Kokosové mléko, indické koření, brokolice, kapustičky a tempeh. Dokonalá symfonie chutí. Krásně zahřeje a zasytí.

Ingredience
na 1 porci

  • hrst růžičkové kapusty
  • pár růžiček brokolice
  • sůl
  • 1/4 uzeného tempehu
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • kokosové mléko nebo smetana
  • 2 malé stroužky česneku
  • 1/4-0,5 lžičky kari koření (dle chuti)
  • 1/4-0,5 lžičky sušeného zázvoru (dle chuti)
  • 1/4-0,5 lžičky kurkumy (dle chuti)
  • špetka chilli (nemusí být)

Postup

  1. Na oleji zpěníme cibuli, posolíme větší špetkou soli.
  2. Přidáme protlačený česnek a na kostičky nakrájený tempeh a orestujeme.
  3. Vsypeme veškeré koření a nasucho ještě chvilku restujeme.
  4. Vložíme kapustičky nakrájené na poloviny a kousky brokolice a zalijeme kokosovým mlékem.
  5. Vaříme cca 5-7 minut, do změknutí zeleniny. Dle chuti ještě dochutíme.
  6. Podáváme s rýží nebo jinou obilovinou.

Praktické

Pokud místo kokosového mléka chcete použít kokosovou smetanu, tak zeleninu zalijte místo mléka vodou a smetanu dejte až bude jídlo hotové (vypnutý sporák), aby se smetana nesrazila.

Obměna

Zeleninu můžete obměnit dle chuti. Výborný je i květák nebo cuketa. Místo tempehu můžete použít i uzené tofu nebo třeba cizrnu.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Konečně zdravý jídelníček

Ilona71: 2,5 kg dole. Jsem moc rada za tento...

Nejsem už nafouklá, nemám ani pálení žáhy a śhodila jsem 6 kg v 62 letech

Dana P.: vaše stránky jsem začala sledovat již koncem...

Nevěděla jsem, že umím tak dobře vařit (Andrea)

Andrea: Zdravím všechny ze své pozice na chvostu pelotonu!...

Operace žíly není třeba a menstruační bolesti jsou pryč (Jana)

Jana: Milá, nejmilejší Evi, má žíla je ve velice...

Priateĺ si sám od seba dáva dni bez masa (Michaela)

Michaela: Čo na to okolie? Keď rozprávam rodičom, čo...

I má 84letá maminka si na JJ jídle pochutnává

Hana O.: Konečně jsem dostala odvahu se ozvat, jsem...

4 kg a 8 cm přes břicho pryč (Marketa)

Markéta: Chtěla bych s vámi posdílet moje dnešní překvapení,...

Nemusím vymýšlet, co vařit, hubnu a jsem trpělivější a laskavější (Zuzka)

Zuzka: Zdravím všechny kurzovníky. Včerejší půst jsem dala kroupovo-zeleninový...

S vaším webem je stravování pro nás jednodušší

Ludmila D.: Vaše stránky už sleduji nějakou dobu. Letos jsem...

Manžel bol najväčší oriešok (Eva)

Eva: Ahoj Evi:), moje deti majú 23 rokov (syn)...

Cítím se skvěle a moje tělo nasává živiny

Iva: Dobrý den, jsem velice překvapena! Moje tělo reaguje...

Není nic, co by mi z vašich jídel nechutalo

Alena: Milá děvčata! Moc Vám fandím! Od počátku, kdy jsem byla...

Cítím, jak moje tělo jásá (Monika)

Monika: Díky Evi, že jste vymyslela klub Jíme Jinak....

Za těch pár korun za kurz jsem dostala nálož informací

Vlasztovka: Přesto, že podle stránek JJ jím už od...

JJ mi změnila pohled na jídlo a dodalo sebevědomí si dělat věci po svém

Venisy: Skupina Jíme Jinak mi před šesti lety změnila...

Já sladkoholik potvrzuji: Když má člověk všechny živiny, nepotřebuje sladkosti

Jana: Přesně tak jak tu píšou holky! Když člověk...
  1. možno pomožem, tempeh nemrazím, tempeh rozdelím do pohárikov na zaváranie a zavákuujem, v chladničke 4 dni vydrží, takto odkladám prebytky obilovín a strukovín v náleve, v ktorom sa varili

    • Helčo, dá se zamrazit, některé ženy to tak dělají, nevím, jak to potom chutná, já nemrazím, nezkoušela jsem to. Mražení není ideální forma, tak si jí šetřím na ovocné přebytky ze zahrady apod.

  2. Zobrazit všech 9 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekObilná kaše
Další článekFestival Evolution 23.-25.3.