Kari omáčka je sama o sobě velmi dobrá a když se do ní přidá ještě cizrna, budete vylizovat talíře.
Ingredience
4 porce
  • 1 hrnek uvařené cizrny
  • 1 větší cibule
  • 1 větší mrkev
  • kousek petržele
  • kousek celeru
  • půl lžičky kari koření
  • olej
  • sůl
  • 1/4 litru vývaru nebo horké vody
  • 50 ml rostlinné smetany nebo kokosového krému
  • cca 1/2 lžíce umeocta

Jak na kari omáčku s cizrnou

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky, stejně tak mrkev, celer a petržel.
  2. Do kastrolu dáme trochu oleje, rozpálíme a vložíme cibuli a lehce osolíme.
  3. Cibuli orestujeme do sklovata, pak přidáme zbývající zeleninu a společně asi 5 minut restujeme, aby se zelenina lehce opekla a následně podlijeme horkým vývarem nebo vodou.
  4. Přidáme kari koření a vaříme pod pokličkou cca 20 minut.
  5. Sundáme z ohně, přidáme smetanu, ume ocet a rozmixujeme tyčkovým mixérem dohladka.
  6. Přidáme uvařenou cizrnu a opatrně prohřejeme, aby se smetana nezačala vařit, mohla by se srazit.

Obměna

  • Cizrnu můžeme vyměnit za jinou luštěninu, stejně tak zeleninu.
  • Když změníte koření (třeba za červenou papriku, kurkumu nebo česnek), získáte zase jinou omáčku.
  • Část cizrny můžete rozmixovat, zahustí to omáčku a ta bude mít zase jinou chuť.

Děti

  • Do roka vynecháme sůl, olej a dochucovadla.
  • Od 1,5 roku by toto jídlo děti mohly, pokud bychom jej udělali dietně a nekořenily.
  • Od 2 let může dítě jíst toto jídlo s vámi, ale jsme umírnění v solení a dochucování.
  • Pokud dítě běžně dostává maso apod., pak můžete klidně podávat tento pokrm, protože ve srovnání s konvenční stravou je pořád ještě velmi light.

Díky vašim stránkách se konečně orientuji ve zdravé výživě

Hana M.: Chtěla bych vám poděkovat za úžasnou práci, kterou...

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale...

Zamilovala jsem se do česnekové pomazánky

Vendtechman: Prave jsem se zamilovala do dnesni cesnekove pomazánky...

Po zvážení jsem se nestačila divit!

Eva: První týden jsem nedržela půst, byli jsme na...

Díky vám trávím v kuchyni víc času

Pavlaoanv0: Díky vám v kuchyni trávím víc času a...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Moje tělo po vašem jídle přede blahem

Verulka: Ja som tak nadšená 😀 Kvôli svojím zdravotným...

Nemám chuť na sladké a už mi nechutná ani káva!

Petra: Tak pro dnešek jedno velké AHA! Nemám chutě...

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Děkuji za perfektní kurz a cenné rady

Kateřina: Ahoj, zdravím všechny účastníky kurzu ? Děkuji celému...

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Moje jídlo chutnalo spolužákům, kteří běžně jí sladkosti

Dagbri: Moje jídlo chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává...

9 kilo dole, odběr krve super, bez pilulek

Mirka: Vaše stránky jsem okukovala delší dobu,ale až v únoru...

Moje hmotnost je konečně stabilní

Iva V.: Ahoj Evi, já jsem úplně nadšená ze...

Jde to i se dvěma maličkými dětmi

Martina: Ahoj Evi a Helčo, a všichni ostatní ?. Jsem s...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. Podobné úpravy cizrny mám ráda, tak zkusím. Jen přidám červené kari, které jsem právě dostala darem z exotických ostrovů.

  2. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekOsvěžující milkshake jablko a hruška
Další článekMiso polévka s kusy zeleniny