- 2 hrnky fazolí cannellini
- 1 hrnek ovsa
- máslová dýně
- 2 polévkové lžíce lahůdkového droždí
- 3 stroužky česneku
- 80 g ovesných vloček
- sůl
- pepř
- olej
- majoránka
- cibule
Jak připravit fazolový nákyp s dýní
- Fazole a oves jsem namočte a společně druhý den uvařte v tlakovém hrnci.
- Dýni nastrouhejte a dejte do mísy, přidejte uvařené fazole a oves, prolisovaný česnek, sůl, pepř, olej a lahůdkové droždí.
- Vločky lehce rozmixujte a poté přidejte k ostatnímu do mísy. Přidejte vodu, aby vločky změkly, promíchejte a nechte 1 hodinu odležet. Finální hmota musí být vlhká, ale ne mokrá.
- Skleněnou pánev nebo jinou zapékací nádobu potřete olejem, dejte dovnitř těsto, na povrch trochu nasekané cibule, pokapejte olejem a dejte péct do trouby cca na 35 minut, dokud povrch nezezlátne.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- Pokud chcete, aby jídlo vypadalo lépe, můžete použít zapékací mističky (kokotky) a udělat monoporce.
- Podávejte se salátem nebo sladkokyselou či kvašenou zeleninou.
- Pro verzi bez lepku použijte místo ovsa bezlepkovou obilovinu a klasické ovesné vločky nahraďte bezlepkovými.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv fazole.
- Místo ovsa můžete použít jakoukoliv obilovinu.
Děti
- S menším množstvím soli a oleje a bez pepře vhodné pro děti od 2 let.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Kde , prosím, kupujete obilniny?
Děkuji.
Moc dobré, pekla jsem z kamutu a fazolí adzuki.
Mňam! Děkuji ✨