Potřebujete rychlou večeři nebo jídlo s sebou do práce či na cesty? Zkuste naplnit tortillu.

Ingredience
pro 4 porce
  • 4 ks tortilly (na obrázku špaldovo-ovesné)
  • 200 g uzeného nebo marinovaného tofu
  • 1 batát (asi 300 g)
  • okurka hadovka
  • hrst kvašené zeleniny
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce umeocta
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička tahini
  • sůl
  • citronová šťáva na dochucení

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 180°C.
  2. Batát oloupeme a nakrájíme na větší, dlouhé hranolky.
  3. Do igelitového sáčku dáme 2 lžíce oleje, trochu soli, přidáme nakrájené batáty a dobře protřepeme. Batáty se obalí olejem a půjdou lépe péct.
  4. Batáty dáme do trouby a pečeme asi 20-25 minut do změknutí.
  5. Mezitím si připravíme tofu náplň. Rozmixujeme uzené tofu se lžící umeocta, lžičkou hořčice a lžičkou tahini do krémovité podoby. Dochutíme trochou citronové šťávy, přidáme hrst nakrájené kvašené zeleniny a zamícháme.
  6. Oloupeme okurku a nakrájíme ji na delší hranolky.
  7. Tortillu na chvíli ohřejeme na sucho na pánvičce a ještě teplou ji pomažeme tofu pomazánkou.
  8. Přidáme na ní pečené batáty a okurku hadovku a zabalíme.

 Kombinujeme

Podáváme s kvašenou zeleninou či s nějakým osvěžujícím salátem.

 

Praktické

Když tortillu před naplněním ohřejete na sucho na pánvi nebo přímo na plotýnce, bude se vám dobře balit.

Nedávejte zeleninu až na konec tortilly, špatně by se vám ohýbaly okraje.

 

Děti

Tortilla je vhodná pro děti od 2 let, kdy šetříme s dochucovadly.

 

 

Jak zabalit tortillu

 

5176337-mexicka-kuchyne-jak-zabalit-tortilluvynecháme česnek.

Díky kurzu jsem snížila přísun chipsů a dalších nesmyslů

Gseidlova: Všechny recepty jsou vynikající. Snížila jsem výrazně přísun...

Děkuji – spadli jste nám z nebe…

Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je...

Konečně mě přešly chutě na sladké „z nudy“

Annakrata: Pokud si dám k snídani polévku a k...

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

Můj muž i tchán se jídlo pochvalují

L.fuca: Toto stravování mě baví a hlavně mi dělá...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept 🙂 Dnes upečeno a...

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky! Krásně se...

Od chvíle, kdy jsem na JJ nepotřebuji žádné knihy

Michaela H. S.: Mám veľa rôznych zdravých kuchárských kníh,...

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...

S JJ mám zaručenou jak pestrost, tak i že si pochutnáme

Martina: Tak když už je ta neděle, dopřála jsem...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Tortilu jsem vyměnila za ječné palačinky, batát za dýni a ještě jsem přidala do každé list salátu 😉 Skvělý recept do teplých dnů, chutnal celému širokému okolí :-))). Určitě zařadíme v létě pravidelně. Děkuji.

    • Výborný nápad! Je to i dobrá svačina s sebou, dělám si ji často do práce, když nechci nosit termosku.

  2. Tak obed dnes uzasny, hned sem pisu, toritlu vrele doporucuji. Ještě jsem pridala nastrouhany tempeh. Akorát jsem se v obchode nekoukla na slozeni tortil, a koupila nejakou silenou v Penny, je tam i palmovy olej a spousty dalších „lahůdek“. Vite někdo, kde se prodavaji nejake „zdrave“ tortilly?

    • Do tortilly můžete dát cokoliv…..Nejlepší si je udělat vlastní…. prodávají se i celozrnné, ale složení také nic moc.

  3. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSalát z daikonu, okurky a kysaného zelí
Další článekTapenáda z oliv a fazolí