Planá zelenina

Jarní kuskus s ředkvičkou a divokou zeleninou

Do jarního kuskusu můžete přidat všechno, co zrovna kolem raší. V tom našem je pořádná porce kopřivy, bršlice a česnáčku. Jídlo je raz dva hotové a velmi c...
21

Šťavel kyselý v kuchyni

Tenhle lesní šťovík snad každý z nás ochutnal už jako dítě. My jsme jim říkali zelíčko. Rozkošné trojlístky mají ještě rozkošnější květy. A jimi si už teď ...

Jarní detox polévka s kopřivou a popencem

Jak se zasytit a přitom tělo po ránu nezatížit, když máme období jater a žlučníku? Zkuste tuhle chutnou polévku s jarními bylinami.

Pečená zelenina s popencem a kopřivou

I když je jaro studené, stejně si ho dáme na talíř. V téhle podobě vás rozhodně zahřeje.
kurz
3

Salát s kuskusem a fazolemi

Syté přitom lehké jídlo, které připravíte za 15 minut. Ideální večeře na léto.
39
14

Lesní pažitka neboli divoký šnytlík

Chodím na něj už řadu let a oko mám na něj tak vycvičené, že ho poznám i z auta, když jedeme pomalu někde kolem lesa či pole. U nás už roste už od konce ún...
24
11

Podběl – bylinka nejen na kašel

Zrovna kvete žlutá bylinka, která úspěšně pomáhá s jarními kašli, při akutních zánětech horních cest dýchacích a hodí se i zevně při ekzémech a pro hojení ...

Pečená velikonoční nádivka z jáhel s uzeným (vegan)

Pečená velikonoční nádivka je sama o sobě kompletním jídlem. Je poměrně rychle hotová a chutná i těm, kdo rádi klasickou nádivku s vejcem a masem. Uzený te...

Divoká jarní miso polévka

Jak získat víc energie? Udělejte si zdravou snídani a přidejte do ní jarní divokou zeleninu, která má tolik síly, že roste na jaře jako první mrazům navzdo...
68
17

Žabinec ptačinec v kuchyni

Potřebujete léčit plíce a začít konečně odkašlávat? Chcete si pojistit dostatek železa, vápníku a kyseliny listové? Podívejte se kolem, jestli nemáte výbor...
16
2

Plevel na talíři

Lidstvo konzumuje nejrůznější luční listí, kořínky, semena a bobule od nepaměti. Pro ty, kteří se chtějí vydat po stopách našich prababiček, pradědečků a z...
19
21

Fialka a maceška v kuchyni

Fialka i maceška se používají nejen na léčení, ale dají se nádherně využít i v kuchyni. Jejich sezóna právě začala, tak si s nimi neváhejte zpestřit talíře...