Kokosové mléko, indické koření, brokolice, kapustičky a tempeh. Dokonalá symfonie chutí. Krásně zahřeje a zasytí.

Ingredience
na 1 porci

  • hrst růžičkové kapusty
  • pár růžiček brokolice
  • sůl
  • 1/4 uzeného tempehu
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • kokosové mléko nebo smetana
  • 2 malé stroužky česneku
  • 1/4-0,5 lžičky kari koření (dle chuti)
  • 1/4-0,5 lžičky sušeného zázvoru (dle chuti)
  • 1/4-0,5 lžičky kurkumy (dle chuti)
  • špetka chilli (nemusí být)

Postup

  1. Na oleji zpěníme cibuli, posolíme větší špetkou soli.
  2. Přidáme protlačený česnek a na kostičky nakrájený tempeh a orestujeme.
  3. Vsypeme veškeré koření a nasucho ještě chvilku restujeme.
  4. Vložíme kapustičky nakrájené na poloviny a kousky brokolice a zalijeme kokosovým mlékem.
  5. Vaříme cca 5-7 minut, do změknutí zeleniny. Dle chuti ještě dochutíme.
  6. Podáváme s rýží nebo jinou obilovinou.

Praktické

Pokud místo kokosového mléka chcete použít kokosovou smetanu, tak zeleninu zalijte místo mléka vodou a smetanu dejte až bude jídlo hotové (vypnutý sporák), aby se smetana nesrazila.

Obměna

Zeleninu můžete obměnit dle chuti. Výborný je i květák nebo cuketa. Místo tempehu můžete použít i uzené tofu nebo třeba cizrnu.

🎅 Zdravé cukroví  a dezerty

Bez cukru, mléka, vajec a bílé mouky.

Pojďte si zdravě pochutnat!

  • zdravé Vánoční cukroví
  • ➡ nejoblíbenějších dezerty
  • ➡ 23 videoreceptů + ebook

Překvapte i náročné mlsaly.

Zjistěte více

První komentář. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekObilná kaše
Další článekFestival Evolution 23.-25.3.