Výborný kondiment z řasy Hiziky, semínek a umepasty jsem si dnes připravila jako kyselou chuť k zeleninovému rizotu. A můj muž, kterému jsem to ani nenabízela mi snědl většinu a moc si to pochvaloval. Proto se moc přimlouváme za kondimenty pro muže. Zrovna jim nejvíc na talíři chybí něco chuťově výraznějšího.

Ingredience
  • 2 lžíce řasy Hijiki
  • 2 lžíce dýňových semínek
  • deci studené vody
  • lžička umepasty nebo jedna umeboška bez pecky

Jak připravit kondiment z hiziki řas

  1. Ideální je řasu na půl hodiny předem namočit do studené vody a vodu pak použít na vaření řasy. Zkoušela jsem to i bez namáčení a řasa se také uvařila.
  2. Řasu Hiziky s deci studené vody a dáme vařit na 35 minut.
  3. 15 minut před koncem varu přidáme dýňová semínka.
  4. Voda by se měla postupně vyvařit, až nám zbude jen lehce vlhká řasa se semínky, pokud by se vyvařila dřív, vodu dolijeme.
  5. Necháme vychladnout a přidáme lžičku umepasty nebo jednu umebošku bez pecky a pořádně rozetřeme.

Praktické

  • Můžeme si vyrobit větší množství na pár dní dopředu a skladovat v uzavřené krabičce v lednici.
  • Pokud máme opražená semínka, stačí je přidat jen na 5 minut.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv jiné řasy – např. arame a jiná semínka (např. slunečnice).

Kombinujeme

  • Kondiment se hodí jako doplněk kompletního talíře na oběd či večeři.

Děti

  • I děti potřebují doplňovat pikantní a kyselou chuť, ale jen v malém množství. Tento doplněk bych dala dítěti asi od 1,5 let.

Kurz byl nejkrásnějším dárkem, který jsem kdy dostala

Dagbri: Jsem moc ráda, že jsem na Vaše stránky...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...

Konečně mě přešly chutě na sladké „z nudy“

Annakrata: Pokud si dám k snídani polévku a k...

Po kurzu mě vyřadili z diabetologie

Lentilka: Já se minulý rok přihlásila do Vánočního kurzu...

Hubneme, i když nedržíme dietu

Mayf: Dobrý den,moc jsme si pochutnali. Začali jsme nedávno...

Máme několik kilo dole a cítíme se skvěle

Zdefal: Dobrý den, přeji všem a hlavně Vám Evi....

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Díky vám jsem se odnaučila pít kávu a vůbec mi nechybí

Pzajickova: Dobrý den, já jsem se s vámi holky...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Jíst jinak je to nejlepší, co mě mohlo v životě potkat

Zabazaba: Jíst jinak jsem začala kvůli své dceři s...

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

Zhubla jsem 5 kg za 3 týdny a 9 cm v pase

Lenka: vaše recepty okukuju již dlouho, až letos jsem vyzkoušela...

Děkuji za perfektní kurz a cenné rady

Kateřina: Ahoj, zdravím všechny účastníky kurzu ? Děkuji celému...

Nejsem už nafouklá, nemám ani pálení žáhy a śhodila jsem 6 kg v 62 letech

Dana P.: vaše stránky jsem začala sledovat již koncem...

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

  1. no je to trochu zvláštní chuť. dneska jsem ho připravila k obědu a muž to okomentoval tak, že pokud to je zdravý, tak to teda sní, ale pokud by si na tom měl pochutnat jako třeba na červený řepě, tak to zase že ne 😉 tak jsem se skoro bála ochutnat… no nakonec to nebylo ani tak zlý, jak jsem se bála po jeho průvodním komentáři. chuťově docela v pohodě, ale trochu z toho cítím rybinu. jako když se to vařilo. s tím mám trochu problém. no ještě to musím zkusit 😉

  2. Monibu, z tvého příspěvku jsem pochopila, že Gomasio považuješ za kondiment. Gomasio sypeme na obiloviny atd., kondiment je navíc. Např. trochu ochucené řasy, zeleniny, nějaký dresing, trošku pikantní omáčky, aj. Taková jahůdka na dortu.

        • Já jsem nemyslela, že gomaiso je kondiment, jen jsem chtěla uvést, že Mgr. Lužná sype na kaši gomaiso skoro pokaždé, zřejmě pro zvýraznění chutě. Kondiment je malý kousek něčeho navíc a ten podává také ke každému jídlu. Měla jsem ten komentář, uvést zřejmě pod článek gomaiso..:-)

  3. V knížce od paní Lužné jsem zjistila, že tyhle kondimenty podává ke každému jídlu. Hlavně gomaiso na kaši, nebo jinou obilovinu…

  4. Zobrazit všech 8 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTěžké začátky
Další článekHruškové pyré s karobovou čokoládou