Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Pečené tofu plátky

Uvařeno
bez lepku
bez vajec

Tento velmi jednoduchý a rychlý recept je velmi variabilní a bude záležet pouze na vaší fantazii a sezónnosti zeleniny.

Ingredience
  • 1 tofu natural
  • 2 lžíce tamari
  • 3 lžíce vody
  • 1 lžíce rýžového sirupu
  • 1 lžička rýžového octa
  • sezamové semínko
  • vločky řasy nori
  • česnek
  • trochu gochugaru (chilli na kimchi)
  • několik kuliček sečuánského pepře
  • sůl podle potřeby
  • olej

Diagnóza zněla rakovina 3. stupně. Marcelu čekal klasický postup – chemoterapie, operace a ozařování. Navzdory ...

Jak připravit pikantní tofu plátky

  1. Tofu nakrájejte nožem nebo škrabkou na brambory na tenké plátky.
  2. V misce rozmíchejte všechny tekuté ingredience, prolisujte nebo nasekejte česnek, přidejte nadrcený sečuánský pepř. Přidejte plátky tofu a posypte sezamem a gochugaru. Nechte marinovat cca 1 hodinu.
  3. Plech pokryjte pečicím papírem a pokapejte olejem. Rozložte tofu v jedné vrstvě a polijte marinádou.
  4. Pečte v troubě na 200°C, dokud tofu trochu nezezlátne.
  5. Na talíři vše posypte vločkami řasy nori.
Nafouklá po Vánocích?
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart

Praktické

  • Pečení netrvá dlouho, dejte pozor, abyste plátky nespálili.
  • Servírujte s jakoukoliv rýží. Já použila celozrnnou černou nerone.
  • Cuketa na fotkách je osmahnutá na olivovém oleji.
  • Na talíři je i čerstvá červená cibulka.

Obměna

  • Použijte zeleninu podle sezóny.
  • Místo gochugaru můžete použít jakoukoliv chilli papričku.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Zase další skvělý tofu tip, za mne jednoduché, rychlé a výborné 🙂 díky Vierko

Včera jsem naložila a nestihla….dnes jsem pospíchala,takže se náramně hodilo a také skvěle chutnalo 😋👍🫶

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Svěží letní steak

Lehký a svěží recept, který přijde vhod v horkých letních dnech. Pokud se do toho pustíte, dejte vědět, jak vám chutnalo. Osobně jsem nadšená. Chce to čas ...
22
2

Korejské žampiony

Vyzkoušejte lahodné korejské žampiony, které vás překvapí svou bohatou chutí a jednoduchou přípravou. Tento rychlý a zdravý pokrm je skvělou volbou pro mil...
Houby
klub
27
11

Houbové kuličky

Pokud hledáte chutnou a zdravou alternativu k masovým kuličkám, pečené žampionové kuličky jsou ideální volbou. Tyto jednoduché kuličky mají příjemnou struk...

Daikon rolky

Daikon rolky jsou lehký a chutný pokrm, kde tenké plátky daikonu obalují voňavou směs, která se při opékání krásně propeče. Díky jednoduché přípravě a skvě...
60
3

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Korejské letní jjigae

Pro milovníky korejské kuchyně, pikantního jídla a polévek, další korejské Jjigae, které stojí za to vyzkoušet.