Jídlo jako dělané pro milovníky červené řepy. Krémové a vynikající, navíc krásně barevné.

Ingredience
2 porce
  • 100 g suchých máslových fazolí
  • 2 střední červené řepy
  • pórek
  • žampiony
  • česnek
  • cukety žlutá a zelená
  • mrkev
  • olivový olej
  • umeocet
  • pepř
  • gomasio
  • sůl
  • domácí kešu smetana (nebo koupená rostlinná)
  • čerstvá petrželka

Jak připravit smetanové fazole s červenou řepou

  1. Večer namočte fazole, druhý den je uvařte v nové vodě a s kouskem řasy nebo bylinkami a odložte stranou.
  2. Uvařte červenou řepu, poté ji nakrájejte na kostky, pokapejte umeoctem, abyste neztratili krásnou červenou barvu, a nechte stranou.
  3. Do pánve nalijte olej. Přidejte pórek, česnek a mrkev nakrájenou na malé kousky. Jemně smažte, podlijte trochou vody.
  4. Když je mrkev měkká, přidejte houby a cukety, sůl a pepř. Vařte několik minut.
  5. Nakonec smíchejte zeleninu s řepou a fazolemi, přidejte smetanou z kešu. Pokud je potřeba, přidejte trochu vody a vařte cca jednu minutu, aby se chutě smísily.
  6. Podávejte sypané gomasiem a petrželkou.

Praktické

  • Po uvaření a nakrájení řepy jí nezapomeňte pokapat umeoctem. Zachová si tím svojí pěknou barvu.
  • U některých ingrediencí není uvedena váha, dejte vše podle oka.
  • Pokud chcete ještě krémovější konzistenci, nařeďte kešu smetanu trochou vody.

Obměna

  • Můžete přidat i jinou zeleninu.
  • Můžete použít i jinou rostlinou smetanu.

Děti

  • Bez koření a soli vhodné pro děti od 1,5 roku, pokud už běžně jedí fazole.

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Jsem moc ráda, že jsem do sebe za kurz investovala

Giana: Váš kurz se mi moc líbí. Jídla jsou...

Vaše vedení je úžasné – kila jdou dolů a nemám chuť na sladké

Marie: děkuji za další přísun informací. Už podle vás...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Vstávám teď tak, že vyskakuju z postele

KatkaM.: Cítím se báječně a nejsem unavená a opuchlá....

Po 12 letech mám konečně v pořádku ranní glykémii (Katerina)

Katerina: Dobrý den Evi - byť pomalu, ale přece...

Vánoce v pohodě a podle našich představ (Věra)

Věra: V loni během Podzimního detoxu jsme doma měli...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Fantastický program, všetko chutí a pri tom chudnem (Daniela)

Daniela: Fantastický program, všetko chutí, pôst som dala úplne...

Nevěděla jsem, že umím tak dobře vařit (Andrea)

Andrea: Zdravím všechny ze své pozice na chvostu pelotonu!...

S manželem jsme dohromady zhubli 15 kg!

Zdeňka B.: Kurz i přes zdravotní obtíže, které mě...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Zhubla jsem, zlepšilo se i zažívání a atopický ekzém. (Olga)

Olga: Tak už jím podle Jíme Jinak asi měsíc...

Jíme Jinak mě baví (Olga, 76 let)

Olga: Ahoj Evičko, chci tímto moc poděkovat a popřát...

Věřím, že to půjde (Olga)

Olga: Zdravím a připojuji se ke všem, co děkují,...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Vaše kurzy jsou super

Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...
  1. Ahoj, pro děti od 1,5 roku se myslí i se žampiony? Nebo nevadí když je tam dám a pak je malému vyberu?

  2. Tohle byla opět výzva a možnost vyzkoušet i kešu smetanu. No co Vám mám povídat, to byla dobrota. Ten talíř co je na fotce jsem si dal dvakrát :-) Prostě jsem to množství při přípravě napoprvé trochu neodhadl :-) Skvělý recept a velmi oceňuji autorku, že je ochotná se podělit o takovéto kulinářské skvosty! Těším se na příští zkoušení dalších receptů :-)

  3. Na večeři dnes byly smetanové fazole s červenou řepou a odpoledne jsem pohostila dospělého vnuka litým koláčem s ovocem. Zbyl jeden kousek pro manžela a jeden pro mě. Chutnalo všem, dík za recepty.

  4. Zobrazit všech 9 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTemari sushi – barevné pohoštění na každou párty
Další článekNeleze vám Jíme Jinak už krkem?