Domů > Výhody pro členy > Co členové využili

Festival Evolution (Praha 22.-24.3. 2019)

Festival Evolution je zaměřen na zdravý životní styl, který spojuje pět oblastí –  Bio styl, Zdraví, Eco World, Alternativu a Osobní rozvoj. Tyto okruhy jsou vzájemně propojené a navíc je doplňuje programová část. Pro členy Klubu máme  vstupenky zdarma a s velkou slevou.

Kdy a kde

Festival se koná o víkendu 22. – 24. března na Výstaviště v Praze Holešovicích

Program

  • Festival Evolution přinese jarní inspiraci do vaší domácnosti a kuchyně
    • Bylinky, superpotraviny, ale také téměř zapomenuté obiloviny jako špaldu nebo jednozrnku. To vše a mnohem více můžete ochutnat na březnovém Festivalu Evolution. Ten přinese inspiraci na konkrétní potraviny, ale zároveň se zde dozvíte, jak je zařadit do svého jídelníčku. Ujít si jej nenechte o víkendu 22. – 24. března na Výstavišti v Praze Holešovicích.
  • Zdravě neznamená nudně
    • Ústředním tématem festivalu bývá tradičně zdravé stravování a kvalitní potraviny. Nutriční poradci se zaměří na správnou výživu a doporučí vám, jak se vyhnout rizikům současného způsobu stravování. Seznámit se zde ovšem můžete i s alternativními výživovými směry, jako je veganství, vegetariánství, raw strava nebo v poslední době stále oblíbenější nízkosacharidové stravování, tzv. Low Carb. Ve vystavovatelské části se představí okolo 450 firem z domova i ze zahraničí. A k tomu si přičtěte ještě dalších téměř 200 vystupujících v rámci třídenního programu.
    • Pokud vás zajímá, jaký vliv má rostlinná strava na zdraví, nenechte si ujít přednášku Pavly Široké. Ta vás uvede do problematiky a základních principů veganství včetně stanovisek odborných výživových organizací. V přednášce také nastíní, jaký vliv má rostlinná strava v léčbě a prevenci obezity, cukrovky a nádorových onemocnění. Zjistíte, zda je veganství vhodné pro děti, těhotné a kojící ženy, či vrcholové sportovce.
    • Dojde i na témata věnující se očistě těla a jarnímu detoxu, ke kterému se výborně hodí bylinky. Jak využít bylinky ve svůj prospěch při hubnutí nebo již zmíněném detoxu, poradí Aneta Benediktová a poradkyně v oblasti přírodní medicíny Hana Jánská. Ta se ve svém workshopu zaměří na bylinky vhodné pro ženy.
  • Je libo kávu nebo raději cikorku?
    • Při návštěvě festivalu nevynechejte food zónu, ve které si pochutnáte na klasické kuchyni, ale její nabídka uspokojí i ty, kteří jsou na bezlepkové dietě nebo patří k vyznavačům raw food, případně preferují veganské nebo vegetariánské pokrmy. Oázou klidu potom budou kavárničky, ve kterých si můžete dopřát kvalitní fair trade kávu. S tím souvisí i další zajímavé téma, kterému bude na festivalu věnován prostor.
    • Bude v budoucnosti dost kávy, nebo nás čeká doba cikorková? Tuhle otázku si položí účastníci panelové diskuse Dario Soto Abril (generální ředitel Fairtrade International), Daniel Kolský (Mamacoffee.cz ) a Jaroslav Slámečka (Candycane coffee). Besedu bude moderovat Lukáš Hejlík, známý herec a food bloger.
  • Víte, jak funguje Potravinová banka?
    • V rámci přednášky projektu #jsemlaskavec vám Dominika Trčková představí Věru Doušovou, která má Potravinovou banku na starosti. Potravinové banky nejenže pomáhají potřebným, ale také souzní s eko filozofií. Minimálně ze 75 % se totiž jedná o potraviny určené k rychlé spotřebě, s uplynulou dobou minimální trvanlivosti, neprodejné potraviny s poškozeným obalem nebo například špatným označením, které by jinak skončily na skládce nebo ve spalovně.
  • Chybět nebudou ani eko vychytávky
    • V sekci Eco world se zase dozvíte, jak vypadá ekologická a bezodpadová domácnost nebo získáte pravdivé informace o plastovo-obalové problematice dneška. Zjistíte, jak vypadá nakupování v bezobalových obchodech nebo jak se liší konvenční potraviny od těch s označením bio a jaký je jejich vliv na udržitelnost.

Děti

Chybět opět nebude ani program pro rodiče a hlídací koutek s aktivitami pro nejmenší návštěvníky. Na Výstaviště zavítají rovněž koučové, kteří vám poradí, jak na sobě pracovat nebo jak aktivovat svůj talent. Kompletní festivalový program i seznam vystavovatelů najdete na www.festivalevolution.cz .

Vstupenky

Můžete koupit online na stránkách festivalu nebo na místě.

  • Jednodenní vstupné stojí 230 Kč (při objednávce do 16.3. 2019 200 Kč)
  • Vstupenka na 3 dny stojí 550 Kč (při objednávce do 16.3. 2019 500 Kč
  • Studenti a senioři mají slevu, děti do 12 let vstup zdarma. Více na stránkách festivalu.

 

20 vstupenek ZDARMA pro členy Klubu JJ

Pro nejrychlejší klubáky máme vstupenku zdarma, pro ostatní slevu.

[přihlaste se]

Vstupenky se slevou

Členové klubu mají slevu 30%, protože mají vstupenky jen za 140 Kč (místo 200 Kč).
[přihlaste se]

Objednat vstupenku

PS: Cítíš se v plavkách sebevědomě?

Pokud letos nechceš schovávat zadek pod ručník, pojď na to s námi jinak.
Chci lepší postavu!

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

20
13

A přiber, jsi moc hubená, není na tobě nic hezkýho

Tuhle větu jsme nedávno slyšeli na letišti, kde se loučila odlétající rodina se svými příbuznými. Pravil tak postarší a velmi objemný pán s obrovským břich...

Sušené bezinky – superfoods i přírodní lék

Sušené bezinky jsou bezvadná první pomoc při migréně, nachlazení, silném průjmu, bolestech, zánětech a mnoha dalších potížích. Můžete z nich udělat čaj, kl...
klub
6

Jak na kvasinkovou infekci

Kvasinky jsou normální součástí střevní mikroflóry, problém nastává, když se nadměrně přemnoží a začnou způsobovat potíže jako jsou plesnivé nehty, gynekol...

Sladké “tvarohové” knedlíky s ovocem (bez lepku)

Jakmile začne ovoce, děláme je často. Jsou rychlé, krásně drží a moc dobré. Tvarohové sladké knedlíky jsou naše česká klasika. My je děláme v naší zdravé v...

Japonský špenátový salát Hourensou no goma-ae

Jednoduchý a zdravý recept pro milovníky japonské kuchyně.
5
4

Češi propadli domácím limonádám

Okurková, levandulová, jahodová… Nabízí je už skoro každá restaurace a hospoda. “Domácím” limonádám jsme zcela propadli. Představujete si...