- miska kvašené zeleniny nebo zelí
- půlka čínského zelí
Postup
- Kvašenou zeleninu nakrájíme nahrubo.
- Čínské zelí nakrájíme na nudličky.
- Dáme do mísy a společně rukama promneme.
Praktické
- Můžeme podávat hned, nebo můžeme salát zatížit a nechat pár hodin na lince uležet.
- Pro labužníky lze přidat lžíci rostlinné smetany.
Kombinujeme
Ani na jaře nebo v létě by syrový salát neměl tvořit celý oběd, proto salátek využíváme jako osvěžující přílohu k hlavnímu jídlu. Kombinovat ho můžeme bez obav se všemi obilovinami a luštěninami.
Obměna
- Ke kvašené zelenině můžeme přidat jakoukoli jinou zeleninu.
- Výborná je kombinace se špičatým zelím, strouhanou kedlubnou, daikonem nebo vodnicí či mrkví.
Buďte první, kdo napíše komentář