černé olivy
Halušky miš maš
Mám ráda jídla typu "míchanice", tady je jedna z mých oblíbených. Pokud si uvaříme oves s předstihem, je jídlo i poměrně rychle hotové.
Podzimní talíř s kaštany a fenyklem
Máte rádi fenykl? Vyzkoušejte ho v této lahodné kombinaci s kaštany a olivami a dejte vědět, jak jste si pochutnali.
Něco málo o olivách a o oleji
Dnes bych vás ráda pozvala do našeho olivového háje. Je to ještě mladík, stromky jsme nasázeli v 2011 a je jich 286. Ani nevím...
Veganský „rybí“ salát
Máte rádi rybí chuť, zbývá vám řasa kombu třeba z výroby kimchi nebo z vaření luštěnin? V tom případě je tento slano-kyselý „rybí“ salát...
Tofu po italsku
Sušená rajčata, olivy, oregáno, rukola, to jsou typicky italské ingredience, které propůjčují tofu v tomto receptu vynikající středomořské aroma. Recept je přirozeně bezlepkový.
Černé olivy nejsou pravé. Toto jste o nich nevěděli
Máte rádi černé olivy? Jsou svěží, chutné, pevné, pěkně černé a všechny stejně velké. Kdo by si nedal. Olivy jsou přeci zdravé... Nebo snad...