Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Salát z kvašené zeleniny

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna jaro

Kvašená zelenina je na jaře obzvlášť důležitá a může být klidně zamíchaná jen do salátu.

Ingredience
pro 4 porce

  • miska kvašené zeleniny nebo zelí
  • půlka čínského zelí

Monika měla velmi těžké období po porodu. Syn se nevyvíjel, každé kojení zvracel. Nemohla se pořádně najíst, protože ...

Postup
  1. Kvašenou zeleninu nakrájíme nahrubo.
  2. Čínské zelí nakrájíme na nudličky.
  3. Dáme do mísy a společně rukama promneme.

Praktické

  • Můžeme podávat hned, nebo můžeme salát zatížit a nechat pár hodin na lince uležet.
  • Pro labužníky lze přidat lžíci rostlinné smetany.
Kombinujeme

Ani na jaře nebo v létě by syrový salát neměl tvořit celý oběd, proto salátek využíváme jako osvěžující přílohu k hlavnímu jídlu. Kombinovat ho můžeme bez obav se všemi obilovinami a luštěninami.

Obměna
  • Ke kvašené zelenině můžeme přidat jakoukoli jinou zeleninu.
  • Výborná je kombinace se špičatým zelím, strouhanou kedlubnou, daikonem nebo vodnicí či mrkví.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

9

Rýžové placky

Pestrost spočívá v tom, že měníme i konzistenci. Dnes místo zrníček obilí uděláme placky!