Pokud milujete celer a nevadí vám trochu času navíc strávit v kuchyni, určitě si pochutnáte. Je to voňavé a chutné jídlo, z mála ingrediencí a hodně velká dobrota. Vyzkoušejte a dejte vědět.

Ingredience
  • celer
  • bio citrón
  • čerstvá majoránka
  • čerstvý estragon
  • čerstvé oregáno
  • čerstvý česnek
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvá šalvěj
  • čerstvý tymián
  • čerstvý libeček
  • sůl
  • olivový olej

Jak připravit bylinkový pečený celer

  1. Odstraňte z celeru spodní část s kořínky.
  2. Celer povařte asi 15 minut. Bude to hodně záviset na velikosti celeru.
  3. Jakmile je poloměkký, proveďte řezy, ale nedokrajujte až do konce.
  4. Nasekejte bylinky, nakrájejte citrón na plátky. Do řezů vložte bylinky a citrón, osolte a nakapejte olivový olej.
  5. Položte na plech vyložený pečícím papírem, podlijte vodou, vložte do vyhřáté trouby a pečte 30 minut.
  6. Po 30 minutách odstraňte spálené bylinky, vyměňte pergamenový papír, znovu pokapejte olejem a vodou a dopečte. Doba pečení bude záviset na velikosti a na tom, jak dlouho jste celer předvařili. Mně to trvalo dalších 30 minut.
  7. Upečený celer nakrájejte na plátky, podle potřeby ještě posolte, pokapejte olivovým olejem a podávejte.

Praktické

  • Kupujte pouze mladý, čerstvý celer. Starý a dřevnatý uvnitř je k nepoužití.
  • Délka pečení bude záležet na velikosti bulvy a na předvaření. Nelze proto uvést přesný čas. Řiďte se intuicí. Rozvařený celer nebude držet pěkně pohromadě po nakrájení a tvrdý celer budete muset péct podstatně delší dobu.

Obměna

  • Použijte co nejvíce různých bylinek, i jiné než jsou v receptu.
  • Při přípravě receptu byla jako příloha použita obyčejná čočka s quinoou a čerstvou cibulkou, ale fantazii se meze nekladou. Zase záleží pouze na vás.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Behám ako rybička, kila idú dole (Marta)

Marta: Milá Evička, deň po dni varím podľa Jíme...

Díky vašim receptům nemám chuť ani na brambůrky

Inka: Teda...Pár dní s vámi baštím (zatím jako začátečník), ale...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Cítím se báječně a i můj pes je spokojený :-) (Lidka)

Lidka: Ahoj holky, jsem ve 12 dnu. Přesunula jsem...

Po třech týdnech 10 kg dole (Radka)

Radka: Ahoj, tak 28.3. jsem odstartovala program jarní očisty....

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Hubnu, nemám hlad a jídla chutnají i manželovi (Vlaďka)

Vlaďka: Ahoj Evo, vaření je super. Pro mě je...

Nádherně jsem si pošmákla a ještě jsem zhubla (Eva)

Eva: Děkuji, Evi, za krásný a velmi výživný rozhovor....

Nevěděla jsem, že zelenina může chutnat tak skvěle (Hana)

Hana: Chci jenom říct (byla jsem s vámi už...

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

Překvapilo mě, jaký rozdíl je, když nejím maso a mléko

Slavkast: Chtěla bych za kurs moc poděkovat! Nejvíce mě...

Sladkosti už mi nechutnají

Jendula.cerna: Chci moc poděkovat za skvěle připravený kurz a...

Děkuji za zorganizovaný celý jídelníček v kurzu

Bezinj: Druhý týden zvládám dobře, jídlo chutná i mému...

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Ubývají cm i kg. Stojí to za to!

Ilona: Ahoj, dnes, šestý den - úbytek váhy 2...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTempura – fritovaná zelenina v těstíčku
Další článekPohanková kaše s mákem