Kvašená zelenina je na jaře obzvlášť důležitá a může být klidně zamíchaná jen do salátu.

Ingredience
pro 4 porce
  • miska kvašené zeleniny nebo zelí
  • půlka čínského zelí

Postup

  1. Kvašenou zeleninu nakrájíme nahrubo.
  2. Čínské zelí nakrájíme na nudličky.
  3. Dáme do mísy a společně rukama promneme.

Praktické

  • Můžeme podávat hned, nebo můžeme salát zatížit a nechat pár hodin na lince uležet.
  • Pro labužníky lze přidat lžíci rostlinné smetany.

Kombinujeme

Ani na jaře nebo v létě by syrový salát neměl tvořit celý oběd, proto salátek využíváme jako osvěžující přílohu k hlavnímu jídlu. Kombinovat ho můžeme bez obav se všemi obilovinami a luštěninami.

Obměna

  • Ke kvašené zelenině můžeme přidat jakoukoli jinou zeleninu.
  • Výborná je kombinace se špičatým zelím, strouhanou kedlubnou, daikonem nebo vodnicí či mrkví.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMakové sušenky (bezlepkové)
Další článekCelerová polévka dietní