Domů > Zdravé recepty > Polévky > Krémové

Jemná sametová polévka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
sezóna podzim
sezóna zima

Hustou sametová polévka, která vás zasytí a zahřeje třeba po procházce zimní přírodou.

Ingredience

Víte co to je histaminová intolerance a jak se projevuje? Aleny syn se stále osypával, měl nateklé dlaně a chodidla, ...

Jak připravit sametovou květákovou polévku

  1. Na páře uvařte květák.
  2. Do mixéru dejte vařené fazole i s trochou tekutiny, ve které se vařily a květák. Rozmixujte na jemný sametový krém.
  3. Do tohoto krému vmíchejte trochu citrónové šťávy.
  4. Na talíři pokapejte olivovým olejem, dukkahem a bílým pepřem.

Praktické

  • V tomto receptu nemusíte nic vážit, řiďte se podle počtu strávníků a podle toho volte množství surovin.
  • Tekutinu z fazolí si nechte stranou, pokud se vám zdá polévka příliš hustá, můžete dodatečně naředit.

Obměna

  • Můžete přidat jakoukoliv posypku.
  • Můžete použít jakékoliv bílé fazole.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

16 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Tak jsem se nechala inspirovat a nakonec jsem měla úplně jinou polévku 😂 Zbytek dýně, zbytek zelí a půlka petržele + jedna malá cibule a trochu vařeného hrachu. To jsem otestovala a zalila vývarem. Pak rozmixovala. Trochu hrachu jsem nechala v celku a přidala ještě řasu hiziki, kterou jsem vařila s hrachem a pak následně lovila 😀 Jediné, co je na tom stejné je to koření Dukkah. Byla výborná, všichni si pochutnali. Normálně by mě to nenapadlo 🤷‍♀️😂😂😂 Takže díky za inspiraci 😁

Slavomíra
4. 2. 2024

Výborná bola,teda s cícerom,ktorý som potrebovala minúť_už som zabudla,ako biele korenie dobre chutí🙂do kompletky Romanove placky
https://www.jimejinak.cz/jahlove-placky-s-houbama/

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Italská zuppa jinak

Hustá italská polévka v upravené verzi, obohacená o skvělou a velice zdravou zeleninu, kterou většina Italů nezná – tuřín. Tato zelenina je doslova n...

Batátová polévka

Pikantní polévka, která vás spolehlivě zahřeje během chladných podzimních dnů.

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Podzimní pohanka

Pohanka je skvělá pseodobilovina se zahřívacím efektem a je proto vhodná pro chladné dny. Zkuste ji v této úpravě s pečenou zeleninou, houbami a fazolemi.

Ostro kyselá pikantní polévka

Vydatná pikantní polévka vonící kořením, ve které se příjemně snoubí kyselá a ostrá chuť.

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce