Domů Téma Sója

sója

Sojové omáčky – jakou zvolit pro zdravé vaření?

Jakou koupit sojovou omáčku? Je rozdíl mezi těmi levnými z obchodu a těmi drahými ze zdravé výživy? Přečtěte si, jak se která vyrábí a...

Test rostlinných masových alternativ. Jak dopadly?

S alternativami pro vegany a vegetariány jako by se roztrhl pytel. Už i běžné obchody nabízí řadu produktů. Kromě rostlinných jogurtů, sýrů a mlék,...

Jak konzumovat a používat v kuchyni tempeh a tofu

Tofu a tempeh jsou plné bílkovin, lehce stravitelné a nenadýmavé zdroje bílkovin, které lze v kuchyni ihned použít. Jak je konzumovat a používat v...

Mouky, jak se v nich vyznat a k čemu je použít

Když se řekne slovo mouka, vybaví se vám určitě spousta různých druhů - špaldová, celozrnná, bílá, chlebová, bezlepková, hrachová, mandlová... Ale vyznáte se v...

Jak správně uvařit luštěniny, aby byly měkké

Luštěniny - zázračné i zrádné. Většina lidí je má spojené s nadýmáním, anebo nekonečným vařením, protože jsou pořád tvrdé. Vaří je totiž špatně. Naučte...

Tyto běžné emulgátory v potravinách poškozují naše střevo

Možná to znáte. Trpíte nadýmáním, plynatostí a dalšími nepříjemnými střevními problémy a nevíte proč. Vyřadili jste mléčné výrobky, lepek a další dráždivé látky, ale...

Typické chyby při veganské a vegetariánské stravě

Jíst vegansky ještě neznamená jíst zdravě. Když vyřadíme ze stravy živočišné produkty, automaticky to neznamená, že jíme dobře. I na veganské a vegetariánské stravě...

Burger z umělého masa: zákazníci prý nepoznají rozdíl

Burger King vyměnil u své vlajkové lodi - nejoblíbenějšího burgeru Whopper - hovězí maso za rostlinnou alternativu, umělé maso z produkce Impossible Foods, které...

Fermentovaný tofu tvaroh

Pokud chcete tofu posunout ještě o level výš co se týče živin i chuti, zfermentujte ho na výborný tofu tvaroh! Je to jednoduché a...

Tempeh – sójový hermelín

Tempehu se jinak říká "javánské maso". Oblíbený je především v Indonésii, ale už i u nás se stal známým a často používaným díky jeho...

Pravda o veganství aneb není to jen o jídle…

Veganství není dieta, ale životní styl. Nezaměřuje se pouze na jídlo, ale na mnoho dalších aspektů. V tomto článku se podíváme a objasníme si,...

Toto jste o luštěninách nevěděli

Luštěniny slouží jako zdroj bílkovin. Jsou to bílkoviny s minimálním množstvím tuku a úplně bez cholesterolu, obsahují poměrně dost vlákniny, jsou chutné, syté, jejich pěstování je...

Jak upravit jídelníček u dětí s ADHD

Strava má na nemoc ADHD (hyperaktivitu), která je v dnešní době u dětí velmi rozšířenou nemocí, velký vliv. A jak tedy sestavit jídelníček tak,...

Tofu – sójový sýr

Tofu uzené, natural, marinované, ochucené, silken... Je jich spousta druhů. Tofu nepotřebuje žádnou nebo jen velmi krátkou přípravu a v kuchyni má opravdu univerzální...

Je tofu zdravé? Sója a její rizika.

Je tofu zdravé nebo nebezpečné, protože není fermentované? A co tempeh, misso pasta nebo sójová omáčka? Můžeme je jíst, aniž bychom si ublížili? Kolik...

Domácí sójový jogurt

Máte rádi krémové rostlinné jogurty typu Sojade nebo Alpro? Nebo máte alergii na laktózu a chcete alternativu k mléčným jogurtům? Připravte si je bez...

Výroba tempehu: jak na to, aby se zaručeně povedl

Tempeh doma zvládne vyrobit každý. A nemusí být zdaleka jen sojový! Naučíme vás dělat tempeh i z rýže, čočky, buluru, slunečnicových semínek či ořechů....

Jak vařit bez sóji

Sója je potravina opěvovaná i kritizovaná. Najdeme ji téměř ve všech běžných potravinách a zdravé výživy ji nabízejí v nejrůznějších formách od sojového mléka,...

Lepek – zbytečný strašák

V několika textech se budeme věnovat tématu lepku – někdy shovívavě, jindy rezervovaněji. Nečekejte tedy žádnou „konečnou pravdu o lepku“, čtěte jen s otevřenou myslí a...

Proč jíst natto

Na základě článku o použití sóji v naší kuchyni se nám ozval čtenář, kterého náhlé zhoršení zdravotního stavu přivedlo k pravidelné konzumaci natta (výrobek vzniklý fermentací...

Sója pod lupou: ano nebo ne?

Jsou sojové výrobky hrozbou pro naši štítnou žlázu a hormony? Mohou je jíst děti? A v jaké podobě a kolik, aby neškodily, ale pomáhaly?...
Téma: druhy čočky, vegan párky, sojová mouka, sójové výrobky, kyselina listová, tofu tvaroh, protein ze soji, zdraví, vejce, ochrana přírody, miso pasta, bolesti zad, železo, hranolky, rostlinné sýry, rostlinná smetana, střevní problémy, hořčík, burgery, maso, veganské salámy, Tamari, rostlinný burger, choroby srdce, žitná mouka, zdravý jídelníček, rostlinné alternativy, whopper, bez cukru, nadýmání, vaření hrachu, vegan uzeniny, ABKM, celiak, mléko, proteiny, špalda, exotické ovoce, jogurt ze sojového mléka, jak uvařit soju, živočišné produkty, luštěniny nadýmání, vitamín B12, tuky, strava, vegetariánský burger, mungo fazole, emulgátor, bílé pečivo, čím solit, kozlík lékařský, beyond, beyond meat, miso, imunita, jogurt, omega 3, houby, sojový jogurt, ječmen, jak začít, bílkoviny, sojový hermenlín, hrachová mouka, mandlová mouka, aduki, jak vařit luštěniny, E433, dezerty, umami, mouka, bez lepku, hypoglykémie, rostlinné párky, rizika veganství, jogurt bez mléka, hotovky, kaše nasladko, instantní kaše, džusy, loupaný hrách, hrách, bílé tofu, shoyu, nejčastější chyby ve veganském jídelníčku, záněty, zdravá sojová omáčka, sojový sýr, edamame, hraška, zahušťovadla, extrudované výrobky, chyby v jídelníčku, umělá sladidla, vegan whole foods, srdeční choroby, fit strava, nejčastější chyby, černá čočka, tlak, vegan klobásky, nedostatek B12, antinutriční látky, ovesná mouka, rostlinné bílkoviny, celozrnná mouka, infarkt, vege párek, meduňka, rostlinné burgery, vaření fazolí, jak uvařit čočku, zdravá strava, E415, adzuki, namáčení czrny, geneticky modifikované potraviny, špaldová mouka, kukuřičná mouka, vegan máslo, život, polysorbát 80, alergie na mléko, sójové mléko, půlený hrách, brambory, průmyslově zpracované výrobky, pohanka, trávení, mungo, mandle, jak vařit čočku, obiloviny, bez vejce, oříšková mouka, zánět, esenciální aminokyseliny, kotouč, sojové maso, cizrna, veganské jídlo, burger king, tempehová kultura, veganské restaurace, oves, luštěniny, zmrzlina, jak uvařit afzuki, problémy s trávením, vegan burger

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?