Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Kešu pomazánka s rukolou

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna léto

Pokud máte radi pomazánky, tak se vám tento recept zalíbí. Je to velmi rychlé a velmi snadné.

Ingredience
  • 120 g kešu natural
  • citronová šťáva
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • rukola podle chuti
  • pepř
  • sůl
  • voda na namáčení

Já měla sama problémů víc než dost (záněty střev, žaludku, potravinové alergie, celiakie) a když mi půlroční miminko ...

Jak připravit pomazánku z kešu oříšků a rukoly

  1. Dejte kešu na několik hodin do vody, pak sceďte a dejte do mixéru. Rozmixujte na hrubo, aby to mělo konzistenci jako tvaroh.
  2. Dejte do misky, osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a vmíchejte lahůdkové droždí.
  3. Nasekejte rukolu a přidejte do pomazánky. Znovu zamíchejte a dejte nachladit do lednice.

Praktické

  • Při přípravě vždycky ochutnávejte a laďte jídlo podle vaší chutě.
  • Moc dobrá je i k syrové zelenině nebo na chleba.
  • Používám divokou rukolu, je víc aromatická. Rukola nemá být nikdy hořká, když koupíte rukolu a je hořká, znamená to že není čerstvá.

Obměna

  • Místo rukoly můžete použít třeba pažitku, okurku, cibulku, řeřichu apod.
  • Můžete ochutit i nějakým kořením, kteréo máte rádi.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

PS: Z práce do práce, život letí a vy nic nestíháte?

Pokud před sebou stále jen hrnete všechny ty povinnosti, které život přináší, je čas se zastavit. 🛑 Je tohle život, který chcete? O tomto jste snili? Asi ne. V přírodě začíná nový biologický rok, nový začátek a i my to letos můžeme udělat jinak. Právě tomu se v Jarní Očistě také věnujeme a máme dokonce připravený silný závěrečný aktivační rituál, aby se vaše záměry mohly uskutečit. Zdaleka v očistě nejde jen o vyvážený jídelníček. Pojďte si ujasnit touhy, naberte zas energii a pojďte se cítit ve svém těle lépe. Začněte s námi 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? Nic neriskujete, můžete jen získat..Moje desatero: 1. Jsem vegan, vařím vegansky. 2. V kuchyni se nechci nudit proto vařím pestře. 3. Stále se učím. Chci poznávat nové ingredience, nové potraviny a chutě. 4. Používám UFO ingredience. Kdo se bojí nesmí do lesa. 5. Dbám na kvalitu potravin. To nejlepší co si můžu dovolit v bio kvalitě pokud to je možné. Na jídle rozhodně nešetřím. 6. Vařím a jím sezonně. 7. Co můžu to si vypěstuji. Baví mě to a vím co jím. 8. Vařím pro mě a pro rodinu. Musí to chutnat nám a popřípadě mým blízkým. Je mi jedno co si o mém jídle myslí ostatní na Facebooku, Instagramu a jiných sociálních sítí. 9. Vařím pro radost, ne z povinnosti. Fantazie a zábava je ingrediencí číslo jedna. 10. Inspiruje mě ajurvéda, makrobiotika, asijské weby, ale hlavně moje hlava. Z mých receptů má někdo strach, zdají se složité a plné neznámého. Pokud patříš do této kategorie, stačí se poohlédnout po něčem jiném. Děkuji za pozornost Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

JitkaMarie
21. 9. 2023

Naprosto famózní mňamka – děkuji Vám za inspiraci!!!

velká dobrůtka, ozdobila můj silvestrovský talíře……děkuji👍

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

Česneková pomazánka s pažitkou (veganská)

Může být jemná i ostrá, záleží, kolik dáte česneku. My ji máme moc rádi a děláme si ji pěkně štiplavou. Návštěvy zatím nikdy nepoznali, že tahle pomazánka ...

Čočkové štamprle s jedlou krajkou

Pokud pořádáte nějakou slavnost, párty a chcete připravit pro hosty něco nového, zkuste tento finger food. Čočková pěna je jednoduchá a rychlá a krajka jí ...

Italské Amuse Bouche

Znáte Amuse-Bouches? Vypadá to jako předkrm, ale není to předkrm. Na rozdíl od předkrmů (entrée) si zákazník obvykel amuse bouches neobjednává, ale podává ...

Lahodná paštika

Vynikající ořechová paštika, kterou budete mít připravenou během chviličky. Skvělá ke krekrům, na chleba nebo placky. Určitě najde své využití také na svát...

Lebedové pesto

Tohle pesto z lebedy, které se také říká horský špenát, budete milovat.