Jídlo jako dělané pro milovníky červené řepy. Krémové a vynikající, navíc krásně barevné.

Ingredience
2 porce
  • 100 g suchých máslových fazolí
  • 2 střední červené řepy
  • pórek
  • žampiony
  • česnek
  • cukety žlutá a zelená
  • mrkev
  • olivový olej
  • umeocet
  • pepř
  • gomasio
  • sůl
  • domácí kešu smetana (nebo koupená rostlinná)
  • čerstvá petrželka

Jak připravit smetanové fazole s červenou řepou

  1. Večer namočte fazole, druhý den je uvařte v nové vodě a s kouskem řasy nebo bylinkami a odložte stranou.
  2. Uvařte červenou řepu, poté ji nakrájejte na kostky, pokapejte umeoctem, abyste neztratili krásnou červenou barvu, a nechte stranou.
  3. Do pánve nalijte olej. Přidejte pórek, česnek a mrkev nakrájenou na malé kousky. Jemně smažte, podlijte trochou vody.
  4. Když je mrkev měkká, přidejte houby a cukety, sůl a pepř. Vařte několik minut.
  5. Nakonec smíchejte zeleninu s řepou a fazolemi, přidejte smetanou z kešu. Pokud je potřeba, přidejte trochu vody a vařte cca jednu minutu, aby se chutě smísily.
  6. Podávejte sypané gomasiem a petrželkou.

Praktické

  • Po uvaření a nakrájení řepy jí nezapomeňte pokapat umeoctem. Zachová si tím svojí pěknou barvu.
  • U některých ingrediencí není uvedena váha, dejte vše podle oka.
  • Pokud chcete ještě krémovější konzistenci, nařeďte kešu smetanu trochou vody.

Obměna

  • Můžete přidat i jinou zeleninu.
  • Můžete použít i jinou rostlinou smetanu.

Děti

  • Bez koření a soli vhodné pro děti od 1,5 roku, pokud už běžně jedí fazole.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Podzimní detox nemá chybu! Samé dobroty, které mě léčí

Pavlína M.: Již 9 měsíců jsem s Jíme Jinak...

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

Je mi mnohem líp ve vlastním těle

Hanka: Dobrý den, děkuji za kurz. Zhubla v pase...

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

Díky vám jsem začala vařit polévky – jsou tak chutné i rychlé na přípravu!

Marta: Milá paní Evo, chtěla bych Vám moc poděkovat za...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Změna jídelníčku mi pomohla s problémy se spaním

Pavlína: S problémy se spaním mi opravdu pomohla až změna...

Klub JJ mě vyrazil dech

Jana: Evi a Helčo, jste úžasné , Klub jíme...

Překvapilo mě, jaký rozdíl je, když nejím maso a mléko

Slavkast: Chtěla bych za kurs moc poděkovat! Nejvíce mě...

Mám víc energie a čistší hlavu

Neli: S úklidy řádím od úterka, pěkně využívám dynamickou...

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

Za 6 dní v kurzu Hubnutí do plavek má dole 1,5 kg a 4 cm v pase!

Dagmar: Jsem 6.den v kurzu Hubneme do plavek a...

Vaše kurzy jsou super

Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

Členství v Klubu byla jedna z našich nejlepších investic

Martina: Dlouho jsem váhala, zda si můžeme dovolit z...
  1. Tohle byla opět výzva a možnost vyzkoušet i kešu smetanu. No co Vám mám povídat, to byla dobrota. Ten talíř co je na fotce jsem si dal dvakrát :-) Prostě jsem to množství při přípravě napoprvé trochu neodhadl :-) Skvělý recept a velmi oceňuji autorku, že je ochotná se podělit o takovéto kulinářské skvosty! Těším se na příští zkoušení dalších receptů :-)

  2. Na večeři dnes byly smetanové fazole s červenou řepou a odpoledne jsem pohostila dospělého vnuka litým koláčem s ovocem. Zbyl jeden kousek pro manžela a jeden pro mě. Chutnalo všem, dík za recepty.

  3. Zobrazit 5 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTemari sushi – barevné pohoštění na každou párty
Další článekMeloun více chutí