Domů Téma Kynutí

kynutí

Sladké jidáše ve tvaru zajíčka

Na Velikonoce se tradiční peklo sladké kynuté pečivo tzv. Jidáše. My jsme je připravili netradičně ve tvaru roztomilých velikonočních zajíčků :-) Toto těsto je...

Slané hospodské tyčinky

Věrná kopie klasických hospodských tyčinek ve zdravé verzi kynuté za pomocí tradičního kvásku. Skvělé slané občerstvení na oslavy, jako svačinka nebo jen tak na...

Luxusní kynutý bezlepkový štrůdl

Nejluxusnější bezlepkový štrůdl, jaký jsem kdy udělala/jedla. Nadýchané, tenké a lehoučké kynuté těsto z jednodruhových muk, výborný i druhý den. Ale pozor - hrozí...

Kváskové donuty s karobovou polevou

I donuty mohou být zdravé! Nevěříte? Tak zkuste tyto luxusní donuty bez lepku, bez droždí, cukru i bílé mouky. A navíc pečené v troubě.

Jak nejrychleji udělat rýžový kvásek (za 3 dny)

Výroba bezlepkového kvásku nemusí být věda. S tímto postupem můžete vytvořit kvásek z jakékoliv bezlepkové mouky a za 3 dny už můžete péct své...

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Cereální kváskový chléb Bezlepkáč

Miluji tu vůni a chuť domácího chleba. Ta křupavá kůrka, obláčkově nadýchaná střídka, nakyslá chuť po kvásku... Právě takový je tento cereální kváskový bezlepkový...

Hnětený pšenično-žitný kváskový chléb

Výborný hnětený chleba jako koupený z obchodu. Díky kvásku je zdravý a velmi dobře stravitelný, a navíc domácí ještě teplý, nadýchaný a křupavý chleba......

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Kvašené chlebové placky

Zbyl vám kvásek nebo kváskové těsto? Připravte si na pánvi tyto skvělé chlebové placky! Jsou nadýchané jako lívance, ale s tou pravou chlebovou chutí...

Jak založit italský kvásek Lievito Madre

Chcete mít pečivo nadýchané a měkoučké jako vatičku? Založte si italský kvásek lievito madre. Jak? Přesně krok po kroku podle tohoto postupu! Stačí minutka...

Lievito Madre – kvásek, který dělá neuvěřitelně nadýchaná těsta

Lievito Madre - italský kvásek, který promění vaše těsta v nadýchané pečivo jako vatička (např. tyto trdelníky). Kváskujete rádi? Pak ho určitě musíte mít!...

Bezlepkový kváskový trdelník

Také se vám vždy na trzích sbíhají sliny na tradiční staročeský trdelník? Teď si ho můžete dopřát ve zdravé bezlepkové verzi, zcela bez cukru...

Kypřící prášek bez fosfátů

Víte jaký je rozdíl mezi klasickým kypřícím práškem a tou zdravější verzí bez fosfátů? A jak takový kypřící prášek používat?

Čirokovo-pohankové kynuté pletýnky (bez lepku)

Máte doma celiaka, anebo se snažíte omezit lepek? Vymysleli jsme pro vás recept na bezlepkové kynuté pletýnky. Jsou měkké s křupavou kůrkou a díky...

Kváskové koláče frgály

Zdravé kváskové frgálky s tvarohovou nebo makovou náplní kynuté přirozeně pomocí kvásku. Bez cukru a mléka. Skvělé pohoštění pro návštěvu nebo jako svačinka.

Jedlá soda, nebo kypřící prášek? Co je lepší?

Kypřící prášek i jedlá soda mají stejnou funkci. Používají se k nakypření, odlehčení a zvětšení objemu do těst na pečivo a buchty, podobně jako droždí...

Celozrnné rohlíky z kvásku

Chybí vám ve stravě rohlíky? Tak si je připravte ve zdravé podobě! S naším receptem to zvládnete levou zadní. Takovým domácím křupavým rohlíkům se...

Kynuté kváskové šátečky s jablečnou náplní

Zdravé sváteční šátečky z celozrnné mouky kynuté pomocí tradičního kvásku, zcela bez cukru, mléka a vajec. Výborné jsou naplněné jablečnou náplní se skořicí a...

Kynuté sladké hřebeny z kvásku

Výborné slaďoučké kváskové hřebínky zcela bez cukru. Vyrobeny tradiční metodou kynutí za pomocí kvásku, díky kterému jsou lépe stravitelné a mnohem zdravější než ty...

Slané preclíky

Milovala jsem slané hospodské tyčinky a preclíky. Tak jsem vytvořila jejich věrnou kopii, ale ve zdravé verzi z celozrnné mouky a za pomocí tradičního...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...

Velikonoční beránek z kvásku (vegan)

Výborný zdravý kynutý kváskový beránek z celozrnné mouky, bez cukru, vejce i mléka.
Téma: prázdné kalorie, kvasinky, vločky bez lepku, škrob, závin z kvásku, sušené meruňky, kvašené pečivo, víno, vícezrnný chleba, lívanec, len, pozoly, kukuřičný škrob, jablíčkový štrůdl, kypřící prášek bez fosfátů, zdravé dezerty, jak vyrobit kvásek, domácí mouka, vegan štrůdl, bezlepkové vločky, karob, pečivo s droždím, sladké pečivo, hřeben, rohlíky z kvásku, sladké pečivo z kvásku, kvas, fytáty, postup rýžový kvásek, jak udělat chleba, jak nahradit pečivo, kalorie, jak založit kvásek, poleva, rafinované potraviny, idli, mléčné kvašení, arrowroot, kvásek výroba, sacharidy, extrudáty, jáhlová mouka, bezlepkové pečení, kypřící prášek, kváskování, beránek, sezóna podzim, kmín, slunečnice, zlepšující látky, kynutý chleba, nádivka, bezlepkové koláče, postup kvásek, kvásek bez lepku, obilí, vegan, maizena, kvásek z itálie, dosa, postup výroby kvásku, čokoládová poleva, alergie na pšenici, pasteur, rýžová natural mouka, alkohol, pečení, cereální pečivo, kynuté těsto, lněné semínko, silvestrovské pohoštění, vegetariánství, Velikonoce, olivový olej, trdlo, pečivo, děti, sójová omáčka, koláče bez lepku, zdravé koláče, tradiční strava, večeře, antinutrienty, rafinovaná mouka, kokosový olej, založení lievito madre, tofu, fit strava, vinný kámen, alergie na lepek, zdravé sladkosti, jak udělat rýžový kvásek, fermentace, těsto, citrónová kůra, jablečný ocet, výroba kvásku, kvásek, ocet, mirin, celozrnný chleba, celozrnný chléb, pečení bez lepku, fosforečné soli, jak založit madre, jak udělat chléb, sladká chuť, zubní kazy, bez mléka, povidla, miso pasta, barviva, slunečnicové smeínko, polevy, zdravá sladkost, domácí bezlepkový chléb, extrudované výrobky, jidáš, pečivo z kvasu, kyselina fytová, preclíky, droždí, kynutý štrůdl, rum, miso, semínka, chleba, svačinka, mouka bez lepku, karobová poleva, sezam, chleba bez lepku, kosti, prášek do pečiva, psyllium, zdravý dezert, sladkosti, vitamíny, italský kvásek, mouka z rýže natural, pletýnky, jak upéct chleba, kokos, demineralizace, pečené koláče, bezlepkové mouky, mahá koření, tvaroh, crohn, oříšky

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?