Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Indické zeleninové sábdží s tempehem

Uvařeno
sezóna zima

Kokosové mléko, indické koření, brokolice, kapustičky a tempeh. Dokonalá symfonie chutí. Krásně zahřeje a zasytí.

Ingredience
na 1 porci
  • hrst růžičkové kapusty
  • pár růžiček brokolice
  • sůl
  • 1/4 uzeného tempehu
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • kokosové mléko nebo smetana
  • 2 malé stroužky česneku
  • 1/4-0,5 lžičky kari koření (dle chuti)
  • 1/4-0,5 lžičky sušeného zázvoru (dle chuti)
  • 1/4-0,5 lžičky kurkumy (dle chuti)
  • špetka chilli (nemusí být)

  • hrst růžičkové kapusty
  • pár růžiček brokolice
  • sůl
  • 1/4 uzeného tempehu
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • kokosové mléko nebo smetana
  • 2 malé stroužky česneku
  • 1/4-0,5 lžičky kari koření (dle chuti)
  • 1/4-0,5 lžičky sušeného zázvoru (dle chuti)
  • 1/4-0,5 lžičky kurkumy (dle chuti)
  • špetka chilli (nemusí být)

Postup

  1. Na oleji zpěníme cibuli, posolíme větší špetkou soli.
  2. Přidáme protlačený česnek a na kostičky nakrájený tempeh a orestujeme.
  3. Vsypeme veškeré koření a nasucho ještě chvilku restujeme.
  4. Vložíme kapustičky nakrájené na poloviny a kousky brokolice a zalijeme kokosovým mlékem.
  5. Vaříme cca 5-7 minut, do změknutí zeleniny. Dle chuti ještě dochutíme.
  6. Podáváme s rýží nebo jinou obilovinou.

Praktické

Pokud místo kokosového mléka chcete použít kokosovou smetanu, tak zeleninu zalijte místo mléka vodou a smetanu dejte až bude jídlo hotové (vypnutý sporák), aby se smetana nesrazila.

Obměna

Zeleninu můžete obměnit dle chuti. Výborný je i květák nebo cuketa. Místo tempehu můžete použít i uzené tofu nebo třeba cizrnu.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Super rychla vecere, za pul hodiny bylo hotovo. 💪

Naše oblíbené 😍😋👏

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Krémová mírně pikantní kari korma

Jemně kořeněná krémová indická omáčka speciální chuti s kari pastou, kořením, zázvorem a spoustou výborné zeleniny.

Nákyp s černými fazolemi

Zapékané nákypy v chladných dnech příjemně zahřejí. Černé fazole posilují ledviny a červená řepa je dobrá na krev. Vyzkoušejte, jak chutnají společně zapeč...

Tempeh Tikka Masala s rýží

Mírně pikantní, syté a lahodné jídlo plné zeleniny a bílkovin z tempehu.

Zelí na sladkokyselo

Zelí na sladko-kyselo se dá hravě připravit i bez cukru a klasického octa.