Domů Téma GI

GI

Takto se posuzují snídaňové cereálie. Většina by neprošla

Cereálie jsou oblíbenou snídaní malých i velkých. Které jsou dobré, a které ne? To můžeme posoudit pomocí kritérií kvality Úřadu pro potraviny. Většina by...

Šokující výsledky: Pouhá změna struktury potravin změní naše chutě k jídlu

Celý oves, ovesné vločky, instantní ovesná kaše nebo ovesné polštářky. Která potravina způsobí brzký hlad? Jedná se pořád o jednu a tu samou potravinu...

Výživová doporučení pro obyvatele České republiky. Znáte je?

Věděli jste, že až 80 % případům nemocí srdce, cévních mozkových příhod, cukrovky 2. typu a 40 % případům rakoviny by bylo možné předejít, pokud...

12 zajímavostí o klasické čočce, které jste ani netušili

Zmíněná je i v Bibli Jedna z prvních potravin, kterou lidé začali pěstovat Pěstuje se už více než 8500 let Díky tvrdé slupce se dá skladovat dlouhou...

Návod, jak v dnešní době vybírat zdravé potraviny

Přibývá důkazů, že kvalita potravin má na nás mnohem zásadnější zdravotní dopad než poměr jednotlivých makroživin. Konzumace vysoce zpracovaných potravin v posledních letech výrazně...

Obilné vločky – přehled druhů, výroba a skladování

Nejlepší podoba, v jaké lze obiloviny konzumovat, je ta původní – celé zrno. Neporušené zrno se dobře skladuje a obsahuje všechny živiny. Vločky jsou...

Strašák jménem cukry – které jsou dobré, a které ne?

Když se nám na jazyku rozplývá náš oblíbený dezert, naše myšlenky jsou určitě na hony vzdáleny chemickým vzorcům a názvosloví. A jestli ten slastný...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Alternativní léčba cukrovky (diabetes)

Proč vzniká cukrovka? Běžná dieta při cukrovce vylučuje celozrnné obilí, luštěniny a je velmi opatrná na sladkou zeleninu. Můžeme je tedy jíst při cukrovce? Co nás vede ke konzumaci cukru?...
Téma: beta buňky, děti, element země, proteiny, jednoduché cukry, obilné vločky, celozrnné produkty, margarín, vločky, tuky, přírozené potraviny, vysoký tlak, kalorie, nestlé, železo, obiloviny, extrudované luštěniny, maso, minerály, sladěnka, fazole, diabetes, žito, alternativní léčba cukrovky, řasy, křupky, müsli, snídaně, civilizační onemocnění, cukr, kvašení, sladká chuť, olej, potí, jednoduché sacharidy, láska, instantní vločky, mouka, dýně, pitný režim, špalda, cereálie na snídani, zajímavosti, jáhlové vločky, kukuřičné lupínky, fytáty, kardiovaskulární nemoci, stabilizátory, sacharidy, hlad, pohankové vločky, alkohol, indická kuchyně, snídaňové cereálie, vitamín E, střeva, vitamín A, aditiva, prebiotika, burizony, éčka, oves, vlákniny, dezerty, závislost, žaludek, rakovina tlustého střeva, živočišné tuky, potavinářský průmysl, glykemický index, Video, andosperm, obilné zrno, ovesná kaše, složité sacharidy, zelenina, použití vloček, extrudáty, konzervanty, hypertenze, cholesterol, obilné sirupy, tuk, energetický příjem, průmyslově upravené potraviny, čočka, lupínky, klíček, arašídy, trans-nenasycené mastné kyseliny, mastné kyseliny, ateroskleróza, mrkev, vitamíny, inzulín, druhy vloček, měď, slinivka, nasycené tuky, vlčí hlad, krevní cukr, sladidla, amarantové vločky, namáčení, vícezrnný, bílá mouka, nápoje, pečivo, quinoové vločky, žitné vločky, Klub Jíme Jinak, jak vybírat potraviny, přírodní potraviny, vysoký glykemický index, osteoporóza, selen, vaření vloček, cukrovinky, potravinářský průmysl, přibírání, aminokyseliny, pšeničné vločky, cornflakes, instantní výrobky, pesticidy, čím sladit, nestlé cereálie, kamut, cereální, průmyslově zpracované potraviny, sladkosti, gliadin, dna, arašídové máslo, rostlinná strava, zdravé potraviny, houby, třtinový cukr, instantní kaše, ovesné vločky, polštářky, tučné pokrmy, semolina, klíčení, zmrzlina, nádory, hypoglykémie, obezita, kyselina fytová, nezdravé potraviny

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?