Potřebujete rychlou večeři nebo jídlo s sebou do práce či na cesty? Zkuste naplnit tortillu.
Ingredience
pro 4 porce
  • 4 ks tortilly (na obrázku špaldovo-ovesné)
  • 200 g uzeného nebo marinovaného tofu
  • 1 batát (asi 300 g)
  • okurka hadovka
  • hrst kvašené zeleniny
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce umeocta
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička tahini
  • sůl
  • citronová šťáva na dochucení

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 180°C.
  2. Batát oloupeme a nakrájíme na větší, dlouhé hranolky.
  3. Do igelitového sáčku dáme 2 lžíce oleje, trochu soli, přidáme nakrájené batáty a dobře protřepeme. Batáty se obalí olejem a půjdou lépe péct.
  4. Batáty dáme do trouby a pečeme asi 20-25 minut do změknutí.
  5. Mezitím si připravíme tofu náplň. Rozmixujeme uzené tofu se lžící umeocta, lžičkou hořčice a lžičkou tahini do krémovité podoby. Dochutíme trochou citronové šťávy, přidáme hrst nakrájené kvašené zeleniny a zamícháme.
  6. Oloupeme okurku a nakrájíme ji na delší hranolky.
  7. Tortillu na chvíli ohřejeme na sucho na pánvičce a ještě teplou ji pomažeme tofu pomazánkou.
  8. Přidáme na ní pečené batáty a okurku hadovku a zabalíme.

 Kombinujeme

Podáváme s kvašenou zeleninou či s nějakým osvěžujícím salátem.

 

Praktické

Když tortillu před naplněním ohřejete na sucho na pánvi nebo přímo na plotýnce, bude se vám dobře balit.

Nedávejte zeleninu až na konec tortilly, špatně by se vám ohýbaly okraje.

 

Děti

Tortilla je vhodná pro děti od 2 let, kdy šetříme s dochucovadly.

 

 

Jak zabalit tortillu

 

5176337-mexicka-kuchyne-jak-zabalit-tortilluvynecháme česnek.

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Konečně vím, jak nahradit chuťově mléko a vejce

Ivetuska1: Od začátku kurzu už mám dvě kila dole....

Jsem vděčná za tuto stravu

Iva: Tento druh stravy mě přináší velký kus klidu,...

Sladkosti už mi nechutnají

Jendula.cerna: Chci moc poděkovat za skvěle připravený kurz a...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

Jsem čilejší a už konečně večer nezívám

Nahlie64: Jídla jsou výborná a moc Vám poděkovat :-)...

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

Díky JJ mám více energie a 5 kg dole

Libenk: Hlavně chci moc poděkovat za Váš přístup, pořád...

Zbavila jsem se zánětu v rameni

Jitka M.: srdečně Vás zdravím a děkuji Vám za spoustu...

Skvělé filmy, neskuteční lidé

Jana: Mila Evi a Heli a vsichni, kdo jste...

Vše zvládám levou zadní a na tréninku mi nestíhají

Gabča: Jsem na detoxu poprvé a moc mě překvapilo,...

Klub JJ mě vyrazil dech

Jana: Evi a Helčo, jste úžasné , Klub jíme...

Doslova hltám všechny nové články!

Zdenka N.: Poslední dobou hltám vaše nové články, jsou super!...

Máme několik kilo dole a cítíme se skvěle

Zdefal: Dobrý den, přeji všem a hlavně Vám Evi....

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. Tortilu jsem vyměnila za ječné palačinky, batát za dýni a ještě jsem přidala do každé list salátu 😉 Skvělý recept do teplých dnů, chutnal celému širokému okolí :-))). Určitě zařadíme v létě pravidelně. Děkuji.

    • Výborný nápad! Je to i dobrá svačina s sebou, dělám si ji často do práce, když nechci nosit termosku.

  2. Tak obed dnes uzasny, hned sem pisu, toritlu vrele doporucuji. Ještě jsem pridala nastrouhany tempeh. Akorát jsem se v obchode nekoukla na slozeni tortil, a koupila nejakou silenou v Penny, je tam i palmovy olej a spousty dalších “lahůdek”. Vite někdo, kde se prodavaji nejake “zdrave” tortilly?

    • Do tortilly můžete dát cokoliv…..Nejlepší si je udělat vlastní…. prodávají se i celozrnné, ale složení také nic moc.

  3. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSalát z daikonu, okurky a kysaného zelí
Další článekTapenáda z oliv a fazolí