Japonské recepty

Zimní donabe

Zajímavý recept na zimní donabe plný zdravých ingrediencí jako je tofu, rýže a různé druhy zeleniny. Stačí smíchat ingredience, nechat vařit a pak si lahod...

Kuri Gohan rýže s kaštany

Kuri Gohan –  kaštanová rýže, japonské jídlo, velmi jednoduché a sezónní.

Zelený Ramen

Polévka Ramen je požitek. Dá se krásně obměňovat a tudíž není nikdy nudný.

Tenkasu – japonská posypka

Tenkasu nebo Agedama jsou křupavé drobky vyrobené z těstíčka na tempuru. Běžně se používá jako posypka do různých tradičních receptů. Obohaťte jakýkoliv vá...

Sekihan se špízy

Jednoduchý recept inspirovaný Japonskem, to je sekihan – červené adzuki s rýží. Se zeleninovými špízy s tempehem je vynikající! Tradice servírování r...

Zosui – mléčná polévka bez laktózy

Zosui je japonská rýžová polévka, která zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální pro chladnější dny nebo chvíle, kdy chcete lehké, zdravé jídlo, kter...

Udon nudle ze strojku na těstoviny

Tentokrát jsem připravila verzi udon nudlí ze strojku na těstoviny. Je to lepší, rychlejší, bez námahy a hlavně jsou nudle všechny stejné, což se mi nikdy ...

Bezlepkové špenátové gyoza knedlíčky

Vyzkoušejte veganskou verzi oblíbených asijských gyoza knedlíčků, kde se snoubí svěží špenátové těsto s lahodnou zeleninovou náplní. Tyto křupavé knedlíčky...

Letní tan tan ramen

Veganská letní verze tradiční polévky ramen bohatá na chutě a vůně a opravdu vynikající. 

Japonský špenátový salát Hourensou no goma-ae

Jednoduchý a zdravý recept pro milovníky japonské kuchyně.

Sunomono – japonský salát s okurkami a wakame

Sunomono, což v japonštině znamená “věci ochucené octem”, je zvláštní salát, jehož verzí je mnoho, ale můj oblíbený je klasický s okurkami. Kon...

Japonský šťouchaný salát

Japonský šťouchaný salát dostal název kvůli šťouchanému tofu. Tento osvěžující salátek se zelenými fazolkami skvěle doplní váš talíř, můžete ho zvolit i ja...