Domů Téma GI

GI

Šokující výsledky: Pouhá změna struktury potravin změní naše chutě k jídlu

Celý oves, ovesné vločky, instantní ovesná kaše nebo ovesné polštářky. Která potravina způsobí brzký hlad? Jedná se pořád o jednu a tu samou potravinu...

Takto se posuzují snídaňové cereálie. Většina by neprošla

Cereálie jsou oblíbenou snídaní malých i velkých. Které jsou dobré, a které ne? To můžeme posoudit pomocí kritérií kvality Úřadu pro potraviny. Většina by...

Výživová doporučení pro obyvatele České republiky. Znáte je?

Věděli jste, že až 80 % případům nemocí srdce, cévních mozkových příhod, cukrovky 2. typu a 40 % případům rakoviny by bylo možné předejít, pokud...

12 zajímavostí o klasické čočce, které jste ani netušili

Zmíněná je i v Bibli Jedna z prvních potravin, kterou lidé začali pěstovat Pěstuje se už více než 8500 let Díky tvrdé slupce se dá skladovat dlouhou...

Návod, jak v dnešní době vybírat zdravé potraviny

Přibývá důkazů, že kvalita potravin má na nás mnohem zásadnější zdravotní dopad než poměr jednotlivých makroživin. Konzumace vysoce zpracovaných potravin v posledních letech výrazně...

Obilné vločky – přehled druhů, výroba a skladování

Nejlepší podoba, v jaké lze obiloviny konzumovat, je ta původní – celé zrno. Neporušené zrno se dobře skladuje a obsahuje všechny živiny. Vločky jsou...

Strašák jménem cukry – které jsou dobré, a které ne?

Když se nám na jazyku rozplývá náš oblíbený dezert, naše myšlenky jsou určitě na hony vzdáleny chemickým vzorcům a názvosloví. A jestli ten slastný...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Alternativní léčba cukrovky (diabetes)

Proč vzniká cukrovka? Běžná dieta při cukrovce vylučuje celozrnné obilí, luštěniny a je velmi opatrná na sladkou zeleninu. Můžeme je tedy jíst při cukrovce? Co nás vede ke konzumaci cukru?...
Téma: pšenice, gliadin, dezerty, dýně, sójové vločky, pufované chlebíčky, proteiny, polysacharidy, sladkosti, cereálie na snídani, grahamový, extrudáty, slinivka, Video, závislost, pufované výrobky, cholesterol, minerály, melasa, slezina, vitamín A, extrudované luštěniny, fazole, houby, sladké nápoje, droga, cukrovka, těstoviny, protein, živočišné tuky, zdravá sladidla, rychlé sacharidy, sůl, sladidla, železo, nápoje, rýžové chlebíky, rakovina tlustého střeva, energetický příjem, použití vloček, hypoglykémie, křupínky, kukuřičné lupínky, jed, aminokyseliny, glykemický index, nadváha, extrudované potraviny, slazené nápoje, arašídy, cukr, Dagmar Lužná, třtinový cukr, výroba vloček, semolina, arašídové máslo, oleje, disacharidy, klíček, prebiotika, rostlinná strava, fruktóza, žaludek, jód, emulgátory, nemoci, cukry, inzulín, ječmen, obezita, dezert, pohankové vločky, snídaně, quinoové vločky, bílý cukr, potravinářský průmysl, alternativní léčba diabetes, špaldové vločky, ovoce, civilizační onemocnění, strava a děti, aditiva, pečivo, obilné vločky, extrudované výrobky, bezlepkové vločky, vláknina, průmyslově zpracovaná strava, ořechy, hubnutí, řasy, glutenin, mastné kyseliny, WHO, instantní vločky, rostlinné tuky, rýžové vločky, teffové vločky, kyselina fytová, osteoporóza, průmyslově zpracované potraviny, éčka, alternativní léčba cukrovky, sladěnka, semínka, kardiovaskulární nemoci, žito, špalda, extrudované kaše, přibírání, snídaňové cereálie, polštářky, měď, složité sacharidy, nasycené tuky, špagety, GI, vitamíny, láska, antinutrienty, průmyslové potraviny, element země, obilí, vločková kaše, cornflakes, ovesné vločky jemné, kvašení, bílkoviny, hlad, luštěniny, glukózo-fruktózový sirup, selen, civilizační nemoci, rakovina plic, celozrnné obiloviny, karoteny, zmrzlina, ječné vločky, zajímavosti, průmyslově zpracované výrobky, celozrnné produkty, strava při cukrovce, instantní kaše, průmyslově upravené potraviny, hypertenze, anémie, křupky, jak vybírat potraviny, strava při diabetes, minerální látky

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?