- 1 hrnek rýžové mouky
- olej
- vařící voda
- strouhaný kokos
- sušené listy kari
- černé hořčičné semínko
- kurkuma
- sůl
Jak připravit rýžové knedlíčky Ammini Kozhukattai
- Dejte vařit vodu.
- Do mísy nasypte rýžovou mouku, přidejte trochu soli a lžičku oleje. Postupně přidávejte vařící vodu a míchejte.
- Vodu do těsta přidávejte postupně. Těsto musí být měkké, ale ne lepivé. Hněťte nejprve vařečkou, abyste se nespálili a po chvilce rukama.
- Dejte vařit do hrnce vodu, navrch dejte pařák a přikryjte poklicí. Vnitřek pařáku potřete olejem.
- Rukama tvořte malé kuličky o velikosti oříšku nebo trochu větší. Dejte kuličky na talíř pokapejte olejem a promíchejte. Vložte kuličky na pařák a pod poklicí vařte 10 minut.
- Na suchou pánev dejte strouhaný kokos, hořčičné semínko, kurkumu, trošku soli a sušené kari listy. Lehce osmahněte, přidejte trošku oleje a vařené kuličky vhoďte do pánve. Promíchejte, aby se obalily.
Praktické
- Při tvoření kuliček si dejte do dlaní trošku oleje a kuličky tvořte mastnýma rukama.
- Tyto kuličky jsou snack, slaná pochoutka a určitě se při slavnostech budou hodit na každý stůl.
- Listy kari jsou ze stromu Murraya koenigii nebo Bergera koenigii, je to tropický a subtropický strom z čeledi Rutaceae, původem z Asie. V indických receptech se s nimi setkáte velmi často.
Obměna
- Směs na obalení si můžete upravit podle své chuti, můžete přidat třeba oblíbené pikantní koření. Nevynechte ale kokos, sušené listy kari a hořčičné semínko.
Děti
- Pro větší děti.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Buďte první, kdo napíše komentář