Domů Téma Sója

sója

Sojové omáčky – jakou zvolit pro zdravé vaření?

Jakou koupit sojovou omáčku? Je rozdíl mezi těmi levnými z obchodu a těmi drahými ze zdravé výživy? Přečtěte si, jak se která vyrábí a...

Test rostlinných masových alternativ. Jak dopadly?

S alternativami pro vegany a vegetariány jako by se roztrhl pytel. Už i běžné obchody nabízí řadu produktů. Kromě rostlinných jogurtů, sýrů a mlék,...

Jak konzumovat a používat v kuchyni tempeh a tofu

Tofu a tempeh jsou plné bílkovin, lehce stravitelné a nenadýmavé zdroje bílkovin, které lze v kuchyni ihned použít. Jak je konzumovat a používat v...

Mouky, jak se v nich vyznat a k čemu je použít

Když se řekne slovo mouka, vybaví se vám určitě spousta různých druhů - špaldová, celozrnná, bílá, chlebová, bezlepková, hrachová, mandlová... Ale vyznáte se v...

Jak správně uvařit luštěniny, aby byly měkké

Luštěniny - zázračné i zrádné. Většina lidí je má spojené s nadýmáním, anebo nekonečným vařením, protože jsou pořád tvrdé. Vaří je totiž špatně. Naučte...

Tyto běžné emulgátory v potravinách poškozují naše střevo

Možná to znáte. Trpíte nadýmáním, plynatostí a dalšími nepříjemnými střevními problémy a nevíte proč. Vyřadili jste mléčné výrobky, lepek a další dráždivé látky, ale...

Typické chyby při veganské a vegetariánské stravě

Jíst vegansky ještě neznamená jíst zdravě. Když vyřadíme ze stravy živočišné produkty, automaticky to neznamená, že jíme dobře. I na veganské a vegetariánské stravě...

Burger z umělého masa: zákazníci prý nepoznají rozdíl

Burger King vyměnil u své vlajkové lodi - nejoblíbenějšího burgeru Whopper - hovězí maso za rostlinnou alternativu, umělé maso z produkce Impossible Foods, které...

Fermentovaný tofu tvaroh

Pokud chcete tofu posunout ještě o level výš co se týče živin i chuti, zfermentujte ho na výborný tofu tvaroh! Je to jednoduché a...

Tempeh – sójový hermelín

Tempehu se jinak říká "javánské maso". Oblíbený je především v Indonésii, ale už i u nás se stal známým a často používaným díky jeho...

Pravda o veganství aneb není to jen o jídle…

Veganství není dieta, ale životní styl. Nezaměřuje se pouze na jídlo, ale na mnoho dalších aspektů. V tomto článku se podíváme a objasníme si,...

Toto jste o luštěninách nevěděli

Luštěniny slouží jako zdroj bílkovin. Jsou to bílkoviny s minimálním množstvím tuku a úplně bez cholesterolu, obsahují poměrně dost vlákniny, jsou chutné, syté, jejich pěstování je...

Jak upravit jídelníček u dětí s ADHD

Strava má na nemoc ADHD (hyperaktivitu), která je v dnešní době u dětí velmi rozšířenou nemocí, velký vliv. A jak tedy sestavit jídelníček tak,...

Tofu – sójový sýr

Tofu uzené, natural, marinované, ochucené, silken... Je jich spousta druhů. Tofu nepotřebuje žádnou nebo jen velmi krátkou přípravu a v kuchyni má opravdu univerzální...

Je tofu zdravé? Sója a její rizika.

Je tofu zdravé nebo nebezpečné, protože není fermentované? A co tempeh, misso pasta nebo sójová omáčka? Můžeme je jíst, aniž bychom si ublížili? Kolik...

Domácí sójový jogurt

Máte rádi krémové rostlinné jogurty typu Sojade nebo Alpro? Nebo máte alergii na laktózu a chcete alternativu k mléčným jogurtům? Připravte si je bez...

Výroba tempehu: jak na to, aby se zaručeně povedl

Tempeh doma zvládne vyrobit každý. A nemusí být zdaleka jen sojový! Naučíme vás dělat tempeh i z rýže, čočky, buluru, slunečnicových semínek či ořechů....

Jak vařit bez sóji

Sója je potravina opěvovaná i kritizovaná. Najdeme ji téměř ve všech běžných potravinách a zdravé výživy ji nabízejí v nejrůznějších formách od sojového mléka,...

Lepek – zbytečný strašák

V několika textech se budeme věnovat tématu lepku – někdy shovívavě, jindy rezervovaněji. Nečekejte tedy žádnou „konečnou pravdu o lepku“, čtěte jen s otevřenou myslí a...

Proč jíst natto

Na základě článku o použití sóji v naší kuchyni se nám ozval čtenář, kterého náhlé zhoršení zdravotního stavu přivedlo k pravidelné konzumaci natta (výrobek vzniklý fermentací...

Sója pod lupou: ano nebo ne?

Jsou sojové výrobky hrozbou pro naši štítnou žlázu a hormony? Mohou je jíst děti? A v jaké podobě a kolik, aby neškodily, ale pomáhaly?...
Téma: žitná mouka, jak vařit čočku, xantan, esenciální aminokyseliny, omega 6, nigari, vegan párek, bez vajec, vaření hrachu, rýže, ryby, glutamát sodný, mléčné produkty, ovoce, hraška, mungo, mouka, pšenice, střevo, vyvážený jídelníček, rýžová mouka, bez vejce, vitamín D, exotické ovoce, půlená čočka, uzeniny, střeva, impossible foods, bílá mouka, azuki, luštěniny, kyselina listová, vegan whole foods, tofunéza, sójové výrobky, E415, mléko, sojová mouka, tempehová kultura, půlený hrách, jak uvařit soju, smoothie, E407, veganská strava, mouky, celá čočka, umělá sladidla, rostlinná alternativa, polenta, sojové maso, celiakie, fit strava, brambory, namáčení, střevní potíže, slad, GMO, paštiky, junk food, E621, umělé látky, antioxidanty, bezlepková dieta, veganské sýry, druhy sojové omáčky, sójová omáčka, bílý tempeh, zdravá strava, sójové mléko, imunita, cereálie, rostlinné párky, natto, dezerty, mléčné výrobky, luštěniny nadýmání, vaření fazolí, namáčení czrny, rostlinná mléka, alternativy masa, nejčastější chyby ve veganském jídelníčku, jak nahradit maso, jak vařit fazole, rostlinné maso, karagenan, složení pečiva, veganské maso, alpro, silken tofu, jak uvařit cizrnu, rostlinná strava, aditiva, rostlinné alternativy, alternativa masa, veganské jídlo, fermentovaná soja, hořčík, polysorbát 80, marinované tofu, zelenina, jakou sojovou omáčku vybrat, rostlinné sýry, namáčení sóji, sladkosti, kvasinky, živočišné potraviny, zelená čočky, aromata, jak uvařit čočku, kvašení, pšeničná mouka, beyond, emulgátor, tuk, jak začít, jáhlová mouka, děti, strava, mandle, vege salám, fermentované produkty, ořechy, mražené výrobky, uzený tempeh, trávení, obiloviny, hranolky, nefermentovaná soja, zinek, vitamín B12, klouby, rostlinný burger, kukuřice, cirkusy, vegetariánský burger, zvířata, loupaný hrách, jak často jíst tofu, střevní mikrobiom, zmrzlina, kotouč, edamame, burgery, zahušťovadla, jak jíst sóju, dochucovadla, vlasy, veganské restaurace, komplexní sacharidy, obezita

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?