Některé recepty vzniknou omylem, jako třeba tento, kdy Eva zaměnila sladkou papriku za pálivou a ač to po prvním ochutnání vypadalo příliš ostře, po dochucení smetanou a v kombinaci s rýží to nakonec byla skvělé večeře. Pravda je, že tentokrát tu nebyly děti :-).

Ingredience
pro 4 porce
  • 3 PL lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 8 hlaviček žampiónů
  • 1 větší mrkev
  • 2 stonky řapíkatého celeru (nebo pórku)
  • 1 balení uzeného tofu (200 g)
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 lžička pálivé papriky (může být i sladká nebo kombinace sladké a pálivé)
  • 5 PL rostlinné smetany ( sójová, mandlová…) + troška vody
  • umeocet

Postup

  1. Na dno kastrolu dáme olej, rozpálíme pánev, přidáme cibuli nakrájenou na proužky. Maličko osolíme a orestujeme.
  2. Přidáme žampióny nakrájené na proužky, mrkev a řapíkatý celer na kolečka, tofu nakrájené na malé obdelníčky, kmín, papriku a za občasného míchání ještě asi 10 minut restujeme do změknutí.
  3. Vypneme plamen, přidáme rostlinnou smetanu s troškou vody a podle chuti umeocet.

Kombinujeme

Podáváme s rýží nebo bulgurem, skvělé jsou také kombinace obilovin, např. rýže s jáhlami, rýže s bezpluchým ovsem….

Děti

Vhodné pro děti nejdříve od 2 let, kdy samozřejmě použijeme nepálivou papriku.

Díky JJ mám imunitu jak hrom

Eva: Škoda, že jsem takhle nezačala jíst už ve...

Nejlepší knedlíčky

Lenka: Tyto knedlíčky jsou chuťově snad nejlepší, jaké jsem...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem :)

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Chtěla jsem se naučit vařit z dravě a kila dolů jsou příjemnou odměnou

Žaneta: Hlásím 3kg dole :). Pravda je, že jsem...

Po měsíci mám 5 kg dole (Hana)

Hana: Milá Evičko, ani nevíš, jak jsem vděčná za...

Začala jsem milovat vaření díky JJ

Alena M. K.: Evi, moooc děkuji za kurz, týden...

Hltám všechny informace

Lenka B.: Ahoj Evi, děkuji za perfektně zpracovaný článek....

Začíná mi ujídat můj muž masožrout!

Silvushe: Můj muž "masožrout" začíná ochutnávat a chutná mu! S...

Zhubla jsem 5 kg za 6 týdnů (Andrea)

Andrea: Milá Evi, podle Jíme Jinak se stravuji už...

Zhubla jsem a nejspíš se zbavím i cukrovky (Milena, 70 let)

Milena: Ahoj Evi, když tady čtu ostatní, připadám si tady...

Za těch pár korun za kurz jsem dostala nálož informací

Vlasztovka: Přesto, že podle stránek JJ jím už od...

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

Děkujeme za záchranu života!

karmaocean: Dobrý den, díky Bohu vás objevila manželka, začínali...

Podpora v kurzu byla úžasná

Bilkorji: Kurz VÝBORNÝ, pro potěchu těla, duše i oka...
  1. Výborné jidlo! Doma sice byl jen kousek uzeného tempehu, tak jsem ho nastrouhala a přidala seitan special, k tomu rýže s quinoou a byl z toho luxusní oběd.

  2. Byly to gurmánské hody, taková lahůdka. Zařazují do jídelníčku jako rychlý a skvělý recept a-ostré, to my rádi. Děkuji za skvělé inspirace těmito recepty, děvčata. Jsem ráda, že jsem do očista šla.

  3. Ohhh… naprosta extaze!!! :D Nezbyla mi zadna priloha z predchoziho jidla – u nas se hodne ji :D ..tak jsem potrebovala nejakou rychlovku. Zvitezily ryzove nudle. Neskutecna dobrota – rozhodne dalsi z favoritu naseho jidelnicku – DIKY MOC!!! :)

  4. Dnes jsem si koupila půl kila žampionů. Jsem sama a tak jsem dumala co všechno z nich uvařím, omáčku jsem mela v plánu, ale s pálivou paprikou sem původně nepočítala ☺ rozhodne vyzkouším.

  5. Zobrazit všech 19 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRychlé knedlíky z ovesných vloček
Další článekJohn Lennon (IV. díl)