Tofu a tempeh jsou plné bílkovin, lehce stravitelné a nenadýmavé zdroje bílkovin, které lze v kuchyni ihned použít. Jak je konzumovat a používat v kuchyni? Jak často je vhodné je jíst? Které se musí tepelně upravit a které lze jíst ihned po vybalení?

Druhy tofu – způsob konzumace

Jak použít tofu v kuchyni
Kompletní přehled druhů tofu a jejich použití
Příprava tofu v kuchyni

  • Bílé natural tofu – je třeba prohřát a dochutit, jinak není chutné a má tendenci ochlazovat tělo.
  • Uzené tofu – není třeba nijak ohřívat, ani dochucovat, dá se jíst přímo z obalu, ale když se osmahne, je chutnější.
  • Marinované tofu – není třeba nijak ohřívat, ani dochucovat, dá se jíst přímo z obalu, ale když se osmahne, je chutnější.
  • Bylinkové tofu – je vhodnější prohřát a osmahnout na oleji, často je málo dochucené.

Druhy tempehu – způsob konzumace

  • Bílý natural tempeh – je třeba ho tepelně upravit (povařit, osmažit nebo upéct), aby se deaktivovala plísňová kultura, která může při syrové konzumaci dále růst v teplotě těla.
  • Uzený tempeh – není třeba nijak ohřívat, ani dochucovat, dá se jíst přímo z obalu, ale když se osmahne, je chutnější.
  • Smažený tempeh – není třeba nijak ohřívat, ani dochucovat, dá se jíst přímo z obalu, ale když se osmahne, je chutnější.
  • Marinovaný tempeh – není třeba nijak ohřívat, ani dochucovat, dá se jíst přímo z obalu, ale když se osmahne, je chutnější.

Jak často tofu a tempeh jíst

Tempeh a tofu by nemělo být základ jídelníčku (tím jsou obiloviny, zelenina a luštěniny). Zařazujeme je do jídelníčku několikrát za týden pro zpestření.

Rizika sóji – jíst, nebo nejíst?
– Je tofu zdravé? Sója a její rizika
– Sója pod lupou: ano nebo ne?
– Jak vařit bez sóji
Je vhodné tofu pro děti?

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Po třech dnech kilo dole a hojí se mi akné (Libuše)

Libuše: Ahoj, dnes začínám čtvrtý den a už se...

Dříve jsem byla agresivní. Na JJ jsem vznášející se bytost

Market: Tak třetí den téměř za mnou a jsem...

Dva týdny jsou pryč a s nimi i 3,2 kg (Jana)

Jana: Zdravím, dva týdny Hubneme do plavek jsou pryč...

Chtěla jsem se naučit vařit z dravě a kila dolů jsou příjemnou odměnou

Žaneta: Hlásím 3kg dole :). Pravda je, že jsem...

Necítím hlad mezi jídly a už nepotřebuji sladkosti (Zdenka)

Zdenka: Dobrý den, dnes mám 4. den. Nejdříve jsem...

Vaše kurzy jsou super

Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...

Zhubla jsem 20 kg (Jitkanec)

Jitkanec: Ahojte všichni, začala jsem vařit podle Jíme Jinak...

Nemám hlad, nehoní mě mlsná a mám lepší náladu (Renáta)

Renáta: Dobrý den paní Evo, jsem dnes den před...

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Už rok každý den nová skvělá jídla (Marta)

Marta: Nuda??? Ani omylem! Vařím podle Jíme Jinak rok......

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je...

Moje jídlo chutnalo spolužákům, kteří běžně jí sladkosti

Dagbri: Moje jídlo chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává...

Po 5 letech bílé krvinky v normě (Jana)

Jana: Ahojky Evi, Romane, všichni, moc děkuji za milou...

Velké díky za filmový festival

Ivana: Holky, nechtělo se mi přihlašovat na festivalové stránky,...

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...