Některé recepty vzniknou omylem, jako třeba tento, kdy Eva zaměnila sladkou papriku za pálivou a ač to po prvním ochutnání vypadalo příliš ostře, po dochucení smetanou a v kombinaci s rýží to nakonec byla skvělé večeře. Pravda je, že tentokrát tu nebyly děti :-).

Ingredience
pro 4 porce
  • 3 PL lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 8 hlaviček žampiónů
  • 1 větší mrkev
  • 2 stonky řapíkatého celeru (nebo pórku)
  • 1 balení uzeného tofu (200 g)
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 lžička pálivé papriky (může být i sladká nebo kombinace sladké a pálivé)
  • 5 PL rostlinné smetany ( sójová, mandlová…) + troška vody
  • umeocet

Postup

  1. Na dno kastrolu dáme olej, rozpálíme pánev, přidáme cibuli nakrájenou na proužky. Maličko osolíme a orestujeme.
  2. Přidáme žampióny nakrájené na proužky, mrkev a řapíkatý celer na kolečka, tofu nakrájené na malé obdelníčky, kmín, papriku a za občasného míchání ještě asi 10 minut restujeme do změknutí.
  3. Vypneme plamen, přidáme rostlinnou smetanu s troškou vody a podle chuti umeocet.

Kombinujeme

Podáváme s rýží nebo bulgurem, skvělé jsou také kombinace obilovin, např. rýže s jáhlami, rýže s bezpluchým ovsem….

Děti

Vhodné pro děti nejdříve od 2 let, kdy samozřejmě použijeme nepálivou papriku.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Díky zdravé stravě mi zmizel myom

Havliar: Já chci moc pochválit stránky!!! Jsou super! Teď...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Děkuji za zorganizovaný celý jídelníček v kurzu

Bezinj: Druhý týden zvládám dobře, jídlo chutná i mému...

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

Už po týdnu se cítím lépe a dokonce jsem zvládla i půst

Slunivok: Já jsem se radostně pustila do jarní očisty....

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Po kurzu mě vyřadili z diabetologie

Lentilka: Já se minulý rok přihlásila do Vánočního kurzu...

Moc se mi líbí nové stránky

Jana: Nové stránky jsou úžasné! Skvěle se v nich teď...

Ušetřili jste mi roky života. Je tu vše přehledně na jednom místě

Anna: Web Jíme Jinak mně obohatil o spoustu různých...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Konečně mě přešly chutě na sladké „z nudy“

Annakrata: Pokud si dám k snídani polévku a k...

Kurz mi pomohl mnohé si uvědomit

Slechtova777: Kurz mi velmi pomohl si uvědomit, že někdy...

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Vyřešilo se plno mých zdravotních problémů

Krizoak: Ráda bych vyjádřila obrovské díky Evičce a celému...

JJ mi změnila pohled na jídlo a dodalo sebevědomí si dělat věci po svém

Venisy: Skupina Jíme Jinak mi před šesti lety změnila...
  1. Výborné jidlo! Doma sice byl jen kousek uzeného tempehu, tak jsem ho nastrouhala a přidala seitan special, k tomu rýže s quinoou a byl z toho luxusní oběd.

  2. Byly to gurmánské hody, taková lahůdka. Zařazují do jídelníčku jako rychlý a skvělý recept a-ostré, to my rádi. Děkuji za skvělé inspirace těmito recepty, děvčata. Jsem ráda, že jsem do očista šla.

  3. Ohhh… naprosta extaze!!! :D Nezbyla mi zadna priloha z predchoziho jidla – u nas se hodne ji :D ..tak jsem potrebovala nejakou rychlovku. Zvitezily ryzove nudle. Neskutecna dobrota – rozhodne dalsi z favoritu naseho jidelnicku – DIKY MOC!!! :)

  4. Dnes jsem si koupila půl kila žampionů. Jsem sama a tak jsem dumala co všechno z nich uvařím, omáčku jsem mela v plánu, ale s pálivou paprikou sem původně nepočítala ☺ rozhodne vyzkouším.

  5. Zobrazit všech 19 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRychlé knedlíky z ovesných vloček
Další článekJohn Lennon (IV. díl)