Těsto:
- 3/4 hrnku špaldové hladké mouky
- 1 hrnek špaldové hladké celozrnné mouky
- 1/2 sáčku prášku do pečiva bez fosfátů
- špetka jedlé sody
- 2 lžičky skořice
- 1/2 hrnku kokosu
- 200 ml rostlinného mléka
- 50 ml oleje
- 1 vrchovatá lžíce rostlinného jogurtu či rostlinného másla
- 1 lžička jablečného octa
- 1 až 2 lžíce sladu
1 hrnek= 250 ml
Náplň:
- cca 4-5 meruněk
- pekanové ořechy
- troška kokosu
Jak připravit koláč bez cukru s meruňkami, pekany a kokosem
- V jedné misce smícháme všechny suché ingredience a v druhé zase všechny tekuté.
- Po troškách sypeme suché ingredience do mokrých a mícháme metličkou. Vznikne nám hustší těsto.
- Těsto nalijeme do vymazané či pečícím papírem vyložené formy a poklademe nakrájenými meruňkami, pekany a posypeme troškou kokosu.
- Pečeme na 175°C asi 45-50 minut (zkusíme špejlí).
Obměna
- Ovoce můžete dát dle sezóny, ale meruňky doporučuji vyzkoušet.
Děti
- Vhodné pro děti od 1,5 roku, lépe od 2 let. Pokud už je ale dítě zvyklé na běžné pečivo, sušenky apod., bez obav mu tuto zdravou alternativu nabídneme.
Komentáře
Klárko, je možné místo jogurtu nebo másla použít rostlinnou smetanu (z Lidlu)?
JE výborný, měla jsem broskve a ostružiny, moc dobrý!