Přes noc namočit cizrnu, vodu slít a vařit v papiňáku s kombu 45 minut. Nakrájet cibulku a zpěnit ji na oleji, přidat našikmo nakrájenou mrkev, lžíci červené papriky a 1-2 minutky restovat. Osolit, podlít zeleninovým (cizrnovým) vývarem a dusit. Přidat našikmo nakrájený pórek a až změkne, vmíchat část cizrny. Druhou část cizrny rozmixovat v mixéru na krém a vmíchat k zelenině a cizrně (slouží k zahuštění). Zjemnit tofunézou dle chuti (sójovou smetanou) a dochutit umeoctem, případně ještě solí.
K tomu byla celozrnná rýže, posypána gomasiem a pažitkou, pickles, napařený květák a tempura z cibule (hladká mouka, pohanková mouka, studená voda – obaleno v těstíčku a fritováno ve vysoké vrstvě oleje, postříkáno shoyu).
Jedním slovem luxusní, příště vařím z kila cizrny 🙂
Nadi a Heli, vaše odpovědi čtu až dnes ;). I tak moc děkujiiiiiíííí!!!
Velka mnamka!! Moc diky za recept! 🙂
Děkuji za recept, moc jsme si pochutnali (dokonce bez tofunézy či ovesné smetany). V bříšku jako v pokojíčku (jak vždy píšete) a duše si zpívá. Díky, díky, díky… Magda
Ajka prostě umí 🙂
Supr recept,diky!
Dodbý den,
prosím co si mám představit pod pojmem gomaisem?
Děkuji za odpověď
Dana 😉
Dano, gomasio (Goma je semínko sezamu, Shio je sůl) je ochucovadlo ze semínek a mořské soli, mohou se přidat moř. řasy. Připravuje se v různých poměrech daných surovin. V knize D. Lužné se píše, že podporuje trávení, vstřebávání potravy ve střevech, zlepšuje kalitu krve, odstraňuje únavu, bolesti hlavy…Holky tady mají recept na Gomasio z řasy Wakame a semínek.
Je to mletá teplá směs opražených semínek a soli.
Výborný recept, díky. Moc jsme si pochutnali a cibule v těstíčku bylo vynikající překvapení. Dělala jsem poprvé tempuru – lahůdka. Až příjde návštěva, určitě nabídnu.
Alespoň uvidí, že ze zeleninky jsou samé dobroty.
Eva
Díky za bezva recept, cizrna nám moc chutnala i bez tofunézy, jen jsem zahustila trochou kuzu.