Domů Téma Sója

sója

Burger z umělého masa: zákazníci prý nepoznají rozdíl

Burger King vyměnil u své vlajkové lodi - nejoblíbenějšího burgeru Whopper - hovězí maso za rostlinnou alternativu, umělé maso z produkce Impossible Foods, které...

Fermentovaný tofu tvaroh

Pokud chcete tofu posunout ještě o level výš co se týče živin i chuti, zfermentujte ho na výborný tofu tvaroh! Je to jednoduché a...

Tempeh – sójový hermelín

Tempehu se jinak říká "javánské maso". Oblíbený je především v Indonésii, ale už i u nás se stal známým a často používaným díky jeho...

Pravda o veganství aneb není to jen o jídle…

Veganství není dieta, ale životní styl. Nezaměřuje se pouze na jídlo, ale na mnoho dalších aspektů. V tomto článku se podíváme a objasníme si,...

Toto jste o luštěninách nevěděli

Luštěniny slouží jako zdroj bílkovin. Jsou to bílkoviny s minimálním množstvím tuku a úplně bez cholesterolu, obsahují poměrně dost vlákniny, jsou chutné, syté, jejich pěstování je...

Jak upravit jídelníček u dětí s ADHD

Strava má na nemoc ADHD (hyperaktivitu), která je v dnešní době u dětí velmi rozšířenou nemocí, velký vliv. A jak tedy sestavit jídelníček tak,...

Tofu – sójový sýr

Tofu uzené, natural, marinované, ochucené, silken... Je jich spousta druhů. Tofu nepotřebuje žádnou nebo jen velmi krátkou přípravu a v kuchyni má opravdu univerzální...

Je tofu zdravé? Sója a její rizika.

Je tofu zdravé nebo nebezpečné, protože není fermentované? A co tempeh, misso pasta nebo sójová omáčka? Můžeme je jíst, aniž bychom si ublížili? Kolik...

Domácí sójový jogurt

Máte rádi krémové rostlinné jogurty typu Sojade nebo Alpro? Nebo máte alergii na laktózu a chcete alternativu k mléčným jogurtům? Připravte si je bez...

Mouky, jak se v nich vyznat a k čemu je použít

Když se řekne slovo mouka, vybaví se vám určitě spousta různých druhů - špaldová, celozrnná, bílá, chlebová, bezlepková, hrachová, mandlová... Ale vyznáte se v...

Výroba tempehu: jak na to, aby se zaručeně povedl

Tempeh doma zvládne vyrobit každý. A nemusí být zdaleka jen sojový! Naučíme vás dělat tempeh i z rýže, čočky, buluru, slunečnicových semínek či ořechů....

Jak vařit bez sóji

Sója je potravina opěvovaná i kritizovaná. Najdeme ji téměř ve všech běžných potravinách a zdravé výživy ji nabízejí v nejrůznějších formách od sojového mléka,...

Sojové omáčky shoyu a tamari

Shoyu a tamari skvěle ochutí všechny možné druhy pokrmů. Tyto univerzální dochucovadla obsahují jen okolo 12 % soli. Pokrm nejen osolí, zvýrazní chutě, a navíc ještě dodají...

Lepek – zbytečný strašák

V několika textech se budeme věnovat tématu lepku – někdy shovívavě, jindy rezervovaněji. Nečekejte tedy žádnou „konečnou pravdu o lepku“, čtěte jen s otevřenou myslí a...

Proč jíst natto

Na základě článku o použití sóji v naší kuchyni se nám ozval čtenář, kterého náhlé zhoršení zdravotního stavu přivedlo k pravidelné konzumaci natta (výrobek vzniklý fermentací...

Sója pod lupou: ano nebo ne?

Jsou sojové výrobky hrozbou pro naši štítnou žlázu a hormony? Mohou je jíst děti? A v jaké podobě a kolik, aby neškodily, ale pomáhaly?...
Téma: ryby, jáhlová mouka, zinek, krupice, spánek, natto, E621, pečení, střeva, bez vejce, uzeniny, impossible foods, tofu tvaroh, burger king, kvasinky, vegetariánství, bezlepkové obiloviny, fytoestrogeny, jogurt bez mléka, sojové párky, jogurt, natural tempeh, hrách, ADHD, mléčné výrobky, zuby, zdravý dezert, rýžová mouka, zelenina, sójové jogurty, špaldová mouka, veganství, mouky, sojové maso, bílkoviny, Tamari, aminokyseliny, geneticky modifikované potraviny, život, plynatost, rostlinný jogurt, choroby srdce, vegan, sója, klouby, tuky, Klub Jíme Jinak, co je to veganství, oves, marinované tofu, lepek, sójové výrobky, hrachová mouka, čočka, kukuřičná mouka, dezert, cukr, mléko, nigari, mandlová mouka, cévy, hamburger, ovoce, whopper, amarantová mouka, obiloviny, fazole, meduňka, vegan junk food, osteoporóza, ovesná mouka, kyselina listová, hořčík, proteiny, vlasy, sladěnka, řasy, zdraví, živočišné potraviny, genetická modifikace, ABKM, pšenice, paštiky, jídelníček, oříšková mouka, kokosová mouka, infarkt, umělé maso, vegan whole foods, sójová omáčka, omega 6, míchaná vajíčka, maso, vláknina, mikroflóra, ochrana přírody, antioxidanty, vegan jogurt, veganské jídlo, natural tofu, sojový jogurt, ekologie, silken tofu, veganské restaurace, veganská strava, žitná mouka, tofu, zvířata, vegan tvaroh, glutamát sodný, esenciální aminokyseliny, cizrna, kokos, hypoglykémie, bílá mouka, rostlinná mléka, komplexní bílkoviny, sójové mléko, kukuřice, sojová mouka, bezlepková dieta, bílý tempeh, tempeh, komplexní sacharidy, nefermentovaná soja, železo, tuk, fermentované produkty, alergie na mléko, živočišná strava, fermentace, bez laktózy, uzené tofu, pšeničná mouka, sojade, alternativa masa, mléčné produkty, sladkosti, rostlinná strava, vitamín B12, vaječina, vápník, mungo, jogurty, živočišné bílkoviny, bez lepku, slad, Asie, civilizační choroby, rostlinné jogurty

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?