Knedlíky jsem udělala ze zbylého bezpluchého ovsa tak, že jsem do uvařeného ovsa dala stejný díl zbylé Basmati celozrnné rýže, přidala půl hrnku polenty, tu zalila trochou horké vody, přidala sůl a pohankovou mouku, aby hmota nebyla tolik mazlavá a držela pohromadě. Do potravinářké folie jsem hmotu přendala a pevně ji několikrát obtočila. Dala vařit na 40 minut do horké vody a nechala vychladnout ve fólii.
Na osmahnutou cibulku jsem nakrájela rané špičaté zelí, podusila ho do měkka a na závěr vmíchala asi třetinu kvašeného zelí, zahustila kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce studené vody a dochutila umeoctem a trochu sladěnkou, máme ho rádi sladké.
Tofu na cibulce – na oleji jsem nechala asi 20 minut pomalu restovat tři cibule nakrájené na půlměsíčky, na závěr přidala uzené tofu na kostky a jemně ho opekla.
Výborné je předem připravené knedlíky neohřívat v páře, ale lehce je osmahnout v pánvi s pár kapkami tuku, jsou pak krásně křupavé.
PS: Co shodit 5 kg za 14 dnů?
Sezóna plavek se blíží. Letos to nebude strašák, připravíme se. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za dva týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Padlo to do nás jako Němci do krytu 😁 Boží fakt Boží 🤤
Prosím, chápu dobře, že ten knedlík se vaří ve vodě S PRŮHLEDNOU POTRAVINÁŘSKOU FÓLIÍ?