Kyselé okurky
41
16
Domácí tatarka
Rostlinnou domácí tatarku můžete připravit snadno a rychle. Oproti kupované bude bez cukru i konzervantů a pochutnáte si na ní jako na klasické. Po téhle v...
20
20
Superrychlé nakládané okurky
Okurková sezona vrcholí, a tak je na čase si udělat ty nejjednodušší a nejrychlejší nakládané okurky – tzv. rychlokvašky. Během 5 minut máte se vším ...
37
27
Variace na stroganoff
Rostlinná varianta na známý stroganoff, v němž nechybí kyselé okurky ani žampiony. Výborně se hodí nejen k rýži, ale klidně i k čerstvému domácímu kváskové...
56
98
Tofunéza aneb tatarská omáčka z tofu
Máte rádi klasickou majonézu a tataskou omáčku z ní vyrobenou, ale chcete jíst zdravě? Připravte si velmi chutnou domácí tofunézu. Poprvé jsem ji udělala n...
38
42
“Škvarková” pomazánka
Výborná pomazánka na kváskový chleba i topinku, ve kterém pohanku, jakožto základní ingredienci, nepoznají ani její nejzarputilejší odpůrci.
Saláty![](/images/icons/cepice.svg)
kurz
Pařížský salát
Světoznámý salát, jehož původ sahá na konec 19. století, je opravdu chuťovým zážitkem. Připravte se na harmonické spojení jablka, celeru, salátu, hrozinek ...