Lehce pikantní květák v křupavém kabátku - to jsou tyto Buffalo květáková křidélka z trouby. Luxusní a jednoduché jídlo - v kombinaci se zdravou majonézou tímto receptem potěšíte mužské protějšky i děti.

Ingredience

těstíčko:

  • 3/4 hrnku mouky (např. pohankové nebo celozrnné)
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička uzené papriky
  • 2 lžičky mletého česneku
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 3/4 hrnku zeleninového vývaru (vody/rostlinného mléka)
  • špetka pepře
  • sůl

ostatní:

  • 1 květák
  • rajčatový protlak
  • balzamikový ocet
  • kari pasta
  • tofunéza

Jak připravit buffalo květák

  1. Květák omyjeme a rozebereme na růžičky.
  2. Předehřejeme troubu na 200°C.
  3. V misce smícháme mouku a všechny ingredience na těstíčko.
  4. V těstíčku obalíme všechny růžičky květáku.
  5. Přendáme na pečící papír a pečeme 10 minut.
  6. Obrátíme a pečeme dalších 10 minut.
  7. V průběhu připravíme v misce „buffalo“ omáčku – smícháme rajčatovou pastu, balzamiko ocet a trošku kari pasty (dle ostrosti cca 1/2 lžičky) tak, aby vznikla konzistence kečupu.
  8. Květáky vyndáme z trouby, potřeme omáčkou a ještě 3-5 minut pečeme.
  9. Podáváme s tofunézou (například doplněnou o grilovací bylinky).

Praktické

  • Skvělé jídlo na různé speciální příležitosti – silvestr, párty, oslavy, pikniky aj. s různými typy dipů a omáček k namáčení.
  • Pokud chceme podávat jako hlavní jídlo, zkombinujeme například s jáhlovou kaší, omáčkou, anebo přidáme do zeleninového salátu, zabalíme do tortilly/palačinky aj.
  • Pro menší děti vynechte kari pasti.

Obměna

  • Místo květáku můžete zvolit brokolici nebo jinou zeleninu.
  • Koření na těstíčko můžete obměňovat dle chuti.
  • Jako omáčku na květáky ke konci pečení můžete použít klidně i pikantní omáčku bez cukru (sriracha aj.).
  • Mouku na těstíčko můžete použít bezlepkovou (pohanková, čiroková, cizrnová aj.), anebo klasickou celozrnnou pšeničnou/špaldovou.
  • Květák můžete obalit ještě navíc ve strouhance, bude pěkně křupavý.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2,5 let.

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Nemám chuť na sladké a už mi nechutná ani káva!

Petra: Tak pro dnešek jedno velké AHA! Nemám chutě...

Děkuji za podrobné recepty, inspiraci a motivaci

Jája: Dobrý večer, jsem začátečník a tak dost nestíhám.....

Díky vám jsem začala vařit polévky – jsou tak chutné i rychlé na přípravu!

Marta: Milá paní Evo, chtěla bych Vám moc poděkovat za...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Manžel si všiml, že mám menší zadek a chce, abych mu také vařila

Kamlibe: Musím vám napsat, že podle vašeho jídelníčku je...

Děkuji a držím palce!

Jindra: Pěkný den 🙂 Už více než 20 let...

Díky kurzu jsem snížila přísun chipsů a dalších nesmyslů

Gseidlova: Všechny recepty jsou vynikající. Snížila jsem výrazně přísun...

Meditace pro mě je, když si stoupnu ke sporáku a vařím dle JJ

Sidonia: Pro mě meditace je, když přijdu z práce...

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

Kojené dceři se rapidně zlepšil ekzém

Veronbak: Následkem jídla dle JJ se mé 0,75 kojené...

S vámi je očista vždy příjemnější

Iva: Každý rok si říkám, že budu šetřit a...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Výborné, rodina odsouhlasila, že můžu ještě někdy udělat :-))
    Jen bych přidala do těstíčka nebo do omáčky olej, bez tatarky to bylo hodně dietní 😉

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJak nahradit máslo
Další článekFazolové chilli sin carne (mexický guláš)