- špagety pro čtyři osoby (kukuřičné a rýžové jsou bez lepku)
- 1 velká cibule
- šálek dýně nakrájený na tenké plátky
- sůl
- sezamový olej
- lžíce sladěnky – není nutná
- umeocet
- 4 lžíce opražených slunečnicových semínek
Nejprve si dáme vařit vodu na špagety. Mezitím si připravíme dýni a cibuli. Dýni, pokud je mladá, nemusíme loupat, jen jí omyjeme kartáčkem a nakrájíme na tenké plátky. Já na to mám struhátko a asi by to šlo i na struhátku na okurky. Pokud nic z toho nevlastníte, zkuste dýni nakrájet na tenké proužky. Cibuli nakrájíme také na tenké proužky. Pokud už se vaří voda na špagety, dáme je vařit.

Odhal skutečné příčiny jarní únavy, detox potraviny a skryté překážky pro tvůj rozkvět! Jen do 17.2. Pak začínáme Jarní očistu.
PŘEJÍT NA ZÁZNAM

Na dno wok pánve dáme asi 2 lžíce oleje a na něm osmažíme nejdřív cibulí se solí a po pár minutách přidáme dýni. Restujeme za stálého míchání asi 10 minut. Na závěr můžeme přidat trochu vody nebo vývaru a necháme podusit do změknutí. Vodu je ale nutné nechat vyvařit, aby zbyla jen orestovaná měkká zelenina. Na závěr je možné vmíchat lžíci sladěnky,dodá jídlu zvláštní chuť, ale je ti výborné i bez ní. Komu se zdá zelenina moc sladká, může si dochutit i trochou umeocta.
Porci posypeme lžící opražených slunečnicových semínek a ozdobíme petrželkou nebo jarní cibulkou.
Obměna
Pokud už nevlastníte dýni bude to určitě dobré i je z mrkve a třeba pórku.
Kombinujeme
Děti
Vzhledem k oleji a restování bych tento recept použila nejdřív až kolem po roce a půl ideálně až kolem 2 let, záleží co už vaše dítě jí.
Pokud byste zeleninu napařily a smíchali s těstovinou, můžete už od roka.
Pokud byste smíchali napařenou zeleninu s bezlepkovou obilovinou, můžete to dát dítěti už před prvními narozeninami.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Milují rychlá a chutná, zdravá jídla. Děkuji moc za recept, pochutnají jsme si 🙂
Naprosto úžasné! Měli jsme na oběd a nemohla jsem uvěřit, že tak fantastické jídlo jsem uvařila já, tak rychle a levně . Podusila jsem cibuli, česnek, oranžovou čočku, dýni, ochutila (bez sladěnky) a vytvořila hustější kaši. Kaše skvěle obalila špagety, které jsem ještě posypala opečenými plátky česneku, plátky dýně a kousky kešu. Za takové jídlo platí lidé v luxusních restauracích min. 300Kč/porci 🙂