- 180 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 20 g pohankové mouky
- sůl
- gochugaru podle chuti
- vymačkané stroužky česneku
- sušená cibule podle chuti
- 1 lžíce tamari
- 2 lžičky sladkého kari
- 1 lžíce lněných semínek
- voda podle potřeby
- 8 g prášku do pečiva bez fosfátů
- pár kapek citrónové šťávy
- olej na vymazání formy
Jak připravit Taiyaki na slano
- Všechny ingredience smíchejte v míse, dobře promíchejte, aby vzniklo těstíčko jako na lívance.
- Formu vymažte lehounce olejem a zahřívejte na středně mírném ohni.
- Nalijte těsto do pánvičky a pečte asi 4 minuty z každé strany.
Praktické
- Doba pečení bude záležet na plameni, po několika minutách pánev otevřete a zkontrolujte, pokud se chcete ujistit, co se uvnitř děje.
- Pánev na Taiyaki se dá běžně koupit na e shopech.
- Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové a nebo tamari úplně vynechte a použijte více soli.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv koření nebo bylinky, nebojte se těstíčko pořádně dochutit.
Děti
- S menším množstvím soli a bez pikantního koření vhodné pro děti od 2 let..
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Pěkně prosím, co je zač ta mouka T1? Pšeničnou mouku nemohu, tak se ptám, čím bych tuto mouku mohla nahradit. Na Slovensko si pro ni určitě nepojedu – jsem nepohyblivá. Předem děkuji, Marcela