Domů Téma GI

GI

12 zajímavostí o klasické čočce, které jste ani netušili

Zmíněná je i v Bibli Jedna z prvních potravin, kterou lidé začali pěstovat Pěstuje se už více než 8500 let Díky tvrdé slupce se dá skladovat dlouhou...

Návod, jak v dnešní době vybírat zdravé potraviny

Přibývá důkazů, že kvalita potravin má na nás mnohem zásadnější zdravotní dopad než poměr jednotlivých makroživin. Konzumace vysoce zpracovaných potravin v posledních letech výrazně...

Obilné vločky – přehled druhů, výroba a skladování

Nejlepší podoba, v jaké lze obiloviny konzumovat, je ta původní – celé zrno. Neporušené zrno se dobře skladuje a obsahuje všechny živiny. Vločky jsou...

Strašák jménem cukry – které jsou dobré, a které ne?

Když se nám na jazyku rozplývá náš oblíbený dezert, naše myšlenky jsou určitě na hony vzdáleny chemickým vzorcům a názvosloví. A jestli ten slastný...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Alternativní léčba cukrovky (diabetes)

Proč vzniká cukrovka? Běžná dieta při cukrovce vylučuje celozrnné obilí, luštěniny a je velmi opatrná na sladkou zeleninu. Můžeme je tedy jíst při cukrovce? Co nás vede ke konzumaci cukru?...
Téma: jáhlové vločky, aditiva, měď, rýžové vločky, žaludek, zdravé potraviny, čočka, jed, quinoové vločky, průmyslově zpracovaná strava, teffové vločky, vaření vloček, alternativní léčba cukrovky, ječmen, Klub Jíme Jinak, obilí, bršlice kozí noha, disacharidy, čím sladit, sladké nápoje, složité sacharidy, droga, houby, dezerty, oleje, gliadin, inzulín, extrudované luštěniny, jemné vločky, ječné vločky, ztužené tuky, margarín, bílá mouka, obilné sirupy, použití vloček, pohankové vločky, celozrnné pečivo, celozrnné obiloviny, fruktóza, maso, minerály, beta buňky, zajímavosti, alternativní léčba diabetes, kamut, glykemický index, vitamín C, pečivo, sůl, jednoduché sacharidy, antinutrienty, dieta, proteiny, glukóza, zelenina, potravinářský průmysl, melasa, žitné vločky, sladěnka, východní medicína, stabilizátory, konzervanty, jáhly, mouka, zdravá sladidla, vláknina, klíčení, cukrovinky, sójové vločky, civilizační onemocnění, klíček, GI, obilné vločky, cholesterol, slazené nápoje, obilné zrno, slezina, sacharidy, průmyslové potraviny, aminokyseliny, bezlepkové vločky, celistvé potraviny, pšeničné vločky, tuk, amarantové vločky, éčka, glutenin, hřiby, vločky, třtinový cukr, polysacharidy, potavinářský průmysl, tuky, semínka, namáčení, ovoce, játra, vločková kaše, průmyslově upravené potraviny, flajpack, hubnutí, vlčí hlad, cukr, ovesné vločky, průmyslově zpracované výrobky, cukry, prebiotika, extrudace, škroby, obezita, jednozrnka, olej, jak vybírat potraviny, Video, cukrovka, Dagmar Lužná, indická kuchyně, sladká chuť, fermentace, nadváha, regenerace těla, instantní výrobky, fazole, civilizační nemoci, kardiovaskulární nemoci, mrkev, kvašení, grahamový, umělá sladidla, řasy, přírozené potraviny, žito, bílý cukr, těstoviny, nezdravé potraviny, střeva, přírodní potraviny, slinivka, cereální, glukózo-fruktózový sirup, špaldové vločky, protein, vysoký tlak, emulgátory, sladidla, element země, hypoglykémie, obilný slad, dezert, luštěniny

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?