- 400 g kešu
- 1,5 lžíce oleje
- 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
- 1 lžička čerstvého tymiánu (není nutné)
- pepř
- 1 lžička soli
Jak připravit bylinkové oříšky
- Bylinky nasekáme.
- Vše smícháme v misce s kešu oříšky.
- Rozložíme na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 10-15 minut dozlatova.
- V průběhu pečení kontrolujeme a obracíme.
- Necháme zcela vychladnout.
Praktické
- Skladujeme v uzavřené nádobě v pokojové teplotě cca týden.
- Výborná pochoutka jen tak jako svačinka namísto nezdravých slaných pochutin, jako posyp kaší, salátů, polévek, do asijských jídel, těstovin, nudlí, granol a müsli směsí atp. anebo jako zdravé občerstvení na Silvestra či oslavy a pikniky.
- Oříšky můžete zabalit do celofánu a máte krásný dárek.
Obměna
- Bylinky můžete střídat dle chuti.
- Místo čerstvých můžete použít i sušené (např. provensálskou nebo italskou směs).
- Kešu oříšky můžete nahradit za mandle, vlašské či jiné ořechy, anebo udělat směs ořechů.
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 3 let.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Už mám recept v oblíbených. A líbí se mi ta možnost obměny bylinek. Prostě co doma najdeš….