Tyto pečené bylinkové kešu oříšky jsou luxusním slaným mlsáním, super občerstvení nebo pohoštění pro děti i dospělé nebo se s nimi dají posypat zeleninové saláty, polévky či jakákoliv další jídla.

Ingredience
  • 400 g kešu
  • 1,5 lžíce oleje
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička čerstvého tymiánu (není nutné)
  • pepř
  • 1 lžička soli

Jak připravit bylinkové oříšky

  1. Bylinky nasekáme.
  2. Vše smícháme v misce s kešu oříšky.
  3. Rozložíme na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 10-15 minut dozlatova.
  5. V průběhu pečení kontrolujeme a obracíme.
  6. Necháme zcela vychladnout.

Praktické

  • Skladujeme v uzavřené nádobě v pokojové teplotě cca týden.
  • Výborná pochoutka jen tak jako svačinka namísto nezdravých slaných pochutin, jako posyp kaší, salátů, polévek, do asijských jídel, těstovin, nudlí, granol a müsli směsí atp. anebo jako zdravé občerstvení na Silvestra či oslavy a pikniky.
  • Oříšky můžete zabalit do celofánu a máte krásný dárek.

Obměna

  • Bylinky můžete střídat dle chuti.
  • Místo čerstvých můžete použít i sušené (např. provensálskou nebo italskou směs).
  • Kešu oříšky můžete nahradit za mandle, vlašské či jiné ořechy, anebo udělat směs ořechů.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 3 let.

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Trávenie sa postupne lepší a mám dolu 5 kg (Monika)

Monika: Aj ja mávam problém so zápchou a nafukovaním,...

Kurz mi pomohl mnohé si uvědomit

Slechtova777: Kurz mi velmi pomohl si uvědomit, že někdy...

Po letech omylů mám v hlavě i těle jasno (Radka)

Radka: Moc děkuji za úžasný kurz, jsem šťastná, že...

S vámi se cítím jako doma, doslova!

Michaela H. S.: Evka, mám zimomriavky po celom tele a...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Já sladkoholik potvrzuji: Když má člověk všechny živiny, nepotřebuje sladkosti

Jana: Přesně tak jak tu píšou holky! Když člověk...

Přerod tetičky Tsunami na tanečnici salsy pokračuje.

Evi, Helčo. Co jste mi to udělaly! Místo práce...

Dostávám pochvaly, jak dobře vypadám. A polévku už jí i manžel

Lenka: Tak se Vám musím pochlubit, dnes jsem dostala...

Nejsem už nafouklá, nemám ani pálení žáhy a śhodila jsem 6 kg v 62 letech

Dana P.: vaše stránky jsem začala sledovat již koncem...

Manžel si všiml, že mám menší zadek a chce, abych mu také vařila

Kamlibe: Musím vám napsat, že podle vašeho jídelníčku je...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Své porce musím bránit před rodinou:-)

Adad: Dobrý den, děkuji za krásný a hlavně srozumitelný...

Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBiologické jaro začalo, cítíte to taky?
Další článek13 tipů, jak využít zbytky potravin v kuchyni