Tradiční strava

Kulajda s tuřínem

Kulajda patří k naším favoritům. Polévka je plná zeleniny, není ničím zahuštěná, není v ní vejce, mléko, mouka ani cukr a přesto je naprosto fantastická! D...
55
105

Svatomartinské “Huso”-knedlo-zelo

Česká sváteční klasika nezklame ani v našem odlehčeném provedení. Huso knedlo zelo podle Jíme Jinak je skutečná lahůdka, na které si určitě pochutnají všic...

Batátové halušky s “bryndzou” a vypraženou “slaninou”

Halušky s bryndzou a slaninou jsou prostě klasika, ale lze ji připravit i jinak, a to nejen bez mléka, ale i bez masa. Na této zdravé variantě si zaručeně ...

Tradiční strava našich předků

Myslíte si, že snídat polévku a jíst obilné kaše je novodobý vynález? Víte, odkdy se u nás jedí brambory a co bylo na talíři našich předků nejčastěji? Star...

Variace na stroganoff

Rostlinná varianta na známý stroganoff, v němž nechybí kyselé okurky ani žampiony. Výborně se hodí nejen k rýži, ale klidně i k čerstvému domácímu kváskové...
klub
2
9

Jak je to s raw stravou a paleo dietou?

Je vhodné v létě přejít na raw stravu složenou ze syrových salátů, ovocných a zeleninových šťáv nebo z rozmixované čerstvé stravy. Nebo je lepší stravovat ...
klub
13
2

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost celozrnným potravinám, kter...

Kočičí svatba

Naše staročeské jídlo z hrachu a krup. Kočičí svatba se podávala buď samotná, se zelím, anebo jako příloha. Vylepšit ji můžete přidáním na kostičky nakráje...