Domů > Magazín Zrnění > Strava

Plevel na talíři

Po rozhovoru s Martinem Francem už není tajemstvím, že lidstvo konzumuje nejrůznější luční listí, kořínky, semena a bobule o nějaký ten pátek déle než vepřo-knedlo-zelo. Pro ty, kteří se chtějí vydat po stopách našich prababiček, pradědečků a zejména pračlověků (podle nejnovějších „objevů“ tvořila divoká zelenina, kořínky a bobule daleko podstatnější část jídelníčku nejstarších lidí než nějaký ten příležitostně ulovený mamut), středoevropská příroda nabízí překvapivý sortiment nejen jedlých, ale dokonce i chutných (a zdravých) rostlin.

Pouze pro členy programu Magazín Zrnění

Prozkoumat

PS: Co shodit 5 kg za 14 dnů?

Sezóna plavek se blíží. Letos to nebude strašák, připravíme se. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za dva týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

kurz

O barvách a lidech I.

Zevrubný mezioborový pohled na barvy, světlo a jejich kulturní souvilosti.
kurz

O barvách a lidech II.

Druhá část mezioborového pohledu do tématu světla, barev a lidské kultury.
53
2

Bršlice kozí noha – 10 tipů, jak ji využít v kuchyni

Zatímco nejeden zahrádkář neúnavně bojuje s rozpínavým plevelem, srdce strávníka podle Jíme Jinak plesá nad výživovým pokladem. Zjistěte, jakou sílu skrývá...
17
6

Popenec v kuchyni a v domácí lékárničce

Neprávem zapomenutý pomocník našich prababiček. Jak ho poznat, kdy ho sbírat a jak s ním kouzlit v kuchyni?
1
2

Slunečnice roční a její využití v kuchyni

Většina z nás si pochutnává na slunečnicových semenech, slunečnicovém máslu či používá olej. Málokdo už asi ví, že je rostlina jedlá celá, její květy, list...
7

Silenka nadmutá aneb italský salát

Znáte z našich luk silenku nadmutou? A víte, že její zelené lístečky jsou velmi chutné?