- 2 jablka
- 2 hrnky ovesného mléka
- 1,5 hrnku hladké špaldové mouky
- 3 vrchovaté lžičky bio prášku do pečiva
- 3 lžíce kakaa
- 1 lžíce sirupu
- špetka soli
- arašídové máslo bez cukru
- kokosová zakysaná smetana
- ovoce, bylinky na ozdobu
Jak připravit rychlé lívance s jablky
Postup
- Jablka nastrouháme nahrubo, přidáme mléko a sirup.
- Zvlášť si smícháme suché ingredience a pak smícháme metličkou s mokrými ingrediencemi. Těsto by mělo být hustší.
- Použijeme buď lívanečník nebo na velkou pánev lžící nadávkujeme čtyři lívance.
- Lívanečky upečené z obou stran dozlatova potřeme arašídovým máslem, smetanou nebo jogurtem, dozdobíme ovocem a můžeme podávat.
Praktické
- Pánev můžete před smažením postříkat např. kokosovým olejem ve spreji, na kvalitní nepřilnavé pánvi je možné lívance smažit i bez použití tuku.
- Pro odměření mouky a mléka byl použit hrnek o objemu 300 ml.
Obměna
- Namísto kokosové smetany můžete použít rostlinný jogurt.
- Místo ovesného mléka můžete použít jiné rostlinné.
Děti
- Vhodné pro děti od 1,5 roku.
PS: Jdete s námi letos do Jarní očisty? Zavíráme vstup - poslední šance
Rozhoupejte se a pojďte udělat něco sebe 😊. Pojďte skoncovat s únavou, kily navíc a špatnou náladou. Už za pár týdnů uvidíte výsledky. Pročistíme tělo podle připraveného zdravého jídelníčku. Mrkněte na 8 týdenní Jarní očistu a naskočte!
Komentáře
Boží
Naprosto dokonalé! Dnes byly s prvními jahodami ze zahrady, ovesnou smetanou a ozdobené mátou. Všem nám moc chutnalo. Díky.