Domů Téma Kynutí

kynutí

Slané hospodské tyčinky

Věrná kopie klasických hospodských tyčinek ve zdravé verzi kynuté za pomocí tradičního kvásku. Skvělé slané občerstvení na oslavy, jako svačinka nebo jen tak na...

Luxusní kynutý bezlepkový štrůdl

Nejluxusnější bezlepkový štrůdl, jaký jsem kdy udělala/jedla. Nadýchané, tenké a lehoučké kynuté těsto z jednodruhových muk, výborný i druhý den. Ale pozor - hrozí...

Kváskové donuty s karobovou polevou

I donuty mohou být zdravé! Nevěříte? Tak zkuste tyto luxusní donuty bez lepku, bez droždí, cukru i bílé mouky. A navíc pečené v troubě.

Jak nejrychleji udělat rýžový kvásek (za 3 dny)

Výroba bezlepkového kvásku nemusí být věda. S tímto postupem můžete vytvořit kvásek z jakékoliv bezlepkové mouky a za 3 dny už můžete péct své...

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Cereální kváskový chléb Bezlepkáč

Miluji tu vůni a chuť domácího chleba. Ta křupavá kůrka, obláčkově nadýchaná střídka, nakyslá chuť po kvásku... Právě takový je tento cereální kváskový bezlepkový...

Hnětený pšenično-žitný kváskový chléb

Výborný hnětený chleba jako koupený z obchodu. Díky kvásku je zdravý a velmi dobře stravitelný, a navíc domácí ještě teplý, nadýchaný a křupavý chleba......

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Kvašené chlebové placky

Zbyl vám kvásek nebo kváskové těsto? Připravte si na pánvi tyto skvělé chlebové placky! Jsou nadýchané jako lívance, ale s tou pravou chlebovou chutí...

Sladké jidáše ve tvaru zajíčka

Na Velikonoce se tradiční peklo sladké kynuté pečivo tzv. Jidáše. My jsme je připravili netradičně ve tvaru roztomilých velikonočních zajíčků :-) Toto těsto je...

Nadýchané špaldové rohlíky z LM kvásku

Výtečné vegan nadýchané celozrnné rohlíky ze špaldové mouky a z lievito madre kvásku.

Jak založit italský kvásek Lievito Madre

Chcete mít pečivo nadýchané a měkoučké jako vatičku? Založte si italský kvásek lievito madre. Jak? Přesně krok po kroku podle tohoto postupu! Stačí minutka...

Lievito Madre – kvásek, který dělá neuvěřitelně nadýchaná těsta

Lievito Madre - italský kvásek, který promění vaše těsta v nadýchané pečivo jako vatička (např. tyto trdelníky). Kváskujete rádi? Pak ho určitě musíte mít!...

Bezlepkový kváskový trdelník

Také se vám vždy na trzích sbíhají sliny na tradiční staročeský trdelník? Teď si ho můžete dopřát ve zdravé bezlepkové verzi, zcela bez cukru...

Kypřící prášek bez fosfátů

Víte jaký je rozdíl mezi klasickým kypřícím práškem a tou zdravější verzí bez fosfátů? A jak takový kypřící prášek používat?

Čirokovo-pohankové kynuté pletýnky (bez lepku)

Máte doma celiaka, anebo se snažíte omezit lepek? Vymysleli jsme pro vás recept na bezlepkové kynuté pletýnky. Jsou měkké s křupavou kůrkou a díky...

Kváskové koláče frgály

Zdravé kváskové frgálky s tvarohovou nebo makovou náplní kynuté přirozeně pomocí kvásku. Bez cukru a mléka. Skvělé pohoštění pro návštěvu nebo jako svačinka.

Jedlá soda, nebo kypřící prášek? Co je lepší?

Kypřící prášek i jedlá soda mají stejnou funkci. Používají se k nakypření, odlehčení a zvětšení objemu do těst na pečivo a buchty, podobně jako droždí...

Celozrnné rohlíky z kvásku

Chybí vám ve stravě rohlíky? Tak si je připravte ve zdravé podobě! S naším receptem to zvládnete levou zadní. Takovým domácím křupavým rohlíkům se...

Kynuté kváskové šátečky s jablečnou náplní

Zdravé sváteční šátečky z celozrnné mouky kynuté pomocí tradičního kvásku, zcela bez cukru, mléka a vajec. Výborné jsou naplněné jablečnou náplní se skořicí a...

Kynuté sladké hřebeny z kvásku

Výborné slaďoučké kváskové hřebínky zcela bez cukru. Vyrobeny tradiční metodou kynutí za pomocí kvásku, díky kterému jsou lépe stravitelné a mnohem zdravější než ty...

Slané preclíky

Milovala jsem slané hospodské tyčinky a preclíky. Tak jsem vytvořila jejich věrnou kopii, ale ve zdravé verzi z celozrnné mouky a za pomocí tradičního...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...
Téma: kukuřičný škrob, poleva z karobu, žito, kváskování, vegetariánství, kváskové pečivo, bezlepkové pečení, celozrnné pečivo, frgály, rýžová mouka, quinoa, zdravý chleba, pečené, housky, rohlíky, hydrogenuhličitan sodný, bezlepkové donuty, maková náplň, chléb bez lepku, lívance, tofu, LM, fitness strava, fermentace, svačinka, výroba kvásku, fytin, ořechy, preclíky, slunečnice, chlebové placky, sezóna jaro, bez laktózy, tapioková mouka, hřeben, sladkosti bez lepku, imunita, demineralizace, vegetariánské recepty, tempeh, bezlepková dieta, umami, pečení bez lepku, jak udělat chleba, ABKM, vlašské ořechy, alergie na pšenici, obilí, dezert bez cukru, vegan štrůdl, fosforečné soli, skořice, buchta, bez mléka, kváskový beránek, výroba rýžový kvásek, lucuma, jak nahradit pečivo, vegan koblihy, bez sóji, fosforečnany, kváskové rohlíky, trdlo, mandle, frgál, zubní kazy, tradiční strava, sezam, miso pasta, pečivo z kvasu, celozrnná pšeničná mouka, kypření, placky, sladká chuť, jablečný ocet, top recepty, kynuté pečivo, psyllium, ovesné vločky, domácí chleba, střevní mikrobiom, bez vajec, italský kvásek, cereálie, fosfáty, semena, olivový olej, kokosový tuk, sladké pečivo, mouka z rýže, silvestrovské pohoštění, moučník, kvašená zelenina, jidáše, polevy, rafinované potraviny, granola, co je to LM, kynutý chleba, kvasinky, buchty, bezlepkový závin, kmín, pasteur, žitné pečivo, fermentované pečivo, čtenářské recepty, sladká poleva, kvásek výroba, bez vejce, rafinace, donuty bez lepku, semínka, pozoly, oříšky, cereální pečivo, obezita, večeře, hřebeny, chemie, alergie na mléko, měď, hrozinky, bezlepkový kvásek, bezlepkové pečemní, vinný kámen, jogurt, rýže, kvasový chleba, jak založit kvásek, kynuté těsto, tapioka, celiakie, arrowroot, rohlíky z kvásku, droždí, karobová poleva, psticidy, alergie na lepek, ocet, sezóna podzim, pečivo s droždím, bezfosfátový prášek, crohnova choroba, zajíc, postup výroby kvásku, E500, idli, celozrnný chleba, chia

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?