Lehce pikantní květák v křupavém kabátku - to jsou tyto Buffalo květáková křidélka z trouby. Luxusní a jednoduché jídlo - v kombinaci se zdravou majonézou tímto receptem potěšíte mužské protějšky i děti.

Ingredience

těstíčko:

  • 3/4 hrnku mouky (např. pohankové nebo celozrnné)
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička uzené papriky
  • 2 lžičky mletého česneku
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 3/4 hrnku zeleninového vývaru (vody/rostlinného mléka)
  • špetka pepře
  • sůl

ostatní:

  • 1 květák
  • rajčatový protlak
  • balzamikový ocet
  • kari pasta
  • tofunéza

Jak připravit buffalo květák

  1. Květák omyjeme a rozebereme na růžičky.
  2. Předehřejeme troubu na 200°C.
  3. V misce smícháme mouku a všechny ingredience na těstíčko.
  4. V těstíčku obalíme všechny růžičky květáku.
  5. Přendáme na pečící papír a pečeme 10 minut.
  6. Obrátíme a pečeme dalších 10 minut.
  7. V průběhu připravíme v misce „buffalo“ omáčku – smícháme rajčatovou pastu, balzamiko ocet a trošku kari pasty (dle ostrosti cca 1/2 lžičky) tak, aby vznikla konzistence kečupu.
  8. Květáky vyndáme z trouby, potřeme omáčkou a ještě 3-5 minut pečeme.
  9. Podáváme s tofunézou (například doplněnou o grilovací bylinky).

Praktické

  • Skvělé jídlo na různé speciální příležitosti – silvestr, párty, oslavy, pikniky aj. s různými typy dipů a omáček k namáčení.
  • Pokud chceme podávat jako hlavní jídlo, zkombinujeme například s jáhlovou kaší, omáčkou, anebo přidáme do zeleninového salátu, zabalíme do tortilly/palačinky aj.
  • Pro menší děti vynechte kari pasti.

Obměna

  • Místo květáku můžete zvolit brokolici nebo jinou zeleninu.
  • Koření na těstíčko můžete obměňovat dle chuti.
  • Jako omáčku na květáky ke konci pečení můžete použít klidně i pikantní omáčku bez cukru (sriracha aj.).
  • Mouku na těstíčko můžete použít bezlepkovou (pohanková, čiroková, cizrnová aj.), anebo klasickou celozrnnou pšeničnou/špaldovou.
  • Květák můžete obalit ještě navíc ve strouhance, bude pěkně křupavý.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2,5 let.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Chuťové orgie díky kurzu Jarní očista

Dudysek: Zdravím moc do JJ a musím vyjádřit velké...

Vaše vedení je úžasné – kila jdou dolů a nemám chuť na sladké

Marie: děkuji za další přísun informací. Už podle vás...

Jeden z nejsilnějších zážitků…

Kateřina: Milá Evi, také jsem chtěla poděkovat za celý kurz....

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

Už po týdnu se cítím lépe a dokonce jsem zvládla i půst

Slunivok: Já jsem se radostně pustila do jarní očisty....

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...

Moc se mi líbí nové stránky

Jana: Nové stránky jsou úžasné! Skvěle se v nich teď...

I večer jsem plná energie. To už jsem dlouho nezažila!

Petra: Chci moc poděkovat za super kurz. Už je...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Děkuji za zorganizovaný celý jídelníček v kurzu

Bezinj: Druhý týden zvládám dobře, jídlo chutná i mému...

Nejsem už nafouklá, nemám ani pálení žáhy a śhodila jsem 6 kg v 62 letech

Dana P.: vaše stránky jsem začala sledovat již koncem...

Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...
  1. Výborné, rodina odsouhlasila, že můžu ještě někdy udělat :-))
    Jen bych přidala do těstíčka nebo do omáčky olej, bez tatarky to bylo hodně dietní ;-)

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJak nahradit máslo
Další článekFazolové chilli sin carne (mexický guláš)