Domů Téma Sója

sója

Jak správně uvařit luštěniny, aby byly měkké

Luštěniny - zázračné i zrádné. Většina lidí je má spojené s nadýmáním, anebo nekonečným vařením, protože jsou pořád tvrdé. Vaří je totiž špatně. Naučte...

Tyto běžné emulgátory v potravinách poškozují naše střevo

Možná to znáte. Trpíte nadýmáním, plynatostí a dalšími nepříjemnými střevními problémy a nevíte proč. Vyřadili jste mléčné výrobky, lepek a další dráždivé látky, ale...

Typické chyby při veganské a vegetariánské stravě

Jíst vegansky ještě neznamená jíst zdravě. Když vyřadíme ze stravy živočišné produkty, automaticky to neznamená, že jíme dobře. I na veganské a vegetariánské stravě...

Burger z umělého masa: zákazníci prý nepoznají rozdíl

Burger King vyměnil u své vlajkové lodi - nejoblíbenějšího burgeru Whopper - hovězí maso za rostlinnou alternativu, umělé maso z produkce Impossible Foods, které...

Fermentovaný tofu tvaroh

Pokud chcete tofu posunout ještě o level výš co se týče živin i chuti, zfermentujte ho na výborný tofu tvaroh! Je to jednoduché a...

Tempeh – sójový hermelín

Tempehu se jinak říká "javánské maso". Oblíbený je především v Indonésii, ale už i u nás se stal známým a často používaným díky jeho...

Pravda o veganství aneb není to jen o jídle…

Veganství není dieta, ale životní styl. Nezaměřuje se pouze na jídlo, ale na mnoho dalších aspektů. V tomto článku se podíváme a objasníme si,...

Toto jste o luštěninách nevěděli

Luštěniny slouží jako zdroj bílkovin. Jsou to bílkoviny s minimálním množstvím tuku a úplně bez cholesterolu, obsahují poměrně dost vlákniny, jsou chutné, syté, jejich pěstování je...

Jak upravit jídelníček u dětí s ADHD

Strava má na nemoc ADHD (hyperaktivitu), která je v dnešní době u dětí velmi rozšířenou nemocí, velký vliv. A jak tedy sestavit jídelníček tak,...

Tofu – sójový sýr

Tofu uzené, natural, marinované, ochucené, silken... Je jich spousta druhů. Tofu nepotřebuje žádnou nebo jen velmi krátkou přípravu a v kuchyni má opravdu univerzální...

Je tofu zdravé? Sója a její rizika.

Je tofu zdravé nebo nebezpečné, protože není fermentované? A co tempeh, misso pasta nebo sójová omáčka? Můžeme je jíst, aniž bychom si ublížili? Kolik...

Domácí sójový jogurt

Máte rádi krémové rostlinné jogurty typu Sojade nebo Alpro? Nebo máte alergii na laktózu a chcete alternativu k mléčným jogurtům? Připravte si je bez...

Mouky, jak se v nich vyznat a k čemu je použít

Když se řekne slovo mouka, vybaví se vám určitě spousta různých druhů - špaldová, celozrnná, bílá, chlebová, bezlepková, hrachová, mandlová... Ale vyznáte se v...

Výroba tempehu: jak na to, aby se zaručeně povedl

Tempeh doma zvládne vyrobit každý. A nemusí být zdaleka jen sojový! Naučíme vás dělat tempeh i z rýže, čočky, buluru, slunečnicových semínek či ořechů....

Jak vařit bez sóji

Sója je potravina opěvovaná i kritizovaná. Najdeme ji téměř ve všech běžných potravinách a zdravé výživy ji nabízejí v nejrůznějších formách od sojového mléka,...

Sojové omáčky shoyu a tamari

Shoyu a tamari skvěle ochutí všechny možné druhy pokrmů. Tyto univerzální dochucovadla obsahují jen okolo 12 % soli. Pokrm nejen osolí, zvýrazní chutě, a navíc ještě dodají...

Lepek – zbytečný strašák

V několika textech se budeme věnovat tématu lepku – někdy shovívavě, jindy rezervovaněji. Nečekejte tedy žádnou „konečnou pravdu o lepku“, čtěte jen s otevřenou myslí a...

Proč jíst natto

Na základě článku o použití sóji v naší kuchyni se nám ozval čtenář, kterého náhlé zhoršení zdravotního stavu přivedlo k pravidelné konzumaci natta (výrobek vzniklý fermentací...

Sója pod lupou: ano nebo ne?

Jsou sojové výrobky hrozbou pro naši štítnou žlázu a hormony? Mohou je jíst děti? A v jaké podobě a kolik, aby neškodily, ale pomáhaly?...
Téma: mikrobiom, E407, tuky, smažený tempeh, zelený hrách, mandle, mungo fazole, maso, fermentovaná soja, jáhly, vaření hrachu, plynatost, ovesná mouka, přírodní tofu, trávicí problémy, komplexní sacharidy, přírodní tempeh, vegan whole foods, ječmen, tofu tvaroh, oříšková mouka, cévy, vitamín D, vegan sýry, živočišná strava, namáčení fazolí, junk food, fast food, mléko, uzený tempeh, miso, sojový hermenlín, umami, tyčinky, bezlepková dieta, bez masa, jak vařit hrách, rizika veganství, uzené tofu, shoyu, silken tofu, xantan, hypoglykémie, vegan hamburger, jak vařit sojové boby, rostlinná smetana, sladká kaše, jak uvařit soju, hnědá čočka, veganské jídlo, bílé pečivo, vegan, cizrna, čočka, glutamát sodný, cirkusy, jak uvařit mungo, nadýmání, namáčení, jak vařit cizrnu, impossible foods, éčka, dezert, vegetariánské recepty, pečení, uzeniny, zdravý dezert, tempeh, červená čočka, fermentace, tofunéza, kyselina listová, půlený hrách, umělé látky, loupaný hrách, bez vajec, probiotika, omega 3, adzuki, vlasy, řasy, emulgátory, džusy, jídelníček, zdravá strava, jak uvařit červenou čočku, mouky, veganské maso, loupaná čočka, E466, luštěniny nadýmání, veganské salámy, umělá sladidla, sójová omáčka, kozlík lékařský, natural tempeh, instantní kaše, houby, namáčení czrny, bolesti zad, celulózová guma, hatcho miso, osteoporóza, jak uvařit fazole, tuk, tofu, mléčné výrobky, pufované výrobky, Asie, jogurt, aromata, umělé maso, vegan jogurt, geneticky modifikované potraviny, sojový sýr, sladké pečivo, zelenina, jak začít, karagenan, pohanková mouka, mungo, hotovky, antinutriční látky, choroby srdce, dochucovadla, rostlinný jogurt, mikroflóra, proteiny, veganská strava, ječná mouka, střevo, děti, střeva, beluga, E415, problémy s trávením, tofu krém, krupice, jak vařit čočku, černá čočka, míchaná vajíčka, cukr, rostlinná strava, mrtvice, genetická modifikace, obezita, vitamín C, celiak, celozrnné pečivo, železo

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?