Osvěžující svačinka pro letní dny a v těchto ještě chladných dnech zahřívací dezert. Záleží jen kdy ho zkonzumujete. Sladká chuť jablíček se pěkně prolíná s kyselým rybízem a chutná jak dětem tak i dospělým.
- 4 porce
- 4 jablka
- černý a červený rybíz
- špetka soli
- lžička agaru
Postup
- Do kastrůlku nalijeme tak 2cm vody a přidáme oloupaná jablíčka bez jadřinců, nakrájená na kostičky. Podusíme se špetkou soli cca 10min, podle tvrdosti jablek.
- Na závěr přimícháme agar rozmíchaný v trošce vlažné vody a necháme projít varem.
- Lehce proženeme tyč. mixérem, buď necháme s kousky jablek a nebo rozmixujem na pyré.
- Na závěr vmícháme rybíz.
- Nalijeme do připravených skleniček-zavařovaček a dáme buď vychladnout a nebo konzumujeme teplé.
Výborná svačina na cesty i do školy.
Ovoce můžete obměňovat, přidat povařené rozinky, kokos, skořici…dle vaší chuti.
Komentáře
A dá se to takto i zavařit? Chtělo by to pak asi povařit i ten rybíz, že..?