Domů Téma Sója

sója

Sojové omáčky – jakou zvolit pro zdravé vaření?

Jakou koupit sojovou omáčku? Je rozdíl mezi těmi levnými z obchodu a těmi drahými ze zdravé výživy? Přečtěte si, jak se která vyrábí a...

Test rostlinných masových alternativ. Jak dopadly?

S alternativami pro vegany a vegetariány jako by se roztrhl pytel. Už i běžné obchody nabízí řadu produktů. Kromě rostlinných jogurtů, sýrů a mlék,...

Jak konzumovat a používat v kuchyni tempeh a tofu

Tofu a tempeh jsou plné bílkovin, lehce stravitelné a nenadýmavé zdroje bílkovin, které lze v kuchyni ihned použít. Jak je konzumovat a používat v...

Mouky, jak se v nich vyznat a k čemu je použít

Když se řekne slovo mouka, vybaví se vám určitě spousta různých druhů - špaldová, celozrnná, bílá, chlebová, bezlepková, hrachová, mandlová... Ale vyznáte se v...

Jak správně uvařit luštěniny, aby byly měkké

Luštěniny - zázračné i zrádné. Většina lidí je má spojené s nadýmáním, anebo nekonečným vařením, protože jsou pořád tvrdé. Vaří je totiž špatně. Naučte...

Tyto běžné emulgátory v potravinách poškozují naše střevo

Možná to znáte. Trpíte nadýmáním, plynatostí a dalšími nepříjemnými střevními problémy a nevíte proč. Vyřadili jste mléčné výrobky, lepek a další dráždivé látky, ale...

Typické chyby při veganské a vegetariánské stravě

Jíst vegansky ještě neznamená jíst zdravě. Když vyřadíme ze stravy živočišné produkty, automaticky to neznamená, že jíme dobře. I na veganské a vegetariánské stravě...

Burger z umělého masa: zákazníci prý nepoznají rozdíl

Burger King vyměnil u své vlajkové lodi - nejoblíbenějšího burgeru Whopper - hovězí maso za rostlinnou alternativu, umělé maso z produkce Impossible Foods, které...

Fermentovaný tofu tvaroh

Pokud chcete tofu posunout ještě o level výš co se týče živin i chuti, zfermentujte ho na výborný tofu tvaroh! Je to jednoduché a...

Tempeh – sójový hermelín

Tempehu se jinak říká "javánské maso". Oblíbený je především v Indonésii, ale už i u nás se stal známým a často používaným díky jeho...

Pravda o veganství aneb není to jen o jídle…

Veganství není dieta, ale životní styl. Nezaměřuje se pouze na jídlo, ale na mnoho dalších aspektů. V tomto článku se podíváme a objasníme si,...

Toto jste o luštěninách nevěděli

Luštěniny slouží jako zdroj bílkovin. Jsou to bílkoviny s minimálním množstvím tuku a úplně bez cholesterolu, obsahují poměrně dost vlákniny, jsou chutné, syté, jejich pěstování je...

Jak upravit jídelníček u dětí s ADHD

Strava má na nemoc ADHD (hyperaktivitu), která je v dnešní době u dětí velmi rozšířenou nemocí, velký vliv. A jak tedy sestavit jídelníček tak,...

Tofu – sójový sýr

Tofu uzené, natural, marinované, ochucené, silken... Je jich spousta druhů. Tofu nepotřebuje žádnou nebo jen velmi krátkou přípravu a v kuchyni má opravdu univerzální...

Je tofu zdravé? Sója a její rizika.

Je tofu zdravé nebo nebezpečné, protože není fermentované? A co tempeh, misso pasta nebo sójová omáčka? Můžeme je jíst, aniž bychom si ublížili? Kolik...

Domácí sójový jogurt

Máte rádi krémové rostlinné jogurty typu Sojade nebo Alpro? Nebo máte alergii na laktózu a chcete alternativu k mléčným jogurtům? Připravte si je bez...

Výroba tempehu: jak na to, aby se zaručeně povedl

Tempeh doma zvládne vyrobit každý. A nemusí být zdaleka jen sojový! Naučíme vás dělat tempeh i z rýže, čočky, buluru, slunečnicových semínek či ořechů....

Jak vařit bez sóji

Sója je potravina opěvovaná i kritizovaná. Najdeme ji téměř ve všech běžných potravinách a zdravé výživy ji nabízejí v nejrůznějších formách od sojového mléka,...

Lepek – zbytečný strašák

V několika textech se budeme věnovat tématu lepku – někdy shovívavě, jindy rezervovaněji. Nečekejte tedy žádnou „konečnou pravdu o lepku“, čtěte jen s otevřenou myslí a...

Proč jíst natto

Na základě článku o použití sóji v naší kuchyni se nám ozval čtenář, kterého náhlé zhoršení zdravotního stavu přivedlo k pravidelné konzumaci natta (výrobek vzniklý fermentací...

Sója pod lupou: ano nebo ne?

Jsou sojové výrobky hrozbou pro naši štítnou žlázu a hormony? Mohou je jíst děti? A v jaké podobě a kolik, aby neškodily, ale pomáhaly?...
Téma: sójová smetana, whopper, vegan whole foods, hatcho miso, jak uvařit čočku, imunita, cukr, veganství, tyčinky, střeva, komplexní bílkoviny, džusy, éčka, sojová mouka, umělé látky, dezert, vegetariánský salám, střevní potíže, sójové jogurty, lepek, bílý tempeh, Tamari, natto, adzuki, polenta, vegan burger, miso pasta, rýžová mouka, kokos, junk food, černá čočka, cévy, rostlinná smetana, jak jíst vegansky, zdravá strava, zelenina, veganský salám, hyperaktivita, nejčastější chyby ve veganském jídelníčku, kvašení, zdravý dezert, nejčastější chyby, namáčení czrny, loupaná čočka, ztužené tuky, tofu tvaroh, mléčné výrobky, fermentovaná soja, vegan tvaroh, amarantová mouka, zdravé veganstí, vaření luštěnin, fermentované produkty, červená čočka, kožené produkty, čím solit, zvířata, plynatost, trávicí problémy, antioxidanty, hrachová mouka, ADHD, bez vajec, pufované výrobky, top recepty, uzený tempeh, celozrnné pečivo, rostlinné maso, co je to veganství, jak vařit hrách, mikroflóra, online kurz Jak začít, jogurt ze sojového mléka, omega 3, cereálie, hrách, oříšková mouka, vláknina, špaldová mouka, obiloviny, fytoestrogeny, probiotika, veganské maso, pečivo, jak uvařit soju, veganské salámy, druhy mouk, vegetariánské recepty, vege párky, živočišné produkty, živočišná strava, rostlinné jogurty, zuby, hranolky, mikrobiom, kůže, jak uvařit červenou čočku, pšeničná mouka, bílá mouka, chyby v jídelníčku, zelený hrách, tempehová kultura, pečení, rostlinné párky, sojovka, xantanová guma, E415, sójové mléko, bílé pečivo, zinek, zahušťovadla, vegan jogurt, sladěnka, dezerty, veganská strava, kozlík lékařský, jídelníček, ječná mouka, paštiky, jak uvařit hrách, kvasinky, půlená čočka, miso, jogurty, rostlinná strava, vegan párek, jakou vybrat mouku, jak začít, zánět, vaření hrachu, Asie, jak často jíst tofu, jak vařit sojové boby, komplexní sacharidy, zmrzlina, jak se vyznat v moukách, sladké pečivo, jak uvařit afzuki, sojový protein, veganské jídlo, cizrnová mouka, jak vařit luštěniny, exotické ovoce, střevní problémy, ekologie, jak jíst sóju, karagenan, jak nahradit maso, mražení, vegan maso

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?