- 1 lžíce oleje
- 1 větší mrkev
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- 3 větší žampiony
- 1 lžička drceného kmínu
- sůl
- pepř
- majoránka
- 500 ml zeleninového vývaru/vody
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 kyselé okurky
- 100 ml ovesné smetany
- 1 hrnek uvařených bílých máslových fazolí
- 1 lžíce kukuřičného škrobu + trocha vody
Jak připravit stroganoff z fazolí
- Mrkev a žampiony pokrájíme na kostky, cibuli a česnek na drobno. Vsypeme do hrnce s rozpáleným olejem a asi 2 minutky restujeme. Zasypeme kmínem, promícháme a zalijeme horkým vývarem nebo vodou. Osolíme, opepříme, vmícháme 2 lžíce dijonské hořčice a dusíme 10 minut pod pokličkou.
- Poté přidáme fazole, nakrájené okurky, smetanu a majoránku a ještě cca 5 minut povaříme.
- Nakonec smícháme kukuřičný škrob s troškou vody a vroucí směs zahustíme.
Praktické
- Směs zahustěte dle potřeby a také podle druhu přílohy, kterou k ní podáváte.
- Skvělou přílohou je červená rýže či špalda, ale hodí se i chléb či placky.
- Pro bezlepkovou dietu zvole bezlepkovou přílohu.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv fazole dle chuti a stavu zásob.
- Místo ovesné smetany můžete použít i mandlovou či kešu smetanu.
Komentáře
Je to výborné. Přidala jsem půlku uzeného tofu, co mi zbylo. Moc dobrá volební večeře.
Výborné.S bulgurem lahůdka.Děkuji za recept ☀️