Kokosové mléko, indické koření, brokolice, kapustičky a tempeh. Dokonalá symfonie chutí. Krásně zahřeje a zasytí.

Ingredience
na 1 porci

  • hrst růžičkové kapusty
  • pár růžiček brokolice
  • sůl
  • 1/4 uzeného tempehu
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • kokosové mléko nebo smetana
  • 2 malé stroužky česneku
  • 1/4-0,5 lžičky kari koření (dle chuti)
  • 1/4-0,5 lžičky sušeného zázvoru (dle chuti)
  • 1/4-0,5 lžičky kurkumy (dle chuti)
  • špetka chilli (nemusí být)

Postup

  1. Na oleji zpěníme cibuli, posolíme větší špetkou soli.
  2. Přidáme protlačený česnek a na kostičky nakrájený tempeh a orestujeme.
  3. Vsypeme veškeré koření a nasucho ještě chvilku restujeme.
  4. Vložíme kapustičky nakrájené na poloviny a kousky brokolice a zalijeme kokosovým mlékem.
  5. Vaříme cca 5-7 minut, do změknutí zeleniny. Dle chuti ještě dochutíme.
  6. Podáváme s rýží nebo jinou obilovinou.

Praktické

Pokud místo kokosového mléka chcete použít kokosovou smetanu, tak zeleninu zalijte místo mléka vodou a smetanu dejte až bude jídlo hotové (vypnutý sporák), aby se smetana nesrazila.

Obměna

Zeleninu můžete obměnit dle chuti. Výborný je i květák nebo cuketa. Místo tempehu můžete použít i uzené tofu nebo třeba cizrnu.

3 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Evi, co ten tempeh, dá se třeba zbytek zamrazit ? Do té vody jsem to zkoušela, ale to je jen na nějaký den …. díky za odp. Helena

    • Helčo, dá se zamrazit, některé ženy to tak dělají, nevím, jak to potom chutná, já nemrazím, nezkoušela jsem to. Mražení není ideální forma, tak si jí šetřím na ovocné přebytky ze zahrady apod.

  2. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekObilná kaše
Další článekFestival Evolution 23.-25.3.