Domů Téma GI

GI

Takto se posuzují snídaňové cereálie. Většina by neprošla

Cereálie jsou oblíbenou snídaní malých i velkých. Které jsou dobré, a které ne? To můžeme posoudit pomocí kritérií kvality Úřadu pro potraviny. Většina by...

Šokující výsledky: Pouhá změna struktury potravin změní naše chutě k jídlu

Celý oves, ovesné vločky, instantní ovesná kaše nebo ovesné polštářky. Která potravina způsobí brzký hlad? Jedná se pořád o jednu a tu samou potravinu...

Výživová doporučení pro obyvatele České republiky. Znáte je?

Věděli jste, že až 80 % případům nemocí srdce, cévních mozkových příhod, cukrovky 2. typu a 40 % případům rakoviny by bylo možné předejít, pokud...

12 zajímavostí o klasické čočce, které jste ani netušili

Zmíněná je i v Bibli Jedna z prvních potravin, kterou lidé začali pěstovat Pěstuje se už více než 8500 let Díky tvrdé slupce se dá skladovat dlouhou...

Návod, jak v dnešní době vybírat zdravé potraviny

Přibývá důkazů, že kvalita potravin má na nás mnohem zásadnější zdravotní dopad než poměr jednotlivých makroživin. Konzumace vysoce zpracovaných potravin v posledních letech výrazně...

Obilné vločky – přehled druhů, výroba a skladování

Nejlepší podoba, v jaké lze obiloviny konzumovat, je ta původní – celé zrno. Neporušené zrno se dobře skladuje a obsahuje všechny živiny. Vločky jsou...

Strašák jménem cukry – které jsou dobré, a které ne?

Když se nám na jazyku rozplývá náš oblíbený dezert, naše myšlenky jsou určitě na hony vzdáleny chemickým vzorcům a názvosloví. A jestli ten slastný...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Alternativní léčba cukrovky (diabetes)

Proč vzniká cukrovka? Běžná dieta při cukrovce vylučuje celozrnné obilí, luštěniny a je velmi opatrná na sladkou zeleninu. Můžeme je tedy jíst při cukrovce? Co nás vede ke konzumaci cukru?...
Téma: prebiotika, zdravá strava, minerální látky, obilné vločky, nadváha, hlad, rychlé sacharidy, vlčí hlad, fermentace, pufované chlebíčky, arašídy, extrudované kaše, křupky, pitný režim, nápoje, regenerace těla, sójové vločky, čočka, alternativní léčba diabetes, sladěnka, umělá sladidla, extrudované luštěniny, těstoviny, ateroskleróza, kalorie, trans-nenasycené mastné kyseliny, quinoové vločky, alternativní léčba cukrovky, čím sladit, strava a děti, bezlepkové vločky, aminokyseliny, disacharidy, glutenin, klíčení, probiotika, ovoce, tučné pokrmy, vitamín E, průmyslově zpracované potraviny, pšeničné vločky, celozrnné obiloviny, flajpack, bršlice kozí noha, cereálie na snídani, mouka, kyselina fytová, potravinářský průmysl, pesticidy, jednoduché sacharidy, žitné vločky, civilizační nemoci, složité sacharidy, cukrovinky, jáhly, strava při diabetes, glukóza, glukózo-fruktózový sirup, obilný slad, vločková kaše, děti, špalda, fazole, beta buňky, nezdravé potraviny, rostlinná strava, melasa, antinutrienty, ztužené tuky, sladká chuť, sladidla, pšenice, celozrnné pečivo, teffové vločky, margarín, pečivo, zmrzlina, třtinový cukr, sladká snídaně, cereálie, Dagmar Lužná, klíček, cholesterol, instantní vločky, celistvé potraviny, karoteny, zajímavosti, vločky, ovesné vločky, konzervanty, arašídové máslo, granola, rostlinné oleje, jed, střeva, olej, vláknina, semolina, vitamín D, vícezrnný, maso, bílá mouka, Video, cornflakes, dezerty, zdravá sladidla, výroba vloček, müsli, instantní výrobky, mrkev, semínka, železo, láska, ovesná kaše, slezina, lupínky, alkohol, monosacharidy, obiloviny, hřiby, pufované výrobky, obezita, nasycené tuky, ovesné vločky jemné, sladké nápoje, hypertenze, energetický příjem, jak vybírat potraviny, luštěniny, průmyslově zpracované výrobky, dýně, polštářky, nádory, cukrovka, tuky, ječmen, zelenina, krevní cukr, diabetes, dezert, kvašení, extrudáty, extrudace, fruktóza, snídaňové cereálie, ořechy, minerály, namáčení, osteoporóza, škroby

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?