Některé recepty vzniknou omylem, jako třeba tento, kdy Eva zaměnila sladkou papriku za pálivou a ač to po prvním ochutnání vypadalo příliš ostře, po dochucení smetanou a v kombinaci s rýží to nakonec byla skvělé večeře. Pravda je, že tentokrát tu nebyly děti :-).
Ingredience
pro 4 porce
  • 3 PL lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 8 hlaviček žampiónů
  • 1 větší mrkev
  • 2 stonky řapíkatého celeru (nebo pórku)
  • 1 balení uzeného tofu (200 g)
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 lžička pálivé papriky (může být i sladká nebo kombinace sladké a pálivé)
  • 5 PL rostlinné smetany ( sójová, mandlová…) + troška vody
  • umeocet

Postup

  1. Na dno kastrolu dáme olej, rozpálíme pánev, přidáme cibuli nakrájenou na proužky. Maličko osolíme a orestujeme.
  2. Přidáme žampióny nakrájené na proužky, mrkev a řapíkatý celer na kolečka, tofu nakrájené na malé obdelníčky, kmín, papriku a za občasného míchání ještě asi 10 minut restujeme do změknutí.
  3. Vypneme plamen, přidáme rostlinnou smetanu s troškou vody a podle chuti umeocet.

Kombinujeme

Podáváme s rýží nebo bulgurem, skvělé jsou také kombinace obilovin, např. rýže s jáhlami, rýže s bezpluchým ovsem….

Děti

Vhodné pro děti nejdříve od 2 let, kdy samozřejmě použijeme nepálivou papriku.

Faldy na břiše jsou pryč, zálibně se dívám do zrcadla

Lucka: Tak činím nyní bilancování mé  Jarní očisty. Jelikož...

Očista byla super!

Janakralicek: Očista byla super, diplom jsem si udělila, byla...

Zatím každé jídlo, které jsem dle JJ vařila, bylo mňam

Kattru: Zatím každé jídlo bylo moc dobré a ani...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Manžel je ze stravy nadšený. Řekl, že už končí se slaninou!

Bára: Dala jsem na stůl polévku a najednou dcery...

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a...

Bez masa je mi skvěle

Petra: Nejdřív jsem to vůbec neplánovala, ale nakonec jsem maso...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Díky JJ mám imunitu jak hrom

Eva: Škoda, že jsem takhle nezačala jíst už ve...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...

Díky Klubu JJ se ze mně stává jiný člověk

Maca.stej: Jsem v Klubu JJ druhým rokem a téměř...

Vždyť budu po Vánocích zase štíhlejší!

Magda: Je mi tu s Vámi móóóóc krásně. A...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

Splaskla jsem v obličeji a mám lepší náladu

Stipl2: Po týdnu mám 2,5 kg dole a vidím,...

Úspěch: manžel vylízal i talíř

Slunivok: Skvělý recept ! Uvařila jsem si čočku na...
  1. Výborné jidlo! Doma sice byl jen kousek uzeného tempehu, tak jsem ho nastrouhala a přidala seitan special, k tomu rýže s quinoou a byl z toho luxusní oběd.

    • Bezva, Martino, tak to má být – jíme luxusně 🙂 Super, že si to umíte upravit!

  2. Byly to gurmánské hody, taková lahůdka. Zařazují do jídelníčku jako rychlý a skvělý recept a-ostré, to my rádi. Děkuji za skvělé inspirace těmito recepty, děvčata. Jsem ráda, že jsem do očista šla.

  3. Ohhh… naprosta extaze!!! 😀 Nezbyla mi zadna priloha z predchoziho jidla – u nas se hodne ji 😀 ..tak jsem potrebovala nejakou rychlovku. Zvitezily ryzove nudle. Neskutecna dobrota – rozhodne dalsi z favoritu naseho jidelnicku – DIKY MOC!!! 🙂

  4. Dnes jsem si koupila půl kila žampionů. Jsem sama a tak jsem dumala co všechno z nich uvařím, omáčku jsem mela v plánu, ale s pálivou paprikou sem původně nepočítala ☺ rozhodne vyzkouším.

  5. Zobrazit všech 17 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRychlé knedlíky z ovesných vloček
Další článekJohn Lennon (IV. díl)