Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Houby

Nadívané Portobello

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Rychlý a chutný recept na zapečené plněné žampiony plněné směsí z fazolí.

Ingredience
  • houby portobello
  • petrželka
  • česnek
  • vařené fazole cannellini
  • lahůdkové droždí
  • dýňové semínko
  • rozmarýn
  • sůl
  • směs koření Zaatar
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • olej

Na podzim jsem prošla vaším kurzem Vánoce jinak a od té doby se mi změnily jak moje stravovací návyky, tak moje jídlo...

Jak připravit žampiony portobello s náplní

  1. Opatrně lžící vydlabejte kloboučky hub a vydlabaný vnitřek nasekejte. Dejte do mísy.
  2. Přidejte fazole, nasekanou petrželku, nasekaný česnek, Zaatar, nastrouhanou citrónovou kůru a sůl. Vidličkou rozmačkejte fazole a všechno dobře promíchejte. Přidejte lžíci oleje, promíchejte,
  3. Hlavičky hub osolte a naplňte připravenou směsí. Navrch dejte pro vůni rozmarýn.
  4. Dejte zapékat do trouby. Po několika minutách uvidíte, že houby pustí vodu. Vodu z plechu vylijte, zvyšte teplotu a dopečte.
  5. Do misky dejte nasekané dýňové semínko, lahůdkové droždí a nasekanou petrželku, promíchejte a použijte jako posypku.

Praktické

  • Houby vybírejte pevné a větší.
  • Troubu si nastavte podle vašich zvyků.
  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.

Obměna

  • Rozmarýn můžete vynechat.
  • Použijte jakékoliv bílé měkké fazole.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a vynecháme pikantní koření.

PS: Jde vařit, jíst a hubnout? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrknni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

16 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

hajekelcara10
4. 5. 2023

Plnene houby mame moc radi,delala jsem si smes,,co dum dal” Tuhle urcite vyzkousim.Dekuji😊

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Italské podzimní rizoto

Houby pořád rostou, tak neváhejte a zkuste toto lahodné podzimní rizoto.

Luštěninový nákyp

Tento bezlepkový nákyp vás chuťově určitě nezklame. Navíc pokud máte uvařené luštěniny, budete ho mít připravený během chvilky.

Pohankové rizoto s hlívou a brokolicí

Houby pořád rostou, tak neváhejte a zkuste toto lahodné podzimní rizoto.

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Zimní Kung Pao (vegan)

Pikantní voňavé jídlo, které vás zahřeje, taková je tato variace na oblíbené Kung Pao. Dejte vědět, jak vám chutnalo.

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.