Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Slané Taiyaki

Uvařeno
bez mléka
bez vajec

Tento improvizovaný recept, v Japonsku neexistující, se zrodil v mé kuchyni, protože tady se může stát cokoliv. Jednoduchý, kořeněný a lehce pikantní, k pomazánkám, paštikám a dipům.

Ingredience
  • 180 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 20 g pohankové mouky
  • sůl
  • gochugaru podle chuti
  • vymačkané stroužky česneku
  • sušená cibule podle chuti
  • 1 lžíce tamari
  • 2 lžičky sladkého kari
  • 1 lžíce lněných semínek
  • voda podle potřeby
  • 8 g prášku do pečiva bez fosfátů
  • pár kapek citrónové šťávy
  • olej na vymazání formy

Obrovské problémy s trávením mě omezovaly natolik, že jsem musela začít hledat řešení. Díky návštěvě celostní lékařky...

Jak připravit Taiyaki na slano

  1. Všechny ingredience smíchejte v míse, dobře promíchejte, aby vzniklo těstíčko jako na lívance.
  2. Formu vymažte lehounce olejem a zahřívejte na středně mírném ohni.
  3. Nalijte těsto do pánvičky a pečte asi 4 minuty z každé strany.

Praktické

  • Doba pečení bude záležet na plameni, po několika minutách pánev otevřete a zkontrolujte, pokud se chcete ujistit, co se uvnitř děje.
  • Pánev na Taiyaki se dá běžně koupit na e shopech.
  • Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové a nebo tamari úplně vynechte a použijte více soli.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv koření nebo bylinky, nebojte se těstíčko pořádně dochutit.

Děti

  • S menším množstvím soli a bez pikantního koření vhodná zdravá svačina pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

26 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Pěkně prosím, co je zač ta mouka T1? Pšeničnou mouku nemohu, tak se ptám, čím bych tuto mouku mohla nahradit. Na Slovensko si pro ni určitě nepojedu – jsem nepohyblivá. Předem děkuji, Marcela

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Vegoyaki bezlepkové

U nás mají kuličky vegoyaki, variace na japonské tradiční jídlo takoyaki, velký úspěch, proto nesměla chybět ani bezlepková verze. Doufám, že potěší i vás....

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

Klasická žampionová paštika

Žampionová paštika, vhodná jako zdravá svačinka ke kváskovému chlebu nebo třeba plackám. Lze ji také naředit a vykouzlit tak chutnou omáčku například k těs...

Vegoyaki

Recept pro milovníky japonské kuchyně. Takoyaki je typické jídlo  kuchyně  Osaky s velkou chybičkou…hlavní ingrediencí je chudák chobotnice. V této v...

Manakeesh Zaatar jinak

Tento chlebík je výborný k hummusu, různým pomazánkám, dušené zelenině. Můžete si ho také rozkrojit a plnit, vše podle vaší fantazie.

Rýžové kuličky Ammini Kozhukattai

Ammini Kozhukattai jsou rýžové knedlíčky vařené na páře. Jsou vhodné jako zdravá slaná chuťovka, skvěle se budou vyjímat na svátečním stole a můžete jimi p...