Rostlinná varianta na známý stroganoff, v němž nechybí kyselé okurky ani žampiony. Výborně se hodí nejen k rýži, ale klidně i k čerstvému domácímu kváskovému chlebu.

Ingredience
3 porce
  • 1 lžíce oleje
  • 1 větší mrkev
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 větší žampiony
  • 1 lžička drceného kmínu
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 500 ml zeleninového vývaru/vody
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 kyselé okurky
  • 100 ml ovesné smetany
  • 1 hrnek uvařených bílých máslových fazolí
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu + trocha vody

Jak připravit stroganoff z fazolí

  1. Mrkev a žampiony pokrájíme na kostky, cibuli a česnek na drobno. Vsypeme do hrnce s rozpáleným olejem a asi 2 minutky restujeme. Zasypeme kmínem, promícháme a zalijeme horkým vývarem nebo vodou. Osolíme, opepříme, vmícháme 2 lžíce dijonské hořčice a dusíme 10 minut pod pokličkou.
  2. Poté přidáme fazole, nakrájené okurky, smetanu a majoránku a ještě cca 5 minut povaříme.
  3. Nakonec smícháme kukuřičný škrob s troškou vody a vroucí směs zahustíme.

Praktické

  • Směs zahustěte dle potřeby a také podle druhu přílohy, kterou k ní podáváte.
  • Skvělou přílohou je červená rýže či špalda, ale hodí se i chléb či placky.
  • Pro bezlepkovou dietu zvole bezlepkovou přílohu.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv fazole dle chuti a stavu zásob.
  • Místo ovesné smetany můžete použít i mandlovou či kešu smetanu.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Hodnoty cholesterolu nejlepší za posledních 10 let (Alena)

Alena: Já se chci pochlubit a poděkovat 😉 Cca...

Je to skvělé a jednoduché vaření (Veronika)

Veronika: Ahoj Evi, dnes poslední den vaření kurzu Hubneme...

Nevěděla jsem, že zelenina může chutnat tak skvěle (Hana)

Hana: Chci jenom říct (byla jsem s vámi už...

Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

Objevila jsem kapustu a nemohu se jí nabažit!

Stipl2: Misto cizrny sel do hrnce opeceny tempeh a...

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

Vlasů na dvě hlavy a ty lokny! (Kattynka)

Kattynka: Evi, díky za sdílení, jste zářný příklad, že...

Uzdravila jsem se z těžké nemoci a energii bych mohla rozdávat (Božena)

Božena: Skončila jsem kurs Hubneme do plavek. Míry...

Nepotřebuji už kortikoidy a mám o 5 kg méně (Pavla)

Pavla: Zdravím 😉. Od puberty mě trápí dermatitida v...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...

Jsem šťastná, že jsem členkou klubu (Nada)

Nada: Jsem šťastná, že jsem členkou klubu! Se zdravým...

Už nevyžírám v noci ledničku a ustupují mi bolesti kloubů (Monika)

Pani Eva velmi pekne vam ďakujem! Zmenila som stravu...

Faldy na břiše jsou pryč, zálibně se dívám do zrcadla

Lucka: Tak činím nyní bilancování mé  Jarní očisty. Jelikož...

Děkuji, že JJ děláte s láskou a obrovským nadšením

Žaneta: Moc se mi Vaše stránky líbí, je vidět,...

Nemám hlad, nehoní mě mlsná a mám lepší náladu (Renáta)

Renáta: Dobrý den paní Evo, jsem dnes den před...

Díky Vám jsem našla správnou cestu (Monika)

Monika: Je mi 51 let :-)...Díky Vám jsem našla...
  1. Dnes k obědu s basmati rýží. Vynikajicí! I ti, kdo fazole nemusí, měli boule za ušima jak jim to chutnalo! Zahustila jsem rozmixováním části zeleniny, místo žampionů byla hlíva, kterou jsem měla doma. Kombinace hořčice, okurek, majoránky a ovesné smetany je kouzelná. Díky!

    • Jé tak to mě opravdu potěšilo. Za to já jej už dlouho nevařila, myslím, že zítřejší oběd je jasný ☺

    • Tak mohou škrob vynechat a dle potřeby trošku omáčky bokem rozmixovat, vrátit zpět do hrnce a tak ji zahustit 🤗

  2. Zobrazit všech 11 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekChcete změnit své návyky?
Další článekNapařený sýr se sušenými rajčaty