Bloody je starý typ kukuřice pěstované ve Spojených státech od roku 1845. Rostliny mohou růst až do výšky 2,5 metru nebo víc. Má nádhernou barvu, ale při vaření ztmavne. Pro tento recept se perfektně hodí, ale můžete použít i jakoukoli jinou kukuřici.

Ingredience
2 porce
  • 1 kukuřičný klas
  • tempeh
  • žlutá cuketa
  • extra panenský olivový olej
  • bílá a černá sezamová semínka
  • tamari
  • pažitka
  • sůl

Jak připravit tempeh s kukuřicí a cuketou

    1. Podle stupně zralosti kukuřice vařte v tlakovém hrnci asi 1 hodinu.
    2. Do pánve nalijte olej, přidejte tempeh nakrájený na kostičky, cuketu na kostičky a sezamová semínka. Lehce osolte, tempeh a cuketu opečte a poté polijte Tamari. Posypeme pažitkou.
    3. Z uvařeného klasu nožem oddělíme zrna a smícháme s tempehem a cuketou.

Praktické

  • Čím mladší kukuřice, tím kratší doba vaření.

Obměna

  • Místo tempehu můžete použít tofu.
  • Můžete přidat i jinou zeleninu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 1,5 roku, ale ubereme na množství sůl, sojovou omáčku a olej.

Synovi se zlepšilo dýchání a je mu líp (Ingrid)

Ingrid: Synovi se zlepšilo dýchání, začal se víc pohybovat...

Splaskla jsem v obličeji a mám lepší náladu

Stipl2: Po týdnu mám 2,5 kg dole a vidím,...

Děkuji za skvělé stránky

Eliška: Dobrý den, moc děkuji za skvělé stránky, které...

Po kurzu mě vyřadili z diabetologie

Lentilka: Já se minulý rok přihlásila do Vánočního kurzu...

Anna: Objevila jsem vás díky České televizi

Anna: Dobrý den, jsem na těchto stránkách poprvé díky...

Zatím každé jídlo, které jsem dle JJ vařila, bylo mňam

Kattru: Zatím každé jídlo bylo moc dobré a ani...

Změna jídelníčku mi pomohla s problémy se spaním

Pavlína: S problémy se spaním mi opravdu pomohla až změna...

Začíná mi ujídat můj muž masožrout!

Silvushe: Můj muž "masožrout" začíná ochutnávat a chutná mu! S...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Po 12 letech mám konečně v pořádku ranní glykémii (Katerina)

Katerina: Dobrý den Evi - byť pomalu, ale přece...

Děkujeme za mlíčko pro nekojené děti

Míla: Ahoj jíme jinak, chtěla bych vám poděkovat (hlavně) za...

Mám víc energie a čistší hlavu

Neli: S úklidy řádím od úterka, pěkně využívám dynamickou...

I okolí si všimlo (Sylva)

Sylva: Přeji krásný den všem, protože já krásný den...

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Díky vám jsem objevila jiný styl přípravy a stravování

Štěpánka: Postupně se pročítám a sepisuji nákupní seznam. Zkouším a...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...
  1. To jsem ráda,že chutnalo a udělala jste dobře ,že jste si to obměnila podle vaší chuti. Tak to má být. Recepty jsou inspirace, ingredience a fantazie si každý přidá sám. Děkuji za komentář. Pěkný večer.

  2. Dnes jsem dělala.Přidala jsem žampióny a kousek papriky a je to mňamka i rychlovka. Vše nakrájené předem a pak uvařeno do 20 min. Příteli chutnalo i si přidal. Porce pro jednoho je hodně. Doporučuji

  3. Zobrazit všech 5 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTentokrát to sedlo (Olga, 41 let)
Další článekCuketovo-kapustová polévka s rýžovými prstýnky