Zdravá pomazánka, kterou určitě ohromíte i běžné strávníky.
Ingredience
pro 4 porce
  • 80 g černých oliv
  • 300 g vařených fialových fazolí (mohou být i jiné)
  • 2 šalotky nebo cibule
  • 4 lžíce sezamového oleje 
  • sůl
  • 2 stroužky česneku
  • velká hrst bazalky (hrnek)
  • umeocet na dochucení (pokud je potřeba)

Jak připravit olivovou tapenádu

  1. Bazalku omyjeme, otrháme lístky a osušíme na utěrce.
  2. Olivy slijeme a pokud mají pecku, tak vypeckujeme.
  3. Šalotku nebo cibulku nakrájíme na kostičky a orestujeme do sklovata spolu se solí na oleji.
  4. Ke konci přidáme prolisovaný česnek a chvilku restujeme, pak vypneme oheň.
  5. Do mixéru dáme osušenou bazalku a mixujeme na plné obrátky až vznikne zelená pasta.
  6. Pak přidáme do mixéru uvařené fazole a olivy, orestovanou cibulku s česnekem a společně mixujeme dohladka.
  7. Ochutnáme a pokud bude potřeba tapenádu ještě dosolit, použijeme trošku umeocta.

Kombinujeme

  • Tapenádu můžeme použít jako pomazánku na placky, palačinky, tortilly, kváskové pečivo nebo také jen jako kondiment k jídlu.
  • Výborná je servírovaná jako dip k čerstvé zelenině. 

Obměna

  • Fazole můžeme použít jakékoliv. Skvělé jsou adzuki, mungo, ale i světlé druhy fazolí.
  • Zajímavou chuť dostanete i s cizrnou.

Děti

  • Tapenáda je vhodná pro děti v malém množství od 2 let.

Zmizelo mi moje vypouklé břicho!

Maki: já si svoje břicho každé ráno a večer,...

Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

Skvělé filmy, neskuteční lidé

Jana: Mila Evi a Heli a vsichni, kdo jste...

Vaření je rychlé, jednoduché a velmi chutné! Jsem vděčná, že jsem do toho šla.

Ivanavaokabu: Tolik nových chutí a tolik zeleniny jsem nesnědla...

Nejlepší knedlíčky

Lenka: Tyto knedlíčky jsou chuťově snad nejlepší, jaké jsem...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Děkuji za to, co děláte!

Zlatka: Dakujem velmi pekne za vsetko co robite pre...

Začíná mi ujídat můj muž masožrout!

Silvushe: Můj muž "masožrout" začíná ochutnávat a chutná mu! S...

Moc se mi líbí nové stránky

Jana: Nové stránky jsou úžasné! Skvěle se v nich teď...

Můj muž i tchán se jídlo pochvalují

L.fuca: Toto stravování mě baví a hlavně mi dělá...

Nemám chuť na sladké a už mi nechutná ani káva!

Petra: Tak pro dnešek jedno velké AHA! Nemám chutě...

Bez ranní polévky to u mě už nejde

Zdlang: Devcata, jsem spokojena, jak to valim a zvladam,...

JJ mi změnila pohled na jídlo a dodalo sebevědomí si dělat věci po svém

Venisy: Skupina Jíme Jinak mi před šesti lety změnila...

Moje jídlo chutnalo spolužákům, kteří běžně jí sladkosti

Dagbri: Moje jídlo chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTortilla s pečenými batáty a tofu dipem
Další článekNejčastější otázky