Lehce pikantní květák v křupavém kabátku - to jsou tyto Buffalo květáková křidélka z trouby. Luxusní a jednoduché jídlo - v kombinaci se zdravou majonézou tímto receptem potěšíte mužské protějšky i děti.

Ingredience

těstíčko:

  • 3/4 hrnku mouky (např. pohankové nebo celozrnné)
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička uzené papriky
  • 2 lžičky mletého česneku
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 3/4 hrnku zeleninového vývaru (vody/rostlinného mléka)
  • špetka pepře
  • sůl

ostatní:

  • 1 květák
  • rajčatový protlak
  • balzamikový ocet
  • kari pasta
  • tofunéza

Jak připravit buffalo květák

  1. Květák omyjeme a rozebereme na růžičky.
  2. Předehřejeme troubu na 200°C.
  3. V misce smícháme mouku a všechny ingredience na těstíčko.
  4. V těstíčku obalíme všechny růžičky květáku.
  5. Přendáme na pečící papír a pečeme 10 minut.
  6. Obrátíme a pečeme dalších 10 minut.
  7. V průběhu připravíme v misce „buffalo“ omáčku – smícháme rajčatovou pastu, balzamiko ocet a trošku kari pasty (dle ostrosti cca 1/2 lžičky) tak, aby vznikla konzistence kečupu.
  8. Květáky vyndáme z trouby, potřeme omáčkou a ještě 3-5 minut pečeme.
  9. Podáváme s tofunézou (například doplněnou o grilovací bylinky).

Praktické

  • Skvělé jídlo na různé speciální příležitosti – silvestr, párty, oslavy, pikniky aj. s různými typy dipů a omáček k namáčení.
  • Pokud chceme podávat jako hlavní jídlo, zkombinujeme například s jáhlovou kaší, omáčkou, anebo přidáme do zeleninového salátu, zabalíme do tortilly/palačinky aj.
  • Pro menší děti vynechte kari pasti.

Obměna

  • Místo květáku můžete zvolit brokolici nebo jinou zeleninu.
  • Koření na těstíčko můžete obměňovat dle chuti.
  • Jako omáčku na květáky ke konci pečení můžete použít klidně i pikantní omáčku bez cukru (sriracha aj.).
  • Mouku na těstíčko můžete použít bezlepkovou (pohanková, čiroková, cizrnová aj.), anebo klasickou celozrnnou pšeničnou/špaldovou.
  • Květák můžete obalit ještě navíc ve strouhance, bude pěkně křupavý.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2,5 let.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Z receptů JJ jsem úplně unešená

helusa27: Bože, to je dobré! Zatím jsem trochu podezíravá...

Zakúpenie členstva sú tie najlepšie investované peniaze (Eva)

Eva: Krásny dník prajem a chcem poďakovať za všetko,...

Zhubla jsem 20 kg (Jitkanec)

Jitkanec: Ahojte všichni, začala jsem vařit podle Jíme Jinak...

Dcera se mnou začala snídat polévku!

Kajkule: Všechna jídla jsou moc dobrá! Moc vás chválím, pěkně...

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...

Jíst jinak je to nejlepší, co mě mohlo v životě potkat

Zabazaba: Jíst jinak jsem začala kvůli své dceři s...

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky...

Funguje to, zatím jsem zhubla 6-7 kg (Marie)

Marie: Zdravím, jsem v klubu Jíme Jinak přibližně 4....

Děkuji, že JJ děláte s láskou a obrovským nadšením

Žaneta: Moc se mi Vaše stránky líbí, je vidět,...

Oooo, já vařím a peču (Soňa)

Soňa: Oooo, já vařím a peču !! Kdybyste věděly,...

Špíčky šly dolů a ustoupily bolesti hlavy (Helena)

Helena: Děkuji za výborný kurz, moc jsem se toho...

Jídlo je perfektní, i děti uždibují (Lada)

Lada: Dneska třetí den a jídlo za mě perfektní....

Díky Vám jsem našla správnou cestu (Monika)

Monika: Je mi 51 let :-)...Díky Vám jsem našla...

Konečně po všech nezdarech našla (Veronika)

Veronika: Na luštěniny jsem si zvykla téměř hned, ty...

Trávenie sa postupne lepší a mám dolu 5 kg (Monika)

Monika: Aj ja mávam problém so zápchou a nafukovaním,...

2kg dole, bez hladovění a s výbornými recepty (Lidka)

Lidka: Ahoj holky, dnes mám 14. den. Nevydržela jsem...
  1. Uz delsi dobu se na nechystam… a teda neco taaak dobreho jsem dlouho nejedla. Na to, ze je to kvetak, by se to opravdu dalo snadno zament za kure :-)

  2. Hm, recept je uplne super, chytil vsetkych, dokonca som cerstve paradajky varila na dresing, ale som to nejako presolila- dame zeleninku, nejake zelerove pyre na zjemnenie. Nabuduce hadam bude lepsie. Konecne papam bez vycitiek s dobrym svedomím- pohánka namiesto bielej muky, atd….

    • Super, Marto, jíst s radostí a bez výčitek je naprostý základ 👍 Jsme rádi, že chutná!

  3. Výborné, rodina odsouhlasila, že můžu ještě někdy udělat :-))
    Jen bych přidala do těstíčka nebo do omáčky olej, bez tatarky to bylo hodně dietní ;-)

  4. Zobrazit všech 8 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJak nahradit máslo
Další článekFazolové chilli sin carne (mexický guláš)