Věrná alternativa k bramborové kaši bez živočišného mléka a částečně odlehčená květákem. Skvělé příloha například ke grilovanému tofu nebo tempehu!
- 200 g jáhel
- 285 g květáku
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- rostlinné mléko
- sůl
Jak připravit bramborovou kaši z jáhel
- Dle návodu uvaříme jáhly.
- Cibuli nakrájíme na kostičky.
- Na oleji ji osmahneme s větší špetkou soli dozlatova.
- Do hrnce dáme do poloviny vodu a přivedeme ji se špetkou soli k varu.
- Vhodíme květák a vaříme do změknutí.
- Do mixéru dáme uvařené jáhly, květák a cibulku.
- Postupně přidáváme v průběhu mixování mléko.
- Vše rozmixujeme do hladké kaše.
- Podáváme.
Praktické
- Bramborovou kaši podáváme například s pečeným seitanem, tofu či tempehem nebo pečenou či grilovanou zeleninou.
Obměna
- Pokud máme rádi, můžeme do jáhel použít kokosové mléko nebo smetanu. Získá kokosový nádech.
- Občas pro změnu máme rádi, když do jáhel přidáme trošku rýžového octa a například dýňový olej. Udělá to zase jinou chuť.
- Místo květáku se dá použít i jiná bílá zelenina – kedlubna, petržel, ředkev, celer aj. Kaše bude mít pokaždé jinou chuť.
Děti
- Kaše je vhodná pro děti od 1 roku, vynecháme ale sůl a olej (cibuli dusíme na vodě).
PS: V pondělí 13.2. startujeme Jarní očistu!
Pokud zažíváte stres, únavu, necítíte se dobře nebo máte pár kil navíc, pojďte s tím zatočit. Začínáme
8 týdenní Jarní očistu.
Pročistíme tělo,
zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊
Komentáře
Výborná kaše s karbanátky 🥰
Testování pro mě nové kaše, je skvostná a nejoblíbenější burgery z webu Jíme Jinak.
Nadýchané řepové karbanátky. Tradiční kimchi, posypka gomasio a sekaná petrželka.