Tyto pečené bylinkové kešu oříšky jsou luxusním slaným mlsáním, super občerstvení nebo pohoštění pro děti i dospělé nebo se s nimi dají posypat zeleninové saláty, polévky či jakákoliv další jídla.

Ingredience
  • 400 g kešu
  • 1,5 lžíce oleje
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička čerstvého tymiánu (není nutné)
  • pepř
  • 1 lžička soli

Jak připravit bylinkové oříšky

  1. Bylinky nasekáme.
  2. Vše smícháme v misce s kešu oříšky.
  3. Rozložíme na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 10-15 minut dozlatova.
  5. V průběhu pečení kontrolujeme a obracíme.
  6. Necháme zcela vychladnout.

Praktické

  • Skladujeme v uzavřené nádobě v pokojové teplotě cca týden.
  • Výborná pochoutka jen tak jako svačinka namísto nezdravých slaných pochutin, jako posyp kaší, salátů, polévek, do asijských jídel, těstovin, nudlí, granol a müsli směsí atp. anebo jako zdravé občerstvení na Silvestra či oslavy a pikniky.
  • Oříšky můžete zabalit do celofánu a máte krásný dárek.

Obměna

  • Bylinky můžete střídat dle chuti.
  • Místo čerstvých můžete použít i sušené (např. provensálskou nebo italskou směs).
  • Kešu oříšky můžete nahradit za mandle, vlašské či jiné ořechy, anebo udělat směs ořechů.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 3 let.

Moc děkuji za recepty

Dana: Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné,...

Potěšilo mě, že jste to vzali za správný konec

Štěpánka: Holky, mate to krasne. Daly jste si hodne...

Už nepotřebuji léky na cholesterol a ubyly mi 4 kg (Lenka)

Lenka: Kurz Jarní Očista skončil, naučil mne mnoho nového:...

Shodila jsem 6 kg a 12 cm v pase (Lenka)

Lenka: Ahoj všem. Jsem absolventkou programu Hubneme do plavek....

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Nechutná mi sladké: to jsem ani nemyslela, že se někdy stane

Katchenka: Velkou inspirací na to, co vařit, mi jsou...

Děkuji za perfektní kurz a cenné rady

Kateřina: Ahoj, zdravím všechny účastníky kurzu ? Děkuji celému...

Zůstávám definitivně u tohoto stravování (Olga)

Olga: Dobrý den, co mne napadá na konci kurzu...

Můj metabolický věk je o 15 let nižší, než můj skutečný (Ludmila)

Ludmila: Strava mi moc vyhovuje a už jsou tu...

Nepřibírám a alergii mám pod kontrolou i bez medikace (Eva)

Eva: Takže po jarní očistě a hubnutí do plavek...

Zhubla jsem, zlepšilo se i zažívání a atopický ekzém. (Olga)

Olga: Tak už jím podle Jíme Jinak asi měsíc...

Váš kurz mě znovu nakopnul

Iva: Milá Evo a Helčo, psala jsem osobní mail...

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky...

Ještě, že tento web existuje!

Lenka: Děkuji Vám. Za rady i za celý tento...

Šok: jí to i můj masomil manžel!

Jana: Šok! Jídla z kurzu jí i můj masomil...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBiologické jaro začalo, cítíte to taky?
Další článek13 tipů, jak využít zbytky potravin v kuchyni