Tempeh obalený do křupavého chutného těstíčka a pečený v troubě. Dobrota plná proteinů. Oblíbená součást zdravého talíře nebo super občerstvení na party.

Ingredience
  • uzený, smažený, marinovaný nebo natural tempeh
  • 3/4 hrnku mouky (např. pohankové nebo celozrnné)
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička uzené papriky
  • 2 lžičky mletého česneku
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 3/4 hrnku zeleninového vývaru (vody/rostlinného mléka)
  • špetka pepře
  • sůl

Jak připravit tempeh prsty

  1. Tempeh nakrájíme na prsty.
  2. V misce připravíme těstíčko ze všech zbylých ingrediencí.
  3. Prsty v těstíčku obalíme.
  4. Klademe je na pečící papír a pečeme na 200°C cca 20 minut (v polovině pečení otočíme).
  5. Podáváme třeba s rostlinnou majonézou (tofunéza) nebo hořčicí.

Praktické

  • Skvělé jídlo s sebou na výlet, na piknik, na nejrůznější akce typu silvestr, oslavy, párty, pro návštěvy aj.
  • Pro kompletní talíř podáváme s vařenou obilovinou (např. kaší či knedlíky) a zeleninou (třeba nishime nebo omáčka).
  • V případě bezlepkové diety volíme bezlepkovou mouku (pohanková, čiroková, cizrnová aj.).

Obměna

  • Zkuste do těstíčka přidat i trošku pikantní chuti – například čili, kari nebo kari pasty.
  • Vyměňte koření – zkuste třeba grilovací, provensálské aj.
  • V tomto těstíčku můžete obalit i nejrůznější zeleninu (např. květák), tofu, seitan aj.
  • Místo mouky můžeme použít i hrašku.
  • Tempeh můžeme také nakrájet podélně a pomazat jednu stranu hořčicí, slepit dva kousky k sobě, namočit do těstíčka a fritovat nebo péct.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

Této cesty dle JJ se budu držet už navždy!

Luci88: Chtěla bych poděkovat za báječný kurz. Moc jsem...

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

JJ je pro mě hodnotným zdrojem věrohodných informací

Katka: Ačkoliv maso a vajíčka mám moc ráda, články...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým pocitem

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo...

Už si nedovedu představit talíř bez zeleniny

Marie: Jídla mi moc a moc chutnají! Dole 2...

JJ mi pomohlo najít směr, kterým chci jít

Petrushe: Ahoj Evi, chci touto cestou moc poděkovat za...

Moje hmotnost je konečně stabilní

Iva V.: Ahoj Evi, já jsem úplně nadšená ze...

Děkuji za to, co děláte!

Zlatka: Dakujem velmi pekne za vsetko co robite pre...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Bez vás bych byla ztracená

Martina: Díky za všechny vaše skvělé nápady, já bych...

Díky JJ konečně můžu jíst omáčky, aniž bych přibrala

Táňa M.: Tak si říkám, že konečně můžu svoje...

Konečně zdravý jídelníček

Ilona71: 2,5 kg dole. Jsem moc rada za tento...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTacos plněné Buffalo květákovými křidélky a majonézou
Další článekCitrónová buchta z dýně