Tradiční italské recepty

Toskánské Castagnaccio – kaštanový koláč

Castagnaccio je podzimní dezert typický pro toskánskou oblast. Je to jednoduchý koláč s rustikální chutí, ne příliš sladkou, s jemnou a vlhkou strukturou u...

Těstoviny s pečenými rajčaty s rozmarýnem

Těstoviny s rajčaty zapečenými s rozmarýnem jsou italskou tradicí, patřící k létu. Rajčata během několika minut začnou z trouby nádherně vonět, i když obsa...

Scarpaccia di zucchine – cuketová bota

Originální název tohoto receptu je v překladu cuketová stará bota. Tento název získal díky vzhledu připomínajícímu podrážku staré boty. Ale nenechte se odr...

Italské cassoni jinak

Vynikající plněné placky se zelím a cizrnou, inspirované tradičními italskými plackami cassoni, s netradiční, ale skvělou náplní.

Piadina romagnola bezlepková

Piadina romagnola, nazývaná také piada, je plochá placka bez kynutí, typická pro gastronomickou tradici oblasti Romagna v Itálii. Vyzkoušejte ji v této bez...