- 3 PL lžíce oleje
- 2 cibule
- 8 hlaviček žampiónů
- 1 větší mrkev
- 2 stonky řapíkatého celeru (nebo pórku)
- 1 balení uzeného tofu (200 g)
- 2 lžičky kmínu
- 1 lžička pálivé papriky (může být i sladká nebo kombinace sladké a pálivé)
- 5 PL rostlinné smetany ( sójová, mandlová…) + troška vody
- umeocet
- Na dno kastrolu dáme olej, rozpálíme pánev, přidáme cibuli nakrájenou na proužky. Maličko osolíme a orestujeme.
- Přidáme žampióny nakrájené na proužky, mrkev a řapíkatý celer na kolečka, tofu nakrájené na malé obdelníčky, kmín, papriku a za občasného míchání ještě asi 10 minut restujeme do změknutí.
- Vypneme plamen, přidáme rostlinnou smetanu s troškou vody a podle chuti umeocet.
Kombinujeme
Podáváme s rýží nebo bulgurem, skvělé jsou také kombinace obilovin, např. rýže s jáhlami, rýže s bezpluchým ovsem….

V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma

Děti
Vhodné pro děti nejdříve od 2 let, kdy samozřejmě použijeme nepálivou papriku.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Mňam, tak to byla dobrota 😋 Sice jsem dala místo oleje ghí, ale pozvedlo to o level výš. Měli jsme s bezpluchým ovsem. Děkujeme 😊
Ted jsem objevila tento recept a teda dalsi skvele jidlo! :-)