Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Rýžové kuličky Ammini Kozhukattai

Uvařeno
bez lepku

Ammini Kozhukattai jsou rýžové knedlíčky vařené na páře. Jsou vhodné jako zdravá slaná chuťovka, skvěle se budou vyjímat na svátečním stole a můžete jimi překvapit svoji návštěvu.

Ingredience
  • 1 hrnek rýžové mouky
  • olej
  • vařící voda
  • strouhaný kokos
  • sušené listy kari
  • černé hořčičné semínko
  • kurkuma
  • sůl

Diet jsem kvůli váze vyzkoušela hodně, s váhou to bylo vždycky jak na houpačce. Výsledkem byly bolavé kotníky, strhan...

Jak připravit rýžové knedlíčky Ammini Kozhukattai

  1. Dejte vařit vodu.
  2. Do mísy nasypte rýžovou mouku, přidejte trochu soli a lžičku oleje. Postupně přidávejte vařící vodu a míchejte.
  3. Vodu do těsta přidávejte postupně. Těsto musí být měkké, ale ne lepivé. Hněťte nejprve vařečkou, abyste se nespálili a po chvilce rukama.
  4. Dejte vařit do hrnce vodu, navrch dejte pařák a přikryjte poklicí. Vnitřek pařáku potřete olejem.
  5. Rukama tvořte malé kuličky o velikosti oříšku nebo trochu větší. Dejte kuličky na talíř pokapejte olejem a promíchejte. Vložte kuličky na pařák a pod poklicí vařte 10 minut.
  6. Na suchou pánev dejte strouhaný kokos, hořčičné semínko, kurkumu, trošku soli a sušené kari listy. Lehce osmahněte, přidejte trošku oleje a vařené kuličky vhoďte do pánve. Promíchejte, aby se obalily.

Praktické

  • Při tvoření kuliček si dejte do dlaní trošku oleje a kuličky tvořte mastnýma rukama.
  • Tyto kuličky jsou snack, slaná pochoutka a určitě se při slavnostech budou hodit na každý stůl.
  • Listy kari jsou ze stromu Murraya koenigii nebo Bergera koenigii, je to tropický a subtropický strom z čeledi Rutaceae, původem z Asie. V indických receptech se s nimi setkáte velmi často.

Obměna

  • Směs na obalení si můžete upravit podle své chuti, můžete přidat třeba oblíbené pikantní koření. Nevynechte ale kokos, sušené listy kari a hořčičné semínko.

    
    

Děti

  • Pro větší děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

20 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Maková pomazánka

Velmi jednoduchá a zdravá pomazánka. Pokud máte uvařené fazole, budete ji mít připravenou během okamžiku. Je skvělá na svačinku třeba ke kváskovému chlebu,...

Chukandar Ka Raita – raita z červené řepy

Raita je jogurtový dressing, který snad nikdy nechybí na žádném indickém stole. Je to výborná příloha, kterou si jistě zamilujete.

Volské oko jinak

Zpestřete si svůj talíř a zkuste si připravit volské oko ve veganské verzi, tedy bez vajec. Pohrajte si v kuchyni, vaření je i zábava.

Cajunské tofu plátky

Pikantní pečené tofu plátky, které můžete dát do chlebů, placek, ale i použít do jakýchkoliv receptů.

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Tartar z červené řepy

Sezóna řepy je tady a tahle vděčná surovina se dá připravit na spoustu způsobů. Jedním z nich je i tento tatarák, ktery se báječně hodí k plackám a nebo to...