Domů > Zdravé recepty > Polévky > Krémové

Jemná sametová polévka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
sezóna podzim
sezóna zima

Hustou sametová polévka, která vás zasytí a zahřeje třeba po procházce zimní přírodou.

Ingredience

Michal byl typický cukrovkář druhého typu. V lednu mu naměřili cukr 29 a chtěli ho ihned hospitalizo...

Jak připravit sametovou květákovou polévku

  1. Na páře uvařte květák.
  2. Do mixéru dejte vařené fazole i s trochou tekutiny, ve které se vařily a květák. Rozmixujte na jemný sametový krém.
  3. Do tohoto krému vmíchejte trochu citrónové šťávy.
  4. Na talíři pokapejte olivovým olejem, dukkahem a bílým pepřem.

Praktické

  • V tomto receptu nemusíte nic vážit, řiďte se podle počtu strávníků a podle toho volte množství surovin.
  • Tekutinu z fazolí si nechte stranou, pokud se vám zdá polévka příliš hustá, můžete dodatečně naředit.

Obměna

  • Můžete přidat jakoukoliv posypku.
  • Můžete použít jakékoliv bílé fazole.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme koření.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

16 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Tak jsem se nechala inspirovat a nakonec jsem měla úplně jinou polévku 😂 Zbytek dýně, zbytek zelí a půlka petržele + jedna malá cibule a trochu vařeného hrachu. To jsem otestovala a zalila vývarem. Pak rozmixovala. Trochu hrachu jsem nechala v celku a přidala ještě řasu hiziki, kterou jsem vařila s hrachem a pak následně lovila 😀 Jediné, co je na tom stejné je to koření Dukkah. Byla výborná, všichni si pochutnali. Normálně by mě to nenapadlo 🤷‍♀️😂😂😂 Takže díky za inspiraci 😁

Slavomíra
4. 2. 2024

Výborná bola,teda s cícerom,ktorý som potrebovala minúť_už som zabudla,ako biele korenie dobre chutí🙂do kompletky Romanove placky
https://www.jimejinak.cz/jahlove-placky-s-houbama/

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Veganská libyjská Shorba

Tentokrát jsem se nechala inspirovat libyjskou shorbou, moje verze je ovšem oproti originálním receptu veganská. Příprava je velice jednoduchá a nezabere v...

Italská zuppa jinak

Hustá italská polévka v upravené verzi, obohacená o skvělou a velice zdravou zeleninu, kterou většina Italů nezná – tuřín. Tato zelenina je doslova n...

Batátová polévka

Pikantní polévka, která vás spolehlivě zahřeje během chladných podzimních dnů.

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Podzimní pohanka

Pohanka je skvělá pseodobilovina se zahřívacím efektem a je proto vhodná pro chladné dny. Zkuste ji v této úpravě s pečenou zeleninou, houbami a fazolemi.