Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Tempehové vegíčko

Uvařeno
bez lepku
bez vajec

Veganská variace na míchaná vajíčka, tentokrát z tempehu. Tento pokrm je skvělý s kouskem kváskového chleba nebo do placek, třeba jako rychlá a zdravá večeře.

Ingredience
1 porce

S Jíme Jinak jsem od jara loňského roku shodila 10 kg. Protože jsem si na sobě ověřila, že zdravá strava má smysl a v...

Jak připravit tempehová míchaná vejce bez vajec

  1. Namočte rýžové vločky asi na 20 minut.
  2. V pánvi rozehřejte olej, přidejte černuchu, kmín, nakrájený pórek a zlehka osmahněte.
  3. Tempeh rozdrobte na pánev prsty a pár minut osmahněte.
  4. Tempeh posypte kurkumou, osolte a přidejte rýžové vločky s 1/2 skleničky vody. Promíchejte a duste na mírném ohni asi 10 minut. Voda by se neměla příliš vstřebat.
  5. Na konci vaření přidejte lahůdkové droždí, citrónovou šťávu, petrželku, promíchejte a vychutnejte si pokrm.

Praktické

  • Na jednu porci uvádím pouze množství vloček, ostatní bude záležet na vás.
  • Konečná konzistence by měla být jako klasická vaječná smaženice. Nevysušte proto příliš pokrm.

Obměna

  • Pokud opravdu chcete vychutnat chuť, které jsem dosáhla já, držte se receptu. Na podruhé pak zkuste vaše obměny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

6 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Já četla tempehové vajíčko 😂😂😂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Ovesný porridge

Lehká a přesto sytá slaná kaše, do které se perfektně hodí cuketa nebo mladé žluté patizony.

Červené fazole s čekankou

Vyzkoušejte tuto výbornou směs fazolí a čekanky, kterou skvěle doplňuje pečená dýně a pohanka. Určitě si pochutnáte.

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Řepa se špaldou

Jednoduchý a lahodný recept pro milovníky červené řepy. Moje oblíbená kombinace se špaldou.

Špaldová míchanice

Jednoduché a lahodné pikantní jídlo, skvělé jako rychlý oběd nebo večeře. Pokud se budete držet receptu, nevynecháte koření a další důležité ingredience, u...