- 1 hrnek bulguru
- 4 PL slunečnicového semínka
- 2 hrnky vody
- sůl
Jak připravit vařený bulgur se slunečnicí
- Bulgur zalijeme dvojnásobkem horké vody, přidáme slunečnicové semínko a sůl.
- Povaříme asi 5 minut a necháme asi 30 minut dojít pod pokličkou.
- Voda by se měla všechna vstřebat.
- Na závěr promícháme – načechráme bulgur vidličkou.
Praktické
- Bulgur připravte podle návodu na sáčku. Každý výrobce ho doporučuje připravit jinak. Obecně se bulgur zalije 2- 2,5 násobkem horké vody, povaří 5 – 10 minut a nechá půl hodiny dojít pod pokličkou.
- Pokud spěcháte, lze ho povařit asi 15 minut a je hotový.
Obměna
- Do vaření lze přidat i jiná propláchnutá semínka dýně, lnu či sezamu.
Děti
- Bulgur je vyroben z pšenice, proto bych ho dala dítěti až kolem 1,5 let.
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Buďte první, kdo napíše komentář