíčků. Od klasických lepkových rohlíčků jsou k nerozeznání :-)
Komentáře
Wow! Povedly se, to jsem ani nečekala, většinou mi nějaký recept vyjde hůř, než je zamýšleno… Tentokrát jsem je v prstech vymačkala i do tvaru rohlíčků, jen jsem tedy rovnou dávala víc tuku a těsto jsem měla odleželé několik dní. Obalovala jsem v rozemletého kokosu s vanilkou. Mám z nich radost 🤩🎀
Jsou bezkonkurenční!!!👍👍👍😍