Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Slané Taiyaki

Uvařeno
bez mléka
bez vajec

Tento improvizovaný recept, v Japonsku neexistující, se zrodil v mé kuchyni, protože tady se může stát cokoliv. Jednoduchý, kořeněný a lehce pikantní, k pomazánkám, paštikám a dipům.

Ingredience
  • 180 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 20 g pohankové mouky
  • sůl
  • gochugaru podle chuti
  • vymačkané stroužky česneku
  • sušená cibule podle chuti
  • 1 lžíce tamari
  • 2 lžičky sladkého kari
  • 1 lžíce lněných semínek
  • voda podle potřeby
  • 8 g prášku do pečiva bez fosfátů
  • pár kapek citrónové šťávy
  • olej na vymazání formy

Malá Anička měla ekzém od 3 měsíců. Její maminka nedala na řeči lékařů, že to zmizí samo, a pátrala, jak se ekzému zb...

Jak připravit Taiyaki na slano

  1. Všechny ingredience smíchejte v míse, dobře promíchejte, aby vzniklo těstíčko jako na lívance.
  2. Formu vymažte lehounce olejem a zahřívejte na středně mírném ohni.
  3. Nalijte těsto do pánvičky a pečte asi 4 minuty z každé strany.

Praktické

  • Doba pečení bude záležet na plameni, po několika minutách pánev otevřete a zkontrolujte, pokud se chcete ujistit, co se uvnitř děje.
  • Pánev na Taiyaki se dá běžně koupit na e shopech.
  • Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové a nebo tamari úplně vynechte a použijte více soli.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv koření nebo bylinky, nebojte se těstíčko pořádně dochutit.

Děti

  • S menším množstvím soli a bez pikantního koření vhodné pro děti od 2 let..

PS: Víte už jak na zdravé cukroví?

My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

26 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Pěkně prosím, co je zač ta mouka T1? Pšeničnou mouku nemohu, tak se ptám, čím bych tuto mouku mohla nahradit. Na Slovensko si pro ni určitě nepojedu – jsem nepohyblivá. Předem děkuji, Marcela

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Klasická žampionová paštika

Žampionová paštika, vhodná jako zdravá svačinka ke kváskovému chlebu nebo třeba plackám. Lze ji také naředit a vykouzlit tak chutnou omáčku například k těs...

Vegoyaki

Recept pro milovníky japonské kuchyně. Takoyaki je typické jídlo  kuchyně  Osaky s velkou chybičkou…hlavní ingrediencí je chudák chobotnice. V této v...

Manakeesh Zaatar jinak

Tento chlebík je výborný k hummusu, různým pomazánkám, dušené zelenině. Můžete si ho také rozkrojit a plnit, vše podle vaší fantazie.

Rýžové kuličky Ammini Kozhukattai

Ammini Kozhukattai jsou rýžové knedlíčky vařené na páře. Jsou vhodné jako zdravá slaná chuťovka, skvěle se budou vyjímat na svátečním stole a můžete jimi p...

Yaki Onigiri

Tento recept nás zavede do Japonska. Yaki onigiri jsou japonské opékané rýžové kuličky s náplní, jejichž příprava sice vyžaduje trošku času a úsilí, ale vý...

Sushi placičky

Tyto pikantní pečené rýžové placičky svou chutí připomínají sushi. V kuchyni je třeba si hrát, jinak by to vaření nebyla taková zábava. Tak pojďte vybočit ...