Tofu a tempeh jsou plné bílkovin, lehce stravitelné a nenadýmavé zdroje bílkovin, které lze v kuchyni ihned použít. Jak je konzumovat a používat v kuchyni? Jak často je vhodné je jíst? Které se musí tepelně upravit a které lze jíst ihned po vybalení?

Druhy tofu – způsob konzumace

Jak použít tofu v kuchyni
Kompletní přehled druhů tofu a jejich použití
Příprava tofu v kuchyni

  • Bílé natural tofu – je třeba prohřát a dochutit, jinak není chutné a má tendenci ochlazovat tělo.
  • Uzené tofu – není třeba nijak ohřívat, ani dochucovat, dá se jíst přímo z obalu, ale když se osmahne, je chutnější.
  • Marinované tofu – není třeba nijak ohřívat, ani dochucovat, dá se jíst přímo z obalu, ale když se osmahne, je chutnější.
  • Bylinkové tofu – je vhodnější prohřát a osmahnout na oleji, často je málo dochucené.

Druhy tempehu – způsob konzumace

  • Bílý natural tempeh – je třeba ho tepelně upravit (povařit, osmažit nebo upéct), aby se deaktivovala plísňová kultura, která může při syrové konzumaci dále růst v teplotě těla.
  • Uzený tempeh – není třeba nijak ohřívat, ani dochucovat, dá se jíst přímo z obalu, ale když se osmahne, je chutnější.
  • Smažený tempeh – není třeba nijak ohřívat, ani dochucovat, dá se jíst přímo z obalu, ale když se osmahne, je chutnější.
  • Marinovaný tempeh – není třeba nijak ohřívat, ani dochucovat, dá se jíst přímo z obalu, ale když se osmahne, je chutnější.

Jak často tofu a tempeh jíst

Tempeh a tofu by nemělo být základ jídelníčku (tím jsou obiloviny, zelenina a luštěniny). Zařazujeme je do jídelníčku několikrát za týden pro zpestření.

Rizika sóji – jíst, nebo nejíst?
– Je tofu zdravé? Sója a její rizika
– Sója pod lupou: ano nebo ne?
– Jak vařit bez sóji
Je vhodné tofu pro děti?

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Špíčky šly dolů a ustoupily bolesti hlavy (Helena)

Helena: Děkuji za výborný kurz, moc jsem se toho...

Všechna jídla jsou vynikající a jejich příprava je hračka (Lenka)

Lenka: Všechna jídla jsou vynikající a moooc mi chutnají....

Podzimní detox umí zázraky (Hanka)

Hanka: Musím vás pochválit a poděkovat za tento článek....

Hubnu i bez cvičení! (Alena)

Musím sa priznať, že počas tejto výzvy som sa...

6 kg dole a snížené dávky léků na štítnou žlázu (Zdenka)

Zdenka: Mám za sebou Podzimní detox a od prosince...

Mám víc energie, dole už 4,5 kg (Petra)

Petra: Dnes je můj 9. den a já se...

Obleču šaty, které jsem X let neoblékla

Ilona L.: Mám jednu naprosto luxusní zprávu! Moje 69letá...

Můj 19letý syn začal sám vařit dle JJ

Magda: Před chvílí se starší syn (19 let) ptá,...

Členství v Klubu byla jedna z našich nejlepších investic

Martina: Dlouho jsem váhala, zda si můžeme dovolit z...

Pochvala a prosba:)

Dobrý den oběma, psala jsem vám už 2x pochvalný...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Děkuji za skvělé stránky

Eliška: Dobrý den, moc děkuji za skvělé stránky, které...

Vaše chutná jídla obohatila náš stereotypní jídelníček

MoniVr: Dobrý den, mám za sebou polovinu kurzu a...

Dva týdny jsou pryč a s nimi i 3,2 kg (Jana)

Jana: Zdravím, dva týdny Hubneme do plavek jsou pryč...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Óda na jara a jarní očistu (Marek)

Postit se dá i s radostí a humorem, jak...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMíchané batáty s kysaným zelím
Další článekDva tipy jak se bránit před koronavirem