Druhy tofu – způsob konzumace
Jak použít tofu v kuchyni
– Kompletní přehled druhů tofu a jejich použití
– Příprava tofu v kuchyni
- Bílé natural tofu – je třeba prohřát a dochutit, jinak není chutné a má tendenci ochlazovat tělo.
- Uzené tofu – není třeba nijak ohřívat, ani dochucovat, dá se jíst přímo z obalu, ale když se osmahne, je chutnější.
- Marinované tofu – není třeba nijak ohřívat, ani dochucovat, dá se jíst přímo z obalu, ale když se osmahne, je chutnější.
- Bylinkové tofu – je vhodnější prohřát a osmahnout na oleji, často je málo dochucené.
Druhy tempehu – způsob konzumace
- Bílý natural tempeh – je třeba ho tepelně upravit (povařit, osmažit nebo upéct), aby se deaktivovala plísňová kultura, která může při syrové konzumaci dále růst v teplotě těla.
- Uzený tempeh – není třeba nijak ohřívat, ani dochucovat, dá se jíst přímo z obalu, ale když se osmahne, je chutnější.
- Smažený tempeh – není třeba nijak ohřívat, ani dochucovat, dá se jíst přímo z obalu, ale když se osmahne, je chutnější.
- Marinovaný tempeh – není třeba nijak ohřívat, ani dochucovat, dá se jíst přímo z obalu, ale když se osmahne, je chutnější.
Jak často tofu a tempeh jíst
Tempeh a tofu by nemělo být základ jídelníčku (tím jsou obiloviny, zelenina a luštěniny). Zařazujeme je do jídelníčku několikrát za týden pro zpestření.
Rizika sóji – jíst, nebo nejíst?
– Je tofu zdravé? Sója a její rizika
– Sója pod lupou: ano nebo ne?
– Jak vařit bez sóji
– Je vhodné tofu pro děti?
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Dobrý den, jím každý den na snídani jednu lžíci Natta, přidávám ji do polévky, kaše atd. Je možné k tomu 2-3x týdně jíst tempech, nebo tofu + používat sójové mléko do kávy? Je to už hodně? Nevím, jaká je míra sóji za den. Děkuji.