- květák
- fazole cannellini
- olivový olej
- bílý pepř
- domácí koření Dukkah
- sůl
- citrónová šťáva
Jak připravit sametovou květákovou polévku
- Na páře uvařte květák.
- Do mixéru dejte vařené fazole i s trochou tekutiny, ve které se vařily a květák. Rozmixujte na jemný sametový krém.
- Do tohoto krému vmíchejte trochu citrónové šťávy.
- Na talíři pokapejte olivovým olejem, dukkahem a bílým pepřem.
Praktické
- V tomto receptu nemusíte nic vážit, řiďte se podle počtu strávníků a podle toho volte množství surovin.
- Tekutinu z fazolí si nechte stranou, pokud se vám zdá polévka příliš hustá, můžete dodatečně naředit.
Obměna
- Můžete přidat jakoukoliv posypku.
- Můžete použít jakékoliv bílé fazole.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Tak jsem se nechala inspirovat a nakonec jsem měla úplně jinou polévku 😂 Zbytek dýně, zbytek zelí a půlka petržele + jedna malá cibule a trochu vařeného hrachu. To jsem otestovala a zalila vývarem. Pak rozmixovala. Trochu hrachu jsem nechala v celku a přidala ještě řasu hiziki, kterou jsem vařila s hrachem a pak následně lovila 😀 Jediné, co je na tom stejné je to koření Dukkah. Byla výborná, všichni si pochutnali. Normálně by mě to nenapadlo 🤷♀️😂😂😂 Takže díky za inspiraci 😁
Výborná bola,teda s cícerom,ktorý som potrebovala minúť_už som zabudla,ako biele korenie dobre chutí🙂do kompletky Romanove placky
https://www.jimejinak.cz/jahlove-placky-s-houbama/