Ingredience
pro 4 porce
- 4 ks tortilly (na obrázku špaldovo-ovesné)
- 200 g uzeného nebo marinovaného tofu
- 1 batát (asi 300 g)
- okurka hadovka
- hrst kvašené zeleniny
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce umeocta
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička tahini
- sůl
- citronová šťáva na dochucení
Postup
- Předehřejeme si troubu na 180°C.
- Batát oloupeme a nakrájíme na větší, dlouhé hranolky.
- Do igelitového sáčku dáme 2 lžíce oleje, trochu soli, přidáme nakrájené batáty a dobře protřepeme. Batáty se obalí olejem a půjdou lépe péct.
- Batáty dáme do trouby a pečeme asi 20-25 minut do změknutí.
- Mezitím si připravíme tofu náplň. Rozmixujeme uzené tofu se lžící umeocta, lžičkou hořčice a lžičkou tahini do krémovité podoby. Dochutíme trochou citronové šťávy, přidáme hrst nakrájené kvašené zeleniny a zamícháme.
- Oloupeme okurku a nakrájíme ji na delší hranolky.
- Tortillu na chvíli ohřejeme na sucho na pánvičce a ještě teplou ji pomažeme tofu pomazánkou.
- Přidáme na ní pečené batáty a okurku hadovku a zabalíme.
Kombinujeme
Podáváme s kvašenou zeleninou či s nějakým osvěžujícím salátem.
Praktické
Když tortillu před naplněním ohřejete na sucho na pánvi nebo přímo na plotýnce, bude se vám dobře balit.
Nedávejte zeleninu až na konec tortilly, špatně by se vám ohýbaly okraje.
Děti
Tortilla je vhodná pro děti od 2 let, kdy šetříme s dochucovadly.
Jak zabalit tortillu
Tortilu jsem vyměnila za ječné palačinky, batát za dýni a ještě jsem přidala do každé list salátu 😉 Skvělý recept do teplých dnů, chutnal celému širokému okolí :-))). Určitě zařadíme v létě pravidelně. Děkuji.
Výborný nápad! Je to i dobrá svačina s sebou, dělám si ji často do práce, když nechci nosit termosku.
Tak obed dnes uzasny, hned sem pisu, toritlu vrele doporucuji. Ještě jsem pridala nastrouhany tempeh. Akorát jsem se v obchode nekoukla na slozeni tortil, a koupila nejakou silenou v Penny, je tam i palmovy olej a spousty dalších “lahůdek”. Vite někdo, kde se prodavaji nejake “zdrave” tortilly?
Do tortilly můžete dát cokoliv…..Nejlepší si je udělat vlastní…. prodávají se i celozrnné, ale složení také nic moc.