Domů Téma Buchty

buchty

Udělejte si podzimní dezert: 11 tipů na zdravé dobroty

Léto už je nenávratně pryč, nastupuje podzim a s ním i chladnější dny. K tomu patří i změna jídelníčku. A také dezerty, které nás...

Jak nahradit v receptech vejce

Nejčastějším problémem při přechodu na rostlinnou stravu je právě vejce. Čím ho nahradit v buchtách, palačinkách a karbanátcích? Jak udělat míchaná vajíčka bez vajec?...

Tradiční strava našich předků

Myslíte si, že snídat polévku a jíst obilné kaše je novodobý vynález? Víte, odkdy se u nás jedí brambory a co bylo na talíři...

13 rychlých a zdravých svačin, které si vzít k vodě

Celý den u vody a jíst zdravě? Žádný problém! Nespoléháme na stánky s občerstvením, kde většinou mají jen nezdravá a těžká jídla. Máme pro...

Třešňové hody: 6 nejoblíbenějších dezertů z třešní

Jóóó třešně zrály, zrovna třešně zrály, sladký třešně zrály ... A co s nimi? Přeci šup do zdravého koláče! Zkuste některý z těchto našich...

Voňavá povidlová náplň do štrúdlů a buchet

Podívejte se, jak snadno a rychle připravit tradiční českou povidlovou náplň do štrúdlů, koláčů, buchet nebo palačinek. Ta naše je sladká, voňavá a bez...

4 tipy, jak si naplno užít podzim

Máme tu podzim. Hojnost ovoce a zeleniny, kouzlo vínové a zlatavé barvy, šustící listí lákající k procházkám a pochmurné počasí. Jak si ho užít...

Ty nejlepší švestkové dobroty jako od babičky

Začala nám švestková sezóna... Švestkové sladké plněné knedlíky, švestková povidla, koláče se švestkami, švestkové buchty a další dobroty ze švestek jako z babiččiny kuchyně,...

Jídlo jako lék: naučte se rozpoznat potraviny dle JIN a JANG...

Které potraviny jsou JANG a které JIN? V této tabulce se naučíme rozpoznávat ty, které jsou extrémní. A naopak zjistíme, které jsou harmonické a...

Jak zdravě uspokojit chuť na sladké

Sladká chuť je nám přirozená a málokdy naši slezinu a slinivku uspokojí pouze obiloviny se zeleninou. Pak je na místě zařadit dezert. V tomto...

Kypřící prášek bez fosfátů

Víte jaký je rozdíl mezi klasickým kypřícím práškem a tou zdravější verzí bez fosfátů? A jak takový kypřící prášek používat?

Jedlá soda, nebo kypřící prášek? Co je lepší?

Kypřící prášek i jedlá soda mají stejnou funkci. Používají se k nakypření, odlehčení a zvětšení objemu do těst na pečivo a buchty, podobně jako droždí...
Téma: kurkuma, povidla, skořice, bublanina, prášek do pečiva, energie jin a jang, chia semínko, zahřívací koření, kypření, povidla ze švestek, sladká zelenina, vinná réva, dezerty bez mléka, margarín, pečené dezerty, Jan Zerzán, míchaná vajíčka, jednoduchý cukr, semínka, náplň do palačinek, kynutí, kváskové dezerty, poleva na perníčky, chuť vajíček, slad, brambory, léky, perníkové koření, chia semínka, gomasio, müsli, ječmen, jablečné pyré, náplň do koláčů, ovocný koláč, tavicí soli, tyčinky, vegan, sacharidy, cestování, batátová kaše, svačina, jáhelník, sezóna léto, xantanová guma, jin, vejce, kaše se sirupem, kaše nasladko, třešně, tavené sýry, hřiby, prdopeč, wrap, bez lepku, dýně, tropické ovoce, uhlohydráty, banán, závin, dezerty bez laktózy, obilí a ovoce, uzobávání, jang, hrách, přírodní sladidla, zdravé koláče, sladké pečivo, kdy jíst dezert, obilné slady, tyčinka, vegetariánské recepty, houbařská sezona, jedlá soda, ovocné pyré, sezónní ovoce, náplň do buchet, koláč, dezert, koláče, bez vajec, sýry, švestková marmeláda, jablečná povidla, kukuřice, sladká snídaně, recepty se švestkami, lněné semínko, zdravý dezert, oves, povidlová náplň, palačinky, obiloviny, bez mléka, černá sůl, zelenina, bílá rýže, mrkev, kysané zelí, alergie na mléko, batáty, štrůdl, tepelně upravené ovoce, škrob, snídaně, houby, tabák, kuskus, chuť na čokoládu, kynuté dezerty, houbaření, zdravé dezerty, Klub Jíme Jinak, jednoduché cukry, úroda, oříškové máslo, svačinka, zahřívací jídla, svačinky, knedlík ve vajíčku, fosforečnany, hroznové víno, sladká chuť, rozinky, vajíčková sůl, slinivka, Hokaido, jednoduché sacharidy, bublanina s ovocem, sezóna podzim, fosfáty, limonády, sladkost, cukety, hydrogenuhličitan sodný, švestkový koláč, obilné dezerty, bez laktózy, vlašské ořechy, bílá mouka, tahini, frgály, měď, pečení, meloun, živočišné potraviny, sladkosti, pusinky, podzim, recepty švestky

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?