- 1 červená cibule
- 1 mrkev
- 1/2 špičatého zelí
- 4 listy římského salátu
- 1 okurka
- 2 rajčata
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce rýžového sirupu
- stejné díly koření: rozmarýn, tymián, bazalka, saturejka a estragon
- 3 lžíce balzamica bez cukru
- Omyjeme zeleninu a oloupeme cibuli.
- Cibuli pokrájíme na půlměsíčky, rajčata a okurku na kostičky, mrkev nastrouháme, zelí nakrouháme na drobno, salát natrháme.
- Do mísy dáme nejprve zelí a rukama ho promačáme, až pustí šťávu.
- Pak přidáme všechnu zeleninu, přidáme balzamico, olej, sirup a promícháme.
Obměna

- Pokud se vám nechce shánět různé bylinky, sáhněte po koupené směsi provensálského koření.
- Místo špičatého zelí můžete použít jakoukoli křehkou odrůdu zelí, klasické tvrdé zelí bude dobré, když jej dobře pomačkáte nebo necháte pár hodin zatížené.
- Sladit můžete sladem (my ho neměli), na dovolené se dá použít med.
Děti
Salát dáváme dětem cca od 2 let, menším dětem dáme syrovou zeleninu zvlášť.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Evo, kde jste ubytování? Že bychom příště……za recept na salát děkuji.