Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Sváteční tagliatelle

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Jednoduché a rychlé jídlo, které zahřeje a hodí se i na sváteční stůl.

Ingredience
  • celozrnné tagliatelle
  • několik jedlých kaštanů
  • 2 fenykly
  • černé olivy
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • petrželka

Zdá se, že akné patří k věku dospívání. Ale co když je to všechno jinak a šlo by to i bez pupínků? Mrkněte na tento r...

Jak připravit sváteční tagliatelle s kaštany

  1. Oloupejte kaštany.
  2. Na pánev dejte olivový olej, kaštany a fenykl, osmahněte a podlijte troškou vody. Osolte opepřete a duste.
  3. Ke konci přidejte olivy.
  4. Uvařte těstoviny a vložte je do pánve, zvyšte plamen a vše dobře na vysokém plameni promíchejte. Posypejte petrželkou.
Nafouklá po Vánocích?
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart

Praktické

  • Kaštany oloupejte, jak nejlépe vám to vyhovuje. Já je naříznu a na prudkém plameni v děravé pánvi na kaštany je opeču. Pouze chvilku, jsou ještě syrové, ale jdou loupat.
  • Při nákupu oliv čtěte složení.
  • Pro variantu bez lepku použijte bezlepkové těstoviny.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv těstoviny.

Děti

  • Větším dětem.

PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

44 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Celozrnné krémové špagety

V tomto receptu zužitkujeme postranní listy bulvy fenyklu a košťál z brokolice a vyzkoušíme si, že i ze zbytků se dá snadno vykouzlit skvělý kondiment na t...

Gnocchi alla romana se zimní zeleninou

Gnocchi alla romana ve veganské verzi? Ano, jde to perfektně. Vyzkoušejte.

Letní nudle s bambusovými výhonky

Rychlý a chutný recept pro horké dny, podávaný za studena. Nudle se zeleninou a bambusovými výhonky, bezlepkové a veganské. 

Houbové ravioli (fotopostup)

Lahodný recept pro milovníky italské kuchyně, domácích těstovin a dobrého jídla. Vyzkoušejte tyto ravioli plněné houbami, jistě si na nich pochutná celá ro...

Italský těstovinový salát

Typicky letní recept na lahodný lehký salát, který vás v horku osvěží, ale i zasytí.

Těstoviny s pečenými rajčaty s rozmarýnem

Těstoviny s rajčaty zapečenými s rozmarýnem jsou italskou tradicí, patřící k létu. Rajčata během několika minut začnou z trouby nádherně vonět, i když obsa...