- houby portobello
- petrželka
- česnek
- vařené fazole cannellini
- lahůdkové droždí
- dýňové semínko
- rozmarýn
- sůl
- směs koření Zaatar
- citrónová kůra z bio citrónu
- olej
Jak připravit žampiony portobello s náplní
- Opatrně lžící vydlabejte kloboučky hub a vydlabaný vnitřek nasekejte. Dejte do mísy.
- Přidejte fazole, nasekanou petrželku, nasekaný česnek, Zaatar, nastrouhanou citrónovou kůru a sůl. Vidličkou rozmačkejte fazole a všechno dobře promíchejte. Přidejte lžíci oleje, promíchejte,
- Hlavičky hub osolte a naplňte připravenou směsí. Navrch dejte pro vůni rozmarýn.
- Dejte zapékat do trouby. Po několika minutách uvidíte, že houby pustí vodu. Vodu z plechu vylijte, zvyšte teplotu a dopečte.
- Do misky dejte nasekané dýňové semínko, lahůdkové droždí a nasekanou petrželku, promíchejte a použijte jako posypku.
Praktické
- Houby vybírejte pevné a větší.
- Troubu si nastavte podle vašich zvyků.
- Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
Obměna
- Rozmarýn můžete vynechat.
- Použijte jakékoliv bílé měkké fazole.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a vynecháme pikantní koření.
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Komentáře
Plnene houby mame moc radi,delala jsem si smes,,co dum dal” Tuhle urcite vyzkousim.Dekuji😊